objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 17. januar 2014 ob 06:37

Namesto v Dražgoše na šoping v Rim. Od Bratuškove mukoma dobivamo odgovore
Razprodaje doma, predsednica vlade Alenka Bratušek pa kljub menda vročini šopingira v Italiji. Na vprašanje, kakšno sporočilo to - sredi hude finančne krize - prinaša slovenskim državljanom, pa še molči
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Alenka Bratušek leži, ima vročino ... Takšni so bili odgovori, ko smo nekatere udeležence letošnje slovesnosti na Dražgošah spraševali, kje pa je predsednica vlade. Na sobotni prireditvi lokalnega Radia 94 v Postojnski jami, kjer so izbirali osebnost leta, so premierko - napovedano - javno opravičili, ker je zbolela, namesto nje pa je govoril minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel.
Potem pa v torek tržaški časopis Il Piccolo na strani 11 objavi daljši članek o "vikend šopingu" Alenke Braušek in njene hčerke Nuše v Rimu?!
Tekst je napisal italijanski novinar Manino Mauro. O izletu Alenke Bratušek so na kratko poročale tudi Primorske novice in povzele Slovenske novice, drugi mediji pa ne, čeprav so vsi slovenski mediji po novem letu na dolgo in široko poročali o silvestrskih počitnicah italijanskega premiera Enrica Letta v Sloveniji. V obeh primerih pa je šlo za tako imenovano "zasebno potovanje" šefov vlad.
PODOBNE POTI KOT KATARINA KRESAL
Ker je med vikendom zakrožila povsem drugačna informacija o lokacijah in celo bolezni Alenke Bratušek, so nas logično zanimale podrobnosti. Nenazadnje, med ministrovanjem pozneje propadle političarke Katarine Kresal, nekdanje predsednice LDS in ministrice za notranje zadeve, so bili njeni famozni šopingi v Italiji ter potovanja v spremstvu varnostnikov na prestižna svetovna turistična središča medijske top teme.
NEKAJ VPRAŠANJ BREZ ODGOVOROV
Na kabinet predsednice vlade smo naslovili nekaj enostavnih vprašanj, ki se ponujajo sama po sebi, zanimajo javnost in so informacije javnega značaja.
Od kdaj do kdaj točno je trajalo potovanje predsednice vlade v Rimu, kako je potovala, kdo je plačal stroške potovanja oziroma bivanja v Rimu, kje, oziroma v katerem hotelu se je nastanila, kdo vse je spremljal predsednico vlade, poleg varnostnikov (o katerih je poročal že časopis Il Piccolo, saj so Alenko Bratušek nekateri "opazili" na znanem Campo dei Fiori, po naše Cvetnem trgu) in morda slovenskega diplomatskega osebja v Italiji?
Iz uradnega odgovora, ki smo ga relativno hitro prejeli iz kabineta predsednice vlade (odgovor objavljamo spodaj), je razvidno, da so se nekaterim vprašanjem ter pojasnilom na daleč izognili. Tako slovenska javnost še zdaj ne ve niti tega, od kdaj do kdaj je bila predsednica vlade v Rimu!
Zato smo vprašanja, na katera nismo dobili odgovorov, ponovno posredovali v kabinet predsednice vlade. Zanima pa nas tudi, ali predsednica vlade meni, da je v času krize pa tudi ponovoletnih razprodaj potrebno šopingiranje v tujini, in kakšno sporočilo predsednica vlade s tem pošilja sodržavljanom?

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Samo Omerzel Nuše Manino Mauro Enrica Letta PODOBNE POTI KOT KATARINA KRESAL Katarine Kresal NEKAJ VPRAŠANJ BREZ ODGOVOROV

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Namesto v Dražgoše na šoping v Rim. Od Bratuškove mukoma dobivamo odgovore