objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 2. februar 2014 ob 06:20

Sekretar. Na svetu Pozitivne Slovenije je glasoval proti, in moral bo oditi
Generalni sekretar Pozitivne Slovenije Vasja Butina je že politični mrlič. Če ne bo odstopil sam, ga bo Alenka Bratušek zamenjala
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na četrtkovi seji sveta Pozitivne Slovenije so končno glasovali o vključitvi stranke v zvezo evropskih liberalnih strank, Alliance of Liberals and Democrats for Europe oziroma ALDE. Predlog je bil, kot je že znano, izglasovan, po poročanju medijev z "veliko večino".
Res je, samo trije člani sveta so glasovali proti, dva pa sta se vzdržala.
Med tistimi tremi, ki so - po naših zanesljivih informacijah - glasovali proti, je bil tudi generalni sekretar Pozitivne Slovenije Vasja Butina, sicer eden od najzvestejših članov "struje" ljubljanskega župana Zorana Jankovića znotraj Pozitivne Slovenije.
VEČNI BLAGAJNIK JAKIČ
Odločitev Pozitivne Slovenije, da se včlani v ALDE, ni tako preprosta odločitev, saj gre za vprašanje "temeljne identitete" stranke, ki je pod ustanoviteljem Zoranom Jankovićem sprva gradila na "socialdemokratskih" pozicijah ter želela postati članica zveze evropskih socialističnih in socialdemokratskih strank, kjer so iz Slovenije že dlje časa polnopravni člani Socialni demokrati. Pod premierko Alenko Bratušek pa se je obrnilo malo drugače, in zanimivo, Roman Jakič, minister za obrambo, je prek svojega prejšnjega članstva v stranki Zares še vedno blagajnik ALDE?!
ČE NE BO ODSTOPIL, BO ZAMENJAN
Kakorkoli, Vasja Butina bo moral v prihodnjih tednih "oditi", pravijo naši viri blizu Alenke Bratušek. Pa ne samo zaradi drugačnega glasovanja okoli ALDE, ampak predvsem zato, ker je logično, da mora Bratuškova, potem ko je prevzela vodenje stranke, imeti tudi "svojega" generalnega sekretarja. Če Butina ne bo odstopil sam, ga bo Bratuškova pač zamenjala, pravijo isti, kar je sicer njena statutarna pristojnost.
BIŠČAK PRAVI, TO NE PRIDE V POŠTEV
Pred dnevi so se že razširile tudi govorice, da naj bi novi generalni sekretar Pozitivne Slovenije postal lobist Bogdan Biščak, nekdanji direktor LDS in bivši sekretar stranke Zares, sicer pa dolgoletni zaupnik Gregorja Golobiča. Biščak nam je kandidaturo zanikal, češ nihče mu ni tega ponudil, pa tudi sprejel ne bi te funkcije. Viri blizu Alenke Bratušek sicer pravijo, da bo novi generalni sekretar stranke postal nekdo od zaposlenih na sedežu Pozitivne Slovenije, kar pomeni, da bo funkcija sekretarja poslej izgubila status politične funkcije, novi generalni sekretar PS pa bo opravljal bolj organizacijske posle.
Mimogrede, Vasja Butina je bil tudi prvi predsednik sveta Pozitivne Slovenije, donedavnega pa je bil ves čas tudi član stranke Socialnih demokratov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vasja Butina Zorana Jankovića VEČNI BLAGAJNIK JAKIČ Alenko Bratušek roman jakič ČE NE BO ODSTOPIL, BO ZAMENJAN BIŠČAK PRAVI, TO NE PRIDE V POŠTEV Bogdan Biščak Gregorja Golobiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sekretar. Na svetu Pozitivne Slovenije je glasoval proti, in moral bo oditi