objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 21. januar 2014 ob 06:48

Padel Šoltes. Zdaj bo tarča Lukšič, kar v paketu z Mussomelijem in Škrabcem
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Odstop Igorja Šoltesa od "njegove" kandidature za ministra za zdravje (kar smo včeraj zjutraj tudi napovedali) je morda mali korak za slovensko državo, ampak velik korak za prvaka Socialnih demokratov Igorja Lukšiča.
Zakaj?
Okoli predsednice vlade Alenke Bratušek se radi pohvalijo, da kadar gre za Lukšiča in njegove "grožnje" Bratuškovi, slednja vedno zmaga. To razmerje naj bi se vleklo že od zamrznitve Zorana Jankovića (januarja 2013, po zadnjem kongresu Pozitivne Slovenije), ko se Lukšič, spomnimo, z Bratuškovo sprva ni hotel niti vsesti, češ, on je predsednik stranke, ona pa ne ...
Če ne drugače, se muzajo svetovalci in prišepetovalci premierke, to opravimo po preizkušenem receptu: naše novinarje pošljemo k podpredsedniku SD in ministru za kmetijstvo ter prostor Dejanu Židanu ali pa vodji poslanske skupine SD Matjažu Hanu, ki povesta "malo drugače" kot Lukšič, potem taisti novinarji na veliko objavijo "razkol" znotraj stranke Socialnih demokratov, pa mora Lukšič popustiti.
PRETIRANO ŽALOSTNA PREMIERKA NI BILA
No, tokrat Igor Lukšič prvič ni popustil. Niti ni več mogel, preveč natančnih besed je bilo minuli teden izrečenih na račun Igorja Šoltesa in (ne)logike, na podlagi katere je prihajal na vlado. Zato se je bila prisiljena malo umakniti Alenka Bratušek, čeprav pretirano žalostna po izgubi Šoltesa ni bila videti. Kot da je Bratuškova po žensko slutila, kako se je v resnici znebila konkurence ...
Pravzaprav sta bili njena "žalost in skrb" kar primerljivi z njenim čustvenim stanjem po odstopu Mira Cerarja mlajšega - še enega zlorabljenega jokerja Pozitivne Slovenije - od kandidature za predsednika vlade. Tudi za Cerarja je Alenka Bratušek govorila, kako je bil dober kandidat, ampak potem je namreč premierka postala - Bratuškova.
Pri Šoltesu in njegovi kandidaturi smo lahko spet od blizu opazovali, kaj vse "kupijo" mainstream mediji. Šoltesa so dobesedno v nekaj urah stampedovsko povzdignili v edinega možnega ter zveličavnega rešitelja, ja, skoraj mesijo slovenskega zdravstva?! Pustimo ob strani, da je Šoltes sicer čisto "fejst" fant, in da so nekateri pri tem tudi neverjetno medijsko izkoristili priznanega kirurga Erika Breclja, ampak javnosti "prodajati" Šoltesa kot človeka, ki bo kakor "rešil" slovensko zdravstvo, ob tem pa naj bi Igor Šoltes zraven še uspešno "presegal" tako imenovane strankarske delitve, je naravnost smešno, žalostno, neokusno in preva(i)rantsko hkrati.
Posamezne novinarke (na primer Meta Roglič) ali novinarji so pri tem početju vredni pravega pomilovanja.
Mainstream mediji, denimo, so popolnoma zamolčali(?!), kdo vse je lobiral za Šoltesa - od Milana Kučana in Gregorja Golobiča do Janeza Kocijančiča ter celo Andreja Marinca. In potem naj bi se Šoltes, kot minister za zdravje, "fajtal" proti stricem iz ozadja ...?!
ŠOLTES KOT SPEČA CELICA
Nekateri moji znanci in prijatelji na levici so kandidaturo Igorja Šoltesa primerjali celo s famoznimi "spečimi celicami" islamskih fundamentalistov. Ko jih pokličejo po telefonu in jim dajo šifre, poslušno gredo v (samomorilske) akcije.
ZDAJ PA KANONADA PO LUKŠIČU
Po padcu Igorja Šoltesa in poskusu naštetih stricev, da ga spravijo v vlado, kjer naj bi Šoltes postal člen nove marionetne osi Bratušek-Šoltes-Gregor Virant in hkrati kandidat za morebitno zamenjavo premierke, se začenja leva medijska komentatorska kanonada na Igorja Lukšiča. Pravzaprav so že štartali na časniku Dnevnik, kjer Lukšiča v znani maniri netolerantnega demokratičnega socializma nadirajo v prvem postnovoletnem paketu, skupaj s poslovnežem Janezom Škrabcem in ameriškim veleposlanikom Josephom Adamo Mussomelijem.
Igor Lukšič je kot predsednik stranke Socialnih demokratov doslej izustil že veliko neumnosti, pa mu naši mainstream mediji, naklonjeni levici, niso ničesar očitali. Toda njegova nedavna izjava "zares verjamem v solidarnost in dobil bom za sladkorni trs glasov", ki jo lahko že zdaj uvrstimo med legendarne ocene dogajanj na slovenski levici, je pri taistih medijih naletela na množične proteste. Ker duhovito, predvsem pa resnično, razkriva bizarno igro zakulisnih dizajnerjev slovenske levice, tudi tistih, ki dopuščajo lopovščine v imenu - partizanstva.
Kmet na njihovi šahovnici je bil tudi Igor Šoltes.
Izpadel je kot kljukec in Kekec.
In mimogrede. Tudi Šoltes je bil očitno stoodstotno prepričan, da bo postal minister. Ko je govoril z novinarji, se je lepo videlo, kako je razočaran.
Zato tokrat: bravo, Igor Lukšič!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Šoltesa Igorja Lukšiča Alenke Bratušek Zorana Jankovića Dejanu Židanu Matjažu Hanu PRETIRANO ŽALOSTNA PREMIERKA NI BILA Mira Cerarja mlajšega Erika Breclja Meta Roglič Milana Kučana Gregorja Golobiča Janeza Kocijančiča Andreja Marinca ŠOLTES KOT SPEČA CELICA ZDAJ PA KANONADA PO LUKŠIČU Gregor Virant Janezom Škrabcem Josephom Adamo Mussomelijem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Padel Šoltes. Zdaj bo tarča Lukšič, kar v paketu z Mussomelijem in Škrabcem