objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 18. januar 2014 ob 12:45

Potrjeno. Slavko Bobovnik pred prestopom na Pop TV. Njegovi kolegi ogorčeni
Ponudba konkurence mu je pisana na kožo, dokončna odločitev prihodnji teden. Vodil bi tedensko oddajo, imel bi precej višjo plačo, pa nihče ga ne bi utrujal z minus urami ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Slavko Bobovnik, eden od voditeljev Odmevov in oddaje Tarča na RTV Slovenija, je tik pred prestopom na komercialno televizijo Pop TV. Tam bi vodil novo tedensko oddajo, kjer bi kot novinarja sodelovala Jure Bračko in Maja Sodja, bivša voditeljica večerne izdaje paradne oddaje 24ur, urednikovala pa bi Suzana Lovec.
Bobovnik (danes dopoldne smo te informacije seveda preverjali tudi pri njem) je pogajanja o svojem morebitnem prestopu h konkurenci previdno zavil v kakor neke "kavice", češ, "s prijatelji iz Pop TV sem v minulih dneh spil kavo, pravzaprav dve, s kolegi in direktorji iz moje hiše pa tri - kavice namreč ..."
Direktor informativnega programa Pop TV Tomaž Perovič se je pogreznil v molk, da je Bobovnik res tik pred odhodom na Pop TV, pa priznavata generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli in direktor TVS Janez Lombergar.
Oba sicer zanikata očitke novinarskih kolegov informativnega programa TVS, da "premalo delata" na tem, da bi voditelja Bobovnika, ki je nesporno vodilna blagovna znamka informativnega programa TVS, zadržali na Kolodvorski 2-4.
Marko Filli zatrjuje, da "na tem delajo veliko ter intenzivno," javno pa ne bo ničesar komentiral, ker je "stvar zahtevna in lahko vsaka izjava poruši ves trud." Filli nas je tudi prosil, naj informacije o tem, da Slavko Bobovnik odhaja, danes ne objavimo, ampak naj z objavo počakamo še nekaj dni?!
Podobno pravi tudi Janez Lombergar. Slavko Bobovnik se za prestop na Pop TV odloča "že nekaj časa," medtem pa, tako Lombergar, potekajo tudi "zelo odkriti in dobri pogovori" med Bobovnikom, Markom Fillijem, Ksenijo Horvat Petrovčič (odgovorno urednico informativnega programa) in Lombergarjem.
Nekajkrat so "že sedli vsi skupaj." Po besedah Janeza Lombergarja si "skupaj prizadevajo, da bi Slavko Bobovnik ostal na RTV in da bi našli ustrezno rešitev, dobro zanj in RTV, seveda izključno v okviru zakonske norme in pravil v javnem sektorju. Nič še ni odločeno in upamo, da bo Slavc ostal pri nas. Prihodnji teden se bomo o tem dokončno dogovorili."
NOVINARJI PA OGORČENI
Medtem pa je večina novinarskih kolegov okoli Slavka Bobovnika in znotraj informativnega programa ogorčena nad "pasivnostjo" vodstva, predvsem Fillija in Lombergarja, ki bosta - po njihovem mnenju - očitno dopustila, da Bobovnik odide h konkurenci. Kar bo "že drugi" profesionalni fiasko po ukinitvi odlično gledane oddaje Pogledi Slovenije. Minuli četrtek, potem ko so izvedeli, kaj se dogaja, so Filliju, Lombergarju in Horvat Petrovčičevi poslali posebno pismo, naj vodstvo pojasni, kaj bo ukrenilo, da Slavko Bobovnik ostane. Toda Filli in Lombergar na pismo sploh nista odgovorila, Ksenija Horvat Petrovčič pa jim je napisala nekaj splošnih fraz.
Verjetno prav tako ni nobenega dvoma, da bi po odhodu Slavka Bobovnika obe "njegovi" oddaji, Odmevi in Tarča, hitro propadli na "nivo voditeljstva", ki ga personificira dovčerajšnji športni komentator Igor E. Bergant.
Tudi po naših informacijah iz novinarskih krogov na TVS se Marko Filli in Janez Lombergar na dokaj "čuden način" pogajata z Bobovnikom. Filli naj bi mu celo rekel, da so na tej televiziji še večje zvezde od Bobovnika (pri tem naj bi mu omenil Maria Galuniča iz razvedrilnega programa), Bobovniku naj bi očitali celo tako imenovane minus ure, hkrati pa naj bi mu ponujali šoferja, ki naj bi ga petkrat tedensko vozil iz Koroške (kjer stanuje) v Ljubljano in nazaj.
NEJEVOLJA ZARADI ŠPELE ŠIPEK
Mimogrede, med nekaterimi novinarji se še vedno ni polegla slaba volja zaradi povsem nepotrebne zaposlitve Špele Šipek, bivše urednice informativnega programa Pop TV. Novico, da je že na RTV, smo objavili včeraj.
Šlo je za "umetno" ustvarjeno delovno mesto urednice Tarče (kar je bila doslej Lidija Hren), službo pa naj bi Šipkova dobila na podlagi prijateljskega dogovora med Lombergarjem in Perovičem, in to kljub izrecni prepovedi zaposlovanja na RTV Slovenija.
PONUDBA, PISANA NA KOŽO
Po drugi strani je ponudba Pop TV pisana Slavku Bobovniku "na kožo". Vodil bi oddajo samo enkrat na teden, imel bi precej višjo plačo, poleg tega lahko čez dve ali tri leta itak odide v pokoj. No, pri tem je tudi zanimivo, da je Slavko Bobovnik še vedno tudi član programskega sveta RTV!
Več o najnovejših dogajanjih, povezanih s hudimi zakulisnimi boji za funkciji generalnega direktorja RTV in direktorja TVS (kdo vse lobira, pri kom in kje) ter najnovejšimi razmerami na Pro Plusu, po nedavni kadrovskih zamenjavah na vrhu ameriške družbe Central Media Enterprises, lastnikov Pop TV in Kanala A, pa v ponedeljek zjutraj ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Slavko Bobovnik Jure Bračko Maja Sodja Suzana Lovec Tomaž Perovič Marko Filli Janez Lombergar Ksenijo Horvat Petrovčič NOVINARJI PA OGORČENI Igor E. Bergant Maria Galuniča NEJEVOLJA ZARADI ŠPELE ŠIPEK Špele Šipek že na RTV, smo objavili včeraj Lidija Hren PONUDBA, PISANA NA KOŽO

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Potrjeno. Slavko Bobovnik pred prestopom na Pop TV. Njegovi kolegi ogorčeni