objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 21. januar 2014 ob 14:51

Eni sumijo, da je tekst koalicijske pogodbe na filofaksu pisal Igor Pribac
Nekdanji direktor RTV in filmskega sklada pisal Alenki Bratušek, naj svoje besede o načelih osebno pokaže in dokaže na primeru izbora novih nadzornikov javne televizije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Že včeraj smo poročali, kako računalniška zgodovina (properties) nastajanja dokumenta predloga nove koalicijske pogodbe razkriva, da je tekst dejansko nastajal na enem od računalnikov filozofske fakultete v Ljubljani, ne pa na vladi Republike Slovenije. Razkritje je med političnimi strankami in mediji povzročilo precej smeha in muzanja ter logičnih ugibanj, kdo je za to kriv, oziroma je tekst pripravljal.
Med novinarsko srenjo je "utemeljen sum" kmalu padel na Igorja Pribaca, nekdanjega namestnika vodje predvolilne kampanje na volitvah poraženega (bivšega) predsednika republike Danila Türka (no, spomnimo, zaradi "očitne" nesposobnosti so Pribaca že med kampanjo zamenjali), sicer pa docenta za socialno filozofijo in filozofijo zgodovine na "filofaksu". Igor Pribac se v medijih pogosto pojavlja tudi kot "politični analitik". Žal Pribac danes dopoldne za nas ni bil dosegljiv, zato novinarskih namigovanj pri njem še nismo mogli preveriti.
Je pa danes zjutraj na predsednico vlade Alenko Bratušek posebno osebno elektronsko pismo naslovil nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTV Slovenija in pozneje tudi direktor filmskega sklada Igor Kadunc.
Kadunc se sklicuje na včerajšnje premierkine besede ob odstopu ministrske kandidature Igorja Šoltesa, češ, "moralo bi biti pomembno kaj znaš, ne, ali je naš," zato apelira na Bratuškovo, naj potem takem to načelo uporabi sama pri potrjevanju seznama novih članov nadzornega sveta RTV Slovenija.
Na ministrstvo za kulturo se je namreč prijavil tudi sam, kot odličen poznavalec televizijskega in radijskega medija ter javnega zavoda RTV. Alenki Bratušek zato predlaga, naj njena vlada med kandidati potrdi tudi njega, če pa bodo drugi kandidati še "večji strokovnjaki" za finance, kontroloring ter poznavanje RTV, potem naj mirne vesti potrdijo one druge ...
Kadunc tudi posebej opozarja, da ni član nobene politične stranke.
Elektronsko pismo Igorja Kadunca objavljamo v celoti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Že včeraj smo poročali Igorja Pribaca Danila Türka Alenko Bratušek igor kadunc Igorja Šoltesa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Eni sumijo, da je tekst koalicijske pogodbe na filofaksu pisal Igor Pribac