objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 20. januar 2014 ob 06:42

Za Šoltesa lobirata tudi Kocijančič in Marinc. Danes dan D, verjetno odstop
Kako je za ministrsko kandidaturo Igorja Šoltesa izvedel Igor Lukšič? Po telefonu ga je poklicala Alenka Bratušek in mu povedala, da bo v medije prišlo Šoltesovo ime ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Za Igorja Šoltesa, "neuradnega" kandidata za novega ministra za zdravje, danes prihaja dan D. Šoltes bo namreč prva tema rednega ponedeljkovega kolegija premierke Alenke Bratušek in treh predsednikov koalicijskih strank, Igorja Lukšiča, Gegorja Viranta in Karla Erjavca.
Če bo Lukšič danes ob pol enajstih vsaj približno še vztrajal na svojih besedah o "nehigieničnosti Šoltesove kandidature, ki vladi jemlje kredibilnost," izrečenih minuli četrtek, ter napovedal, da Socialni demokrati izvolitev Šoltesa v državnem zboru ne bodo podprli, je Šoltesova kandidatura tako rekoč že "mrtva". Nekdanji predsednik računskega sodišča bo v tem primeru verjetno nemudoma odstopil od kandidature, sklicujoč se na situacijo in formulacijo, da itak ne bi mogel uspešno delati, če že znotraj koalicije nima enotne podpore.
IZKORISTILI KIRURGA BRECLJA
Mimogrede, Šoltesova kandidatura je že takoj razdelila tudi zdravniško sceno (pomisleke imata sindikat Fides ter eden bivših liderjev Iniciative zdravnikov Danijel Bešič Loredan, ki je konec minulega leta, skupaj s koprsko notarko Polko Boškovič zapustil Šoltesovo društvo Verjamem) in hkrati pokazala na očitne manipulacije posameznih medijev (zlasti časnikov Dela in Dnevnika), ki so v sredo popoldne promovirali Šoltesa, češ, podpira ga zdravniška stroka, pri tem pa konkretno navajali Iniciativo zdravnikov, čeprav se je že v torek vedelo, da je Iniciativa zdravnikov - razpadla. Vse kaže, da so nekateri zakulisni igralci pri tem zgolj surovo izkoristili dobronamernost ter javnomnenjski ugled znanega kirurga Erika Breclja za medijski plasma Šoltesove ministrske kandidature.
Ena od Šoltesov "tajnih" nalog, tako pripovedujejo tudi na levici, naj bi bilo tudi "pokritje" lobističnih poslov Janeza Zemljariča in Boruta Miklavčiča znotraj zdravstva, torej prav to, proti čemur se dlje časa bori Erik Brecelj.
Znotraj Socialnih demokratov okoli Šoltesa sicer ni povsem enotnega mnenja. Je pa zanimivo, da so za Igorja Šoltesa "isti ljudje", ki so pred zadnjimi volitvami predsednika republike "navijali" za Danila Türka, ne pa Boruta Pahorja. Za Šoltesovo ministrsko kandidaturo, denimo, lobirata tudi prvi človek olimpijskega komiteja Janez Kocijančič ter nekdanji predsednik zveze komunistov Andrej Marinc.
BRATUŠKOVA TELEFONIRA LUKŠIČU
Zanimivo je tudi, kako je predsednica vlade Alenka Bratušek obvestila Lukšiča, da bo Šoltes kandidiral. Ni mu, kot običajno v teh primerih, povedala, da bo za novega ministra za zdravje pač predlagala Igorja Šoltesa, ne, v sredo popoldne ga je poklicala po telefonu ter mu dejala, pozor, da "se bo v javnosti pojavilo Šoltesovo ime." Kar spet dokazuje medijske manipulacije ter servilnost izbranih novinarjev, ki sodelujejo v tovrstnih zakulisnih političnih igricah.
Alenka Bratušek in Igor Šoltes se po najnovejših - včerajšnjih - informacijah danes sicer menda ne bosta sestala.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Šoltesa Alenke Bratušek Igorja Lukšiča, Gegorja Viranta Karla Erjavca IZKORISTILI KIRURGA BRECLJA pomisleke imata danijel bešić loredan Polko Boškovič Erika Breclja Janeza Zemljariča Boruta Miklavčiča Danila Türka Boruta Pahorja janez kocijančič Andrej Marinc BRATUŠKOVA TELEFONIRA LUKŠIČU

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Za Šoltesa lobirata tudi Kocijančič in Marinc. Danes dan D, verjetno odstop