objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 6. februar 2014 ob 06:45

Lukšiča in Košoroka slikal lobist Ocvirk, ker je na HSE ostal brez pogodbe
Mojmir Ocvirk kot paparac iz restavracije Pen: z mobilnim telefonom posnel Igorja Lukšiča in Blaža Košoroka ter fotografijo hitro dostavil uredništvu Mladine
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Fotografija famoznega "skupnega kosila" predsednika Socialnih demokratov Igorja Lukšiča ter predsednika uprave Holdinga slovenske elektrarne (HSE) Blaža Košoroka je nastala v znani ljubljanski restavraciji Pen, posnel pa naj bi jo, tako vse kaže, lobist, oglaševalec in nekdanji politik Mojmir Ocvirk, znan tudi kot lastnik oglaševalske agencije Imelda.
Fotografijo je še isti dan, ko je bila posneta (28. februarja), na twitterju objavila revija Mladina, dokazovala pa naj bi domnevno sporno Lukšičevo druženje z direktorji podjetij v državni lasti. Kako in zakaj je fotografija priromala od Ocvirka do uredništva Mladine, ni znano, je pa zanimivo, da je bil Mojmir Ocvirk ravno takrat na kosilu v Penu, skupaj z odgovorno urednico poslovnega časnika Finance Simono Toplak.
No, razloge, zakaj naj bi Mojmir Ocvirk fotografiral Lukšiča in Košoroka, pa gre zelo verjetno iskati v prekinjenih pogodbah med Ocvirkom oziroma njegovim podjetjem Sponcor in HSE ter Soškimi elekrarnami, eno od hčerinskih družb HSE. Mojmir Ocvirk je bil namreč do prihoda Blaža Košoroka na čelu HSE (novembra 2012) pogodbeni svetovalec obeh družb, HSE in Soških elektrarn, pogodbi pa je podpisal Košorokov predhodnik Matjaž Janežič.
ENKRAT LOBIRAL PRI BREDI PEČAN
Januarja lani pa je Blaž Košorok poklical Mojmirja Ocvirka in zahteval "poročilo o njegovem delu," Ocvirk pa menda ni vedel natančno povedati, kaj na podlagi sklenjenih pogodb sploh počne. Tako naj bi v "poročilu" navedel, da je za HSE enkrat lobiral pri (nekdanji) poslanki Socialnih demokratov Bredi Pečan?!
Potem je Košorok obe pogodbi, ki sta bili za Mojmirja Ocvirka menda kar precej donosni, predčasno prekinil.
Zdaj pa je sledilo priložnostno "maščevanje" iz Pena ...
Ocvirkovo podjetje Sponcor TV produkcija in marketing d.o.o. ima sicer že 293 dni blokiran transakcijski račun pri Probanki, račun pri Unicredit banki pa zaprt. Leta 2012 je Sponcor zabeležil nekaj več kot 223 tisoč evrov prihodkov in skoraj 18 tisoč evrov izgube.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Lukšiča Blaža Košoroka mojmir ocvirk Simono Toplak Matjaž Janežič ENKRAT LOBIRAL PRI BREDI PEČAN Bredi Pečan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lukšiča in Košoroka slikal lobist Ocvirk, ker je na HSE ostal brez pogodbe