objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 21. januar 2014 ob 06:53

Laris Gaiser - na cesti. Nesojenega šefa SLS vrgli iz službe. Zdaj bo tožil
Dobil je izredno odpoved delovnega razmerja. Šlo naj bi za črpanje večjih zneskov denarja na podlagi fiktivnih potnih stroškov ter manipulacije z bolniškimi staleži
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Konec lanskega decembra je brez službe na Evro-sredozemski univerzi (kratko Emuni, s sedežem v Portorožu) ostal Laris Gaiser, nekdanji vršilec dolžnosti predsednika Emuni, poznavalec mednarodnih odnosov, publicist, nesojeni prvak Slovenske ljudske stranke in predsednik slovenskega Panevropskega gibanja. Dobil je izredno odpoved delovnega razmerja zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti.
Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah, naj bi Gaiser manipuliral z bolniškim staležem, na račun "fiktivnih potnih stroškov" pa naj bi si v zadnjih šestih mesecih, po ugotovitvah posebne revizije, nezakonito izplačal okoli 20 tisoč evrov. V sami odločbi o izredni odpovedi delovnega razmerja sicer piše "najmanj 1.474,47" evrov.
GAISER: GRE ZA SPOR Z LESJAKOM
Gaiser nam je potrdil, da je odpoved dobil, vendar trdi, da "gre za nesoglasje z aktualnim vršilcem dolžnosti predsednika" Emunija Dušanom Lesjakom. Zato bo, kot pravi, o tem "moralo odločati sodišče." Laris Gaiser, ki je bil nazadnje zaposlen namestnik predsednika za finance, naj bi se sicer na sodišče pritožil minuli četrtek.
Spomnimo. Laris Gaiser se je marca lani, po odhodu Radovana Žerjava iz politike in pred kongresom Slovenske ljudske stranke, potegoval za novega predsednika SLS. Kandidaturo mu je preprečil izvršilni odbor stranke, potem ko so mu očitali, da se je "prepozno" včlanil v stranko, ki jo je na kongresu prevzel edini kandidat Franc Bogovič. Takrat so se pojavili tudi javni očitki, da nima "pravega" magisterija, ampak neko "kratko italijansko" različico.
Uspelo pa mu je postati predsednik Panevropskega gibanja, po umiku staroste slovenske politike Franceta Bučarja. Lairs Gaiser trenutno živi v Ajdovščini, skupaj z novinarko tretjega programa TV Slovenija Evo Furlan.
Vlada Alenke Bratušek je že decembra lani iz upravnega odbora Emuni odpoklicala državno sekretarko Tamaro Vonta in namesto nje za člana upravnega odbora imenovala nekdanjega ministra za promet Patricka Vlačiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Laris Gaiser GAISER: GRE ZA SPOR Z LESJAKOM Dušanom Lesjakom marca lani Radovana Žerjava franc bogovič Franceta Bučarja Evo Furlan Alenke Bratušek odpoklicala državno sekretarko Tamaro Vonta Patricka Vlačiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Laris Gaiser - na cesti. Nesojenega šefa SLS vrgli iz službe. Zdaj bo tožil