objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 3. februar 2014 ob 06:44

Laris Gaiser 3x kazensko ovaden. Goljufije, ponarejanje listin in zlorabe!?
Ovadbe: podrejene uslužbenke je silil, naj mu pišejo fiktivne potne naloge, čeprav je vedel, da gre za nezakonito početje, med hlinjenjem bolezni pa je potoval na simpozije v tujino
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Pred dvema tednoma smo poročali, kako je Laris Gaiser, nekdanji predsednik Evro-sredozemske univerze Emuni in nesojeni prvak Slovenske ljudske stranke dobil izredno odpoved delovnega razmerja na Emuniju zaradi očitanih mu zlorab pri obračunavanju fiktivnih potnih stroškov in bolniških staležev. Gaiser je takrat večino očitkov zanikal, češ da gre za osebni spor med njim in Dušanom Lesjakom, ki je univerzo Emuni vodil do konca letošnjega januarja.
Toda zadeva je za Gaiserja očitno dosti bolj nerodna, saj je univerza, kot njegov nekdanji delodajalec, na okrožno državno tožilstvo v Kopru zoper Gaiserja že vložila tudi tri kazenske ovadbe. Vse tri ovadbe so bile vložene 30. januarja, Larisu Gaiserju pa očitajo kazniva dejanja goljufije, ponarejanje listin in zlorabo pravic iz socialnega zavarovanja.
Iz vloženih kazenskih ovadb je razvidno, kako je Gaiser podrejenim uslužbenkam na Emuniju naročal fiktivne potne naloge v višini svojih zasebnih računov in stroškov, čeprav so ga uslužbenke opozarjale, da gre za nezakonito početje. Pri poznejšem preverjanju so tudi ugotovili, da srečanj z določenimi osebami in sestankov, ki jih je Gaiser opisoval pri obračunavanju potnih stroškov, sploh ni bilo, ali pa nekatere osebe Gaiserja niti ne poznajo, kaj šele, da bi z njim kdajkoli sestankovale.
Vsa imena in priimki teh oseb so navedeni v kazenskih ovadbah, kot morebitna priče v kazenskih postopkih, ki naj bi sledili ovadbam zoper Larisa Gaiserja.
Kazenska ovadba zaradi zlorabe pravic iz socialnega zavarovanja pa Larisu Gaiserju očita, da je večkrat, citiramo ovadbo, "hlinil bolezen" in tako zlorabil bolniški stalež. Posamezna potrdila o bolniškem staležu, ki jih je Gaiser prinašal na univerzo, so bila spisana za nazaj, enkrat med "bolniško" pa je Gaiser celo odpotoval v Genovo, na sestanek osme sredozemske strateške skupine (Eight Mediterranean Strategy Group), na Emuniju pa je bil uradno na bolniški! Kar so predstavnikom univerze Emuni že potrdili tudi organizatorji dogodka v italijanski Genovi.
GAISER POSLANEC SLS, NAMESTO PUKŠIČA?!
Po naših informacijah naj bi se Laris Gaiser (no, mimogrede, Gaiser je kot geostrateški analitik tudi predsednik slovenskega Panevropskega gibanja) že dogovarjal s poslancem Slovenske ljudske stranke Francem Pukšičem, da bi na prihodnjih parlamentarnih volitvah kandidiral za poslanca - na listi SLS, v dosedanjem Pukšičevem volilnem okraju na Ptuju. Franc Pukšič se je namreč - menda - že odločil, da se bo na letošnjih jesenskih lokalnih volitvah ponovno potegoval za župana Destrnika, in če bo izvoljen, bo kot poslanec odstopil.
Napovedani kazenski postopki pa bodo Larisu Gaiserju skoraj zanesljivo prekrižali njegov vnovični poskus prodora v aktivno politiko, zatresti pa se mu utegne tudi funkcija na čelu Panevropskega gibanja, kjer je bil pred njim predsednik "starosta" slovenske politike France Bučar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Laris Gaiser Dušanom Lesjakom očitno dosti bolj nerodna GAISER POSLANEC SLS, NAMESTO PUKŠIČA? Francem Pukšičem France Bučar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Laris Gaiser 3x kazensko ovaden. Goljufije, ponarejanje listin in zlorabe!?