objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 24. januar 2014 ob 06:25

Hud ženski ravs v SDS. Dve Romani, ena Zofija, katera bo na koncu slavila?
Tretje mesto na kandidatni listi SDS na majskih volitvah v evropski parlament se menda vedno bolj nasmiha nekdanjemu zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Janševa SDS bo menda prva stranka, ki bo določila listo kandidatov za evropske poslance, to pa naj bi se predvidoma zgodilo že 4. februarja, na seji izvršilnega odbora. Se je pa zato v zadnjih dneh začel finalni spopad za prva tri mesta na listi, ki realno obetajo izvolitev v evropski parlament.
Za kako hud spopad gre, pa dokazuje očitni sarkazem "čestitke" sedanje evropske poslanke SDS Zofije Mazej Kukovič ob javnem razkritju računov, ki jih je mariborskemu časopisu Večer pokazala njena poslanska ter strankarska kolegica Romana Jordan.
"Čestitke Romani za hitrost pri predložitvi računov po desetih letih mandata," je na twitterju cinično zapisala Zofija Mazej Kukovič.
Prav med Zofijo Mazej Kukovič in Romano Jordan se namreč bije "odločilna" zakulisna bitka za drugo mesto na kandidatni listi SDS, ki po mnenju številnih analitikov, upoštevajoč rejting stranke na aktualnih anketah javnega mnenja, zagotavlja 90-odstotno možnost izvolitve v evropski parlament.
Medtem ko je prvo mesto na listi, kjer je izvolitev tako rekoč zanesljiva, trdno rezervirano za Milana Zvera, prav tako aktualnega evropskega poslanca in podpredsednika stranke, ki velja tudi za "edinega naravnega naslednika" Janeza Janše na čelu SDS.
ROMANA JORDAN IZ OBUPA
Po naših informacijah Romana Jordan znotraj stranke "izgublja bitko", kar naj bi se "vedno bolj zavedala tudi sama," zato naj bi tudi šla v "obupano" akcijo javnega razkrivanja svojih financ. Jordanova naj bi si precej zamer v stranki nakopala že na začetku minulega leta, ko je Komisija za preprečevanje korupcije objavila znano poročilo o Janši in Zoranu Jankoviću, Romana Jordan pa se Janši ni postavila v bran. No, očitkov pa ne manjka niti na račun Zofije Mazej Kukovič, češ da kot ljubljanska mestna svetnica "premalo hodi na seje" sveta, in zakaj potem "raje ne odstopi ter stolček prepusti komu drugemu ..."
Po navedbah naših virov pa v zadnjih dneh vse bolj v ospredje prihaja (še) tretja kandidatka - podpredsednica državnega zbora Romana Tomc. Se pa Romano Tomc omenja tudi kot možno kandidatko za ljubljansko županjo na jesenskih lokalnih volitvah.
Po vsej verjetnosti pa utegne tretje mesto na kandidatni listi SDS na volitvah v evropski parlament zasestri nihče drug kot nekdanji večkratni minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel. Da bo Rupel kandidiral, sta se menda že decembra lani dogovorila Janša in Rupel, potem so Rupla znotraj stranke tudi formalno evidentirali. Se pa zdaj krešejo mnenja, ali Rupel - kot kandidat "prinaša" ali "odnaša" volilne glasove. Tretje mesto na kandidatni listi SDS naj bi sicer še obetalo 50-odstotno možnost izvolitve v evropski parlament.
Dimitrij Rupel se je sicer prijavil tudi na razpis za novega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.
FORMULA IZVOLITVE: SD=3, SDS=3 + PETERLE + LIBERALNI BLOK
Ankete javnega mnenja namreč napovedujejo, da bodo Socialni demokrati in SDS dobili po tri poslanska mesta, na listi Nove Slovenije bo izvoljen Lojze Peterle (hja, še zlasti potem, ko mu je vlada Alenke Bratušek preprečila kandidaturo za generalnega sekretarja evropskega sveta, in ob novici, da se ponovno bori proti raku), preostalega enega (osmega) poslanca pa naj bi dobil "liberalni" blok.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševa Zofije Mazej Kukovič romana jordan Milana Zvera ROMANA JORDAN IZ OBUPA Zoranu Jankoviću Romana Tomc dimitrij rupel lojze peterle Alenke Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Hud ženski ravs v SDS. Dve Romani, ena Zofija, katera bo na koncu slavila?