objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 8. februar 2014 ob 14:26

Za agencijo STA je Kučan očitno še vedno predsednik države, ne Borut Pahor
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenska tiskovna agencija (STA) se je po nedavni blamaži poročanja o sodbi finskega sodišča v razvpiti zadevi Patria ponovno "izkazala", tokrat po servisnih fotografijah s petkove osrednje Prešernove proslave iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma.
STA je na svojem fotografskem servisu medijem za uporabo tokrat ponudila 161 fotografij, posnetih na omenjeni proslavi. Poleg nagrajencev so edini na objavljenih fotografijah državne agencije - politiki. Vendar po zanimivem ter pomenljivem uredniškem izboru. Tako bi logično pričakovali, da bo - poleg nagrajencev, seveda - največkrat fotografiran protokolarno najvišji politik sredi dvorane, to je predsednik republike Borut Pahor. Zmota!
KUČAN ŠESTKRAT, PAHOR 3 DO PETKRAT
Slovenska tiskovna agencija ponuja največ posamičnih fotografij nekdanjega predsednika republike Milana Kučana! Če se Borut Pahor na teh fotografijah pojavi petkrat (od tega dvakrat med svojim uradnim prihodom), je Milan Kučan "upodobljen" na šestih (6) fotografijah. Od tega dvakrat z ministrom za kulturo Urošem Grilcem, dvakrat z ministrom za šolstvo, znanost in šport Jernejem Pikalom, ter po enkrat s predsednico vlade Alenko Bratušek in nagrajencem Pavletom Merkujem. Predsednik Pahor pa dvakrat z Vladimirjem Kavčičem, enkrat s Pavletom Merkujem, in kot že rečeno - še dvakrat med protokolarnim prihodom.
Tako, naj se ve ... kdo je za državno tiskovno agencijo (še) vedno predsednik države. Ne Pahor, ampak - Kučan.
MARJANA KRISTAN, EKS LOMOVŠEK, MORDA NA DELO
No, urednica fotografije in dopisništev na Slovenski tiskovni agenciji, Marjana Kristan, nekdanja žena razpvitega samostojnega novinarja Mitje Lomovška, naj bi kmalu postala nova urednica gospodarske redakcije na časopisu Delo, kamor jo menda vabi odgovorna urednica Dela ter njena prijateljica Mateja Babič Stermecki ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
STA) Borut Pahor KUČAN ŠESTKRAT, PAHOR 3 DO PETKRAT Milana Kučana Urošem Grilcem Jernejem Pikalom Alenko Bratuše k Pavletom Merkujem MARJANA KRISTAN, EKS LOMOVŠEK, MORDA NA DELO Marjana Kristan Mitje Lomovška Mateja Babič Stermecki

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Za agencijo STA je Kučan očitno še vedno predsednik države, ne Borut Pahor