objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 4. februar 2014 ob 14:59

Govorice blizu OKS. Menda fenomenalna nova funkcija za Janeza Kocijančiča?!
Dolgoletni predsednik Slovenskega olimpijskega komiteja naj bi postal eden od podpredsednikov MOK, več pa naj bi bilo znano po koncu iger v Sočiju
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Že nekaj tednov pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Sočiju so se med dobro obveščenimi "blizu" slovenskega olimpijskega komiteja razširile govorice, da naj bi Janeza Kocijančiča, dolgoletnega predsednika OKS, nekako čakala "fenomenalna funkcija" znotraj mednarodnega olimpijskega komiteja - MOK.
Govori se o mestu enega od podpredsednikov MOK, pristojnega za Evropo. Janez Kocijančič je sicer že zdaj podpredsednik evropskih olimpijskih komitejev.
Te informacije so nam konkretno potrdili številni viri iz olimpijskega komiteja, ki se sklicujejo tudi na "svoje" pogovore s Kocijančičem, več pa naj bi bilo znano po koncu olimpijskih iger v Sočiju.
KOCIJANČIČ PA V POKOJ - KJE PA ...
Janez Kocijančič se letos sicer dokončno poslavlja od funkcije predsednika OKS (olimpijske komite vodi že od leta 1991), volitve "novega Kocijančiča" pa so predvidene jeseni, zaenkrat, kot kaže, novembra. Odločitev za njegovo slovo iz OKS samo potrjuje, pravijo isti viri, da ima Kocijančič "dogovorjeno" funkcijo v MOK, saj se zanesljivo še ne namerava upokojiti. Sam Kocijančič pa naj bi bil na mednarodni športni sceni lobistično celo tako spreten, se šali eden od naših virov, da bi postal tudi "evropski komisar za šport," če bi le na sedežu evropske komisije v Bruslju ta funkcija - obstajala.
Čeprav gre za volitve predsednika OKS, bo nedvomno "zmagal" tisti, ki ga bo tako ali drugače podprl Janez Kocijančič. Kar pomeni, da bo njegov odhod iz OKS pod kontrolo, nadzorovan, naslednik pa praktično izbran.
Kocijančič je tudi še vedno podpredsednik mednarodne smučarske zveze FIS, na čelo Slovenske smučarske zveze pa mu je pravkar uspelo lansirati Enza Smrekarja, izvršnega direktorja in člana uprave družbe Droga Kolinska, potem ko sta prejšnja dva predsednika smučarske zveze, Tomaž F. Lovše in Primož Ulaga, veljala za človeka, ki nista sodila v tabor Janeza Kocijančiča.
Hitra odstranitev Lovšeta in Ulage z vrha smučarske zveze je bila za Kocijančiča pomembna predvsem zato, ker sta oba "ogrožala" njegovo podpredsedniško funkcijo v FIS. Spomnimo, Tomaž Lovše je Janezu Kocijančiču celo zagrozil, da ga bo zamenjal, zato je med njima tudi tako počilo.
KOT POSLOVNEŽ PA KAKOR POPUŠČA
Po drugi strani pa javno dostopni podatki o poslovanju podjetja JK Svetovanje d.o.o., ki je v zasebni lasti Janeza Kocijančiča, kažejo, da Kocijančič, kar zadeva poslovno svetovanje in prihodke, vidno "popušča". Če je poslovnež Kocijančič leta 2011 prek omenjenega podjetja zabeležil 107 tisoč evrov prihodkov in 32 tisoč evrov dobička, je leta 2012 imel samo še 15 tisoč evrov prihodkov ter nekaj več kot 31 tisoč evrov - izgube.
Bilanca podjetja JK Svetovanje d.o.o. za leto 2013 pa še ni znana.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Kocijančiča KOCIJANČIČ PA V POKOJ - KJE PA ... Enza Smrekarja Tomaž F. Lovše Primož Ulaga KOT POSLOVNEŽ PA KAKOR POPUŠČA

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Govorice blizu OKS. Menda fenomenalna nova funkcija za Janeza Kocijančiča?!