objavi na
pozareport.si

forum

TV Pink 3

Četrtek, 6. februar 2014 ob 06:32

Ni salonski levičar, kaj šele desničar: Damjan Mandelc - novi politik!
Ne prezrite, danes ob 22.00 na TV3 Medias. Današnji gost Bojana Požarja je član predsedstva nove stranke Solidarnost Damjan Mandelc
2014 Pozareport

Odpri galerijo

... Ne prezrite, danes ob 22.00 na TV3 Medias Intervju Današnji gost Bojana Požarja je član predsedstva nove politične stranke Solidarnost Damjan Mandelc.
 V nekaj mesecih je prehodil pot od prekerskega aktivista do aktivnega politika in (so=predsednika nove politične stranke. Na famoznih ljudskih vstajah je rušil Janševo vlado ter bežal pred solzivcem, zdaj pa utegne kandidirati za poslanca v evropskem parlamentu.
Svojo politično filozofijo črpa iz delavske in tudi katoliške družine, zato se rad pohvali, da ni salonski levičar, kaj šele salonski desničar. Za slovensko politično sceno je zelo dober retorik, pri čemer njegovi prijatelji in znanci pravijo, da res verjame v to, kar govori.
In zanimivo, svojo stranko Solidarnost ne umešča med "radikalno" levico.
V današnjem intervjuju pa Damjan Mandelc med drugim tudi o tem, kdo so bili "Mandelci", njegovi predniki ...
Damjan Mandelc je doma iz Rečice pri Velenju. Je doktor socioloških znanosti in zaposlen kot mladi raziskovalec na oddelku za sociologijo na ljubljanski filozofski fakulteti, kjer se ukvarja predvsem s sociologijo naroda in globalizacije. Živi v Ljubljani, s soprogo Ireno in dvema otrokoma.
Ponovitev intervjuja si lahko ogledate prihodnji ponedeljek ob 00.35.
Več o pogovorni oddaji Požareport na TV3 pa si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Intervju Damjan Mandelc tukaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ni salonski levičar, kaj šele desničar: Damjan Mandelc - novi politik!