objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 29. januar 2014 ob 06:35

Nordijski center Planica. Razpis za skupni biznis Ane Kučan in Isajlovića?!
Govorice. Posli najnovejšega javnega razpisa za gradnjo smučarskih objektov in zunanje ureditve ob Planici menda že dogovorjeni
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Najnovejši projekt Nordijskega centra Planica, to je izgradnja osrednjega objekta za smučarske teke in zunanjo ureditev, "nastaja kot projekt" krajinske arhitektke Ane Kučan, hčerke bivšega predsednika države Milana Kučana, in njenega arhitekturnega biroja Akka, nam je povedalo več virov iz "gradbenega biznisa".
Gre sicer za javni razpis (ponudbe se zbirajo do 19. februarja), gradnjo pa bodo financirali z denarjem evropskega sklada za regionalni razvoj ter ministrtsva za izobraževanje, znanost in šport.
ISAJLOVIĆ NAMESTO MALEGA SMELTA
Isti viri tudi napovedujejo, da bo Ana Kučan gradila "neposredno" ali pa kot "prvi podizvajalec" družbe SGP Gorenjc d.o.o., ki počasi že prevzema "planiške" in druge posle gradbenega podjetja SGP Tehnik v stečaju. Na naše včerajšnje vprašanje, ali se bo Akka studio prijavil na omenjeni razpis, Ana Kučan (še) ni odgovorila.
Spomnimo, posredni lastnik Gorenjca je podjetje I.S.O. d.o.o., katerega lastnik je Drago Isajlović, prek žene Metke Isajlović. Sicer je tudi slišati, da naj bi bil Drago Isajlović že dlje časa dejansko "skriti lastnik" SGP Tehnika, ki je veljal za nekakšen "mali Smelt" znotraj "gradbeno-politične" scene.
ZRAVEN TUDI NOVI ZIDAR - BLAŽ MIKLAVČIČ
Del kolača bodočih projektov Nordijskega centra Planica pa naj bi pripadel tudi GH holdingu pod vodstvom direktorja Blaža Miklavčiča, ki naj bi ga pred leti - nihče drug kot - Janez Zemljarič - postavil za predsednika uprave Slovenskih železnic ter ga v zakulisju razglasil za "novega Ivana Zidarja" ...
 
ODMEV
Spoštovani,
Studio AKKA za Nordijski Center Planica izdeluje načrte krajinske arhitekture.
Dostop do izdelave projektne dokumentacije smo si zagotovili kot del projektne skupine z zmago na Javnem projektnem odprtem anonimnem enostopenjskem arhitekturnem in krajinsko-arhitekturnem natečaju za izbiro strokovno najprimernejše rešitve celovite zasnove ureditve za Nordijski center Planica, ki ga je razpisalo Ministrstvo za šolstvo in šport v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor leta 2009. Kot projektanti opravljamo tudi projektantski nadzor pri izvedbi krajinsko-arhitekturnih ureditev.
Natolcevanja, ki jih omenjate, so povsem neutemeljena.
Prof. dr. Ana Kučan, univ. dipl. inž. kraj. arh.
 
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nordijskega centra Planica Ane Kučan Milana Kučana ISAJLOVIĆ NAMESTO MALEGA SMELTA Drago Isajlović Metke Isajlović ZRAVEN TUDI NOVI ZIDAR - BLAŽ MIKLAVČIČ Blaža Miklavčiča janez zemljarič Ivana Zidarja Spoštovani

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nordijski center Planica. Razpis za skupni biznis Ane Kučan in Isajlovića?!