objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 29. januar 2014 ob 14:18

Pomenljivo. Nekdanji varnostnik Katarine Kresal postal operativec na Sovi
Naši viri: Igor Arčnik naj bi videl in slišal marsikaj, z odvetnikom Mirom Senico in Katarino Kresal pa naj bi še vedno vzdrževal stike
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po navedbah naših virov je nekdanji policist centra za varovanje in zaščito Igor Arčnik, "znan" kot nekdanji varnostnik bivše ministrice za notranje zadeve ter predsednice LDS Katarine Kresal, dobil novo službo na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji Sova. Iz policije oziroma ministrstva za notranje zadeve je Arčnik na Sovo prestopil 1. januarja, kjer je postal "operativec".
SLIŠAL IN VIDEL NAJ BI MARSIKAJ ...
Za Igorja Arčnika se tudi ve, pravijo naši viri, da je med varovanjem Kresalove "slišal in videl" marsikaj. Nekdanjo ministrico in njenega partnerja, razvpitega odvetnika Mira Senico, je spremljal tudi na tistem famoznem "umiku" para Senica-Kresal v mondeno švicarsko turistično središče St. Moritz, takoj po tragični smrti zdravnika Saša Baričeviča.
Pri tem je zelo pomenljivo, vsaj po navedbah naših virov, še zlasti naslednje: Igor Arčnik naj bi imel, kot operativec Sove, dostop "do večine" obveščevalnih informacij, hkrati pa naj bi še vedno "vzdrževal stike" s Katarino Kresal in Mirom Senico.
ARČNIK-SLODEJ-FLORJANČIČ
Poleg tega naj bi se "vsakodnevno vozil s Koroške," kjer je doma, na delo v Ljubljano, in to skupaj z Robertom Slodejem, enim od šefov preiskav na Nacionalnemu preiskovalnemu uradu, ter Dušanom Florjančičem, vodjo sektorja za gospodarsko kriminaliteto na generalni policijski upravi.
Vsi trije visoki uslužbenci notranjih zadev (no, Arčnik je trenutno na Sovi) so bili pred leti tudi sodelavci na policijski upravi v Slovenj Gradcu. Zanimivo je tudi, da je bil ravno Slodej vodja (hišne) preiskave pri odvetniku Senici, lani aprila.
URADNO VSI MOLČIJO
Za komentar "prestopa" Igorja Arčnika iz policije na agencijo Sova smo vprašali tudi generalno policijsko upravo in seveda Sovo.
Na policiji pravijo, da "nimajo podatkov o tem, kje se zaposlijo uslužbenci, ki jim preneha delovno razmerje na ministrstvu za notranje zadeve."
Na Sovi pa ... da so vsi "podatki zaposlenih tajni v skladu s predpisi, ki urejajo ravnanje s tajnimi podatki, zato jih agencija ne posreduje v objavo ... in jih ne more komentirati."
Nekdanji minister za notranje zadeve Vinko Gorenak pa je po objavi članka na twitterju zapisal, da je nekdanji varnostnik Katarine Kresal na Sovo odšel kmalu po njenem odstopu, ko je ministrstvo za notranje zadeve začasno prevzel tedanji minister za pravosodje Aleš Zalar.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Arčnik Katarine Kresal SLIŠAL IN VIDEL NAJ BI MARSIKAJ ... Mira Senico Saša Baričeviča ARČNIK-SLODEJ-FLORJANČIČ Robertom Slodejem Dušanom Florjančičem URADNO VSI MOLČIJO Vinko Gorenak Aleš Zalar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pomenljivo. Nekdanji varnostnik Katarine Kresal postal operativec na Sovi