objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 16. januar 2014 ob 06:25

Šoltes že prihaja na vlado. Je to tajni scenarij zamenjave Alenke Bratušek?
Pričakovano. Bilo je zares samo še vprašanje časa, kdaj bosta Gregor Golobič in Milan Kučan nekdanjega predsednika računskega sodišča tako ali drugače spravila na Gregorčičevo
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Najnovejši predlog predsednice vlade Alenke Bratušek, da bi nekdanji prvi človek računskega sodišča Igor Šoltes postal novi minister za zdravje, je pričakovano spet takoj razdelil vladno koalicijo, natančneje, Pozitivno Slovenijo in Socialne demokrate. Čeprav tudi znotraj PS okoli Šoltesa ni ravno "enotnega mnenja".
ZDRAVNIKI: RAJE ŠOLTES KOT KENDA
Tisti del Pozitivne Slovenije, ki sodi v tabor ljubljanskega župana Zorana Jankovića, bi na čelu zdravstvenega resorja namreč veliko raje videl direktorja ljubljanske pediatrične klinike Rajka Kendo, ki naj bi ga podpirali tudi nekdanji minister za zdravje Borut Miklavčič ter lobista Janez Zemljarič in Božo Dimnik. In predvsem zaradi Rajka Kende ter prevelikega vpliva poslovno-zdravstvenih lobijev so številni znani zdravniki, med njimi tudi kirurg Erik Brecelj, pripravljeni podpreti ministrsko kandidaturo Igorja Šoltesa. Argument naj bi bil tudi ta, da se Šoltes "spozna" na javna naročila, zato bi lahko preprečeval korupcijo ter odtekanje denarja prav skozi ta - javna naročila.
Se pa zaenkrat še ni oglasil eden od liderjev Iniciative zdravnikov Danijel Bešić Loredan, ki je skupaj z Igorjem Šoltesom ustanovil društvo Verjamem, vendar sta se že nekaj mesecev po ustanovitvi - razšla.
Spomnimo, Rajko Kenda je znan kot glasen Jankovićev podpornik, med volilno kampanjo za predsednika republike pa se je Kenda, kot pristaš Danila Türka, v eni od predvolilnih televizijskih oddaj, blamiral z dokaj primitivnimi napadi na Boruta Pahorja.
Po zdajšnjih informacijah Šoltesovo ministrsko kandidaturo (mimogrede, Šoltes si zelo želi postati minister!) zaenkrat podpira krog premierke Alenke Bratušek in Državljanska lista, Karl Erjavec načeloma ni proti (sam se želi čim prej "rešiti" tega resorja, vendar Desus pričakuje novo ministrsko mesto, Šoltesa pa ne bi vzeli v Desusovo ministrsko kvoto), prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič pa je povabilo Šoltesu, da postane minister, označil za "neokusen predlog," saj se znotraj koalicije "niso dogovorili, da bi vladno koalicijo širili na neparlamentarne ali na najavljene nove stranke."
REZERVNI SCENARIJ KUČANA IN GOLOBIČA
Igor Šoltes je namreč pred časom najavil, da svoje društvo Verjamem spreminja v politično stranko, ki bo že letos šla na lokalne volitve. Šoltes v vlado torej ne bi prišel kot tehnokrat ali neodvisni strokovnjak, ampak na čelu stranke Verjamem. Potrebna bi bila torej neka (nova ali dodatna) koalicijska pogodba z nastajajočo stranko Verjamem. Poleg tega se za Igorjem Šoltesom očitno vidijo tudi "prstni odtisi" Gregorja Golobiča (in "stare" LDS), ki naj bi bil po mnenju številnih insajderjev politične scene eden od pravih zakulisnih "winnerjev" aktualne vlade. Naveza Igor Šoltes - Milan Kučan pa je že znano dokumentirana.
Eni pravijo, da je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bosta Golobič in Kučan tako ali drugače Šoltesa spravila na vlado.
Po drugi strani je tudi slišati, da naj bi Šoltes "zamrznil" ustanavljanje stranke Verjamem ter kmalu postal član Pozitivne Slovenije.
No, zelo možno je tudi, da gre dejansko za tajni "rezervni scenarij" Kučana in Golobiča, po katerem samo pripravljajo teren in ("pravega" kandidata) Šoltesa, da bi pozneje, ko bo "pravi čas" zato in če se bo pokazala potreba, Alenko Bratušek zamenjali z Igorjem Šoltesom.
KAJ VERJAME IGOR ŠOLTES?
Vse skupaj pa je pravzaprav zelo smešno predvsem za Igorja Šoltesa.
On namreč ustanavlja novo politično stranko Verjamem, ker naj bi "verjel" v neko "novo politiko", toda hkrati bori za vstop v sedanjo vlado?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Igor Šoltes ZDRAVNIKI: RAJE ŠOLTES KOT KENDA Zorana Jankovića Rajka Kendo Borut Miklavčič janez zemljarič Božo Dimnik erik brecelj danijel bešić loredan Danila Türka karl erjavec REZERVNI SCENARIJ KUČANA IN GOLOBIČA prstni odtisi Gregorja Golobiča Milan Kučan KAJ VERJAME IGOR ŠOLTES?

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šoltes že prihaja na vlado. Je to tajni scenarij zamenjave Alenke Bratušek?