objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 14. februar 2014 ob 05:30

Uradnik ministrstva: Alenko Trop Skaza podpira največji zdravstveni tajkun!
Smiljan Mekicar ugotavlja in napoveduje, da je Roman Šumak že vse dosedanje ministre za zdravje imel v šahu ... z novo ministrico pa bo dokončno uničil vse. Tole bo še hujše kot Teš6 ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Alenko Trop Skaza, kandidatko za novo ministrico za zdravje, "podpira največji zdravstveni tajkun Roman Šumak, lastnik celjske družbe Mollier ... zakaj le ..." nam je že pred tremi dnevi povsem odkrito povedal visoki uradnik ministrstva za zdravje Smiljan Mekicar.
"Roman Šumak je že vse dosedanje ministre za zdravje imel v šahu, z Alenko Trop Skaza pa bo dokončno uničil vse. Celjski lobi pritiska na vse počez, tole bo še hujše kot Teš6," je prepričan Smiljan Mekicar, ki na ministrstvu za zdravje dela v sektorju za investicije in javna naročila.
Spomnimo, razvpita celjska družba Mollier pravkar nastopa v aferi opremljanja hematološkega oddelka v ljubljanskem kliničnem centru, kjer se za ta državni posel spopada s podjetjem Sanolabor.
PETER ČERNELČ PA NAJ SE UMAKNE
"Predstojnik hematološkega oddelka Peter Černelč tudi ne govori resnice," je prepričan Smiljan Mekicar.
"Peter Černelč je ves časa zraven, če pa ne obvladuje oddelka in svojih ljudi, pa naj se umakne. Če bi želeli, bi lahko nove prostore hematološkega oddelka že uporabljali, gre za zavajanje in prelaganje odgovornosti."
Roman Šumak oziroma njegov Mollier d.o.o, naj bi bil pod zaščito nekdanjega ministra za zdravje Boruta Miklavčiča ter vplivnega lobista Boža Dimnika glavni dobavitelj materiala in opreme za bolnišnico Celje že od takrat, ko je bil direktor celjske bolnišnice Samo Fakin, sedanji generalni direktor Zavoda za zdravstveno varstvo.
No, tudi zdravnica Alenka Trop Skaza, kar je že znano, "prihaja iz Celja," kjer je vodja oddelka za epidemiologijo nalezljivih bolezni v celjskem zavodu za zdravstveno varstvo ter prokuristka v moževem podjetju Klima Ptuj d.o.o..
In Samo Fakin je Alenki Trop Skaza že čestital za "pogum", da je pripravljena prevzeti zdravstveni resor.
MOLLIER OD KANGLERJA DO KEBRA
Podjetje Mollier se je prvič znašlo v epicentru zelo velike politične afere že leta 2005, ko je šlo za nabavo zloglasnih operacijskih miz za ljubljanski klinični center. Takrat je v javnost prišlo tudi grozilno anonimno pismo, namenjeno tedanjemu poslancu Slovenske ljudske stranke Francu Kanglerju, ki je takratnemu ministrstvu za zdravje Dušanu Kebru (danes enemu od liderjev nove stranke Solidarnost) postavil kopico "neprijetnih" poslanskih vprašanj, povezanih z nabavo operacijskih miz, ter elektronsko pismo, ki ga je minister Keber poslal Romanu Šumaku.
Oba faksimila objavljamo v nadaljevanju.
PACIENTI NA "HEMI" SO ZGOLJ KOLATERALNE ŽRTVE
Smiljan Mekicar, ki naj bi bil "blizu Socialnih demokratov," je bil sicer tudi sam "tihi" kandidat za novega ministra za zdravje. Za svoj predlagani program naj bi dobil, kot sam zatrjuje, podporo "številnih strokovnjakov" in bi dejansko lahko izvedel prepotrebne spremembe znotraj slovenskega zdravstva, toda na vladi in parlamentu to nikogar ne zanima.
"Skrbi jih zgolj lastna r .. in eksistenca, in to dobesedno," ugotavlja Mekicar.
"Pacienti na hematološkem oddelku so zgolj kolateralne žrtve tega odnosa (beri: sistema; op.u.) in jasen pokazatelj, kaj se bo dogajalo vsem ostalim.
Res, grozno in pesimistično se sliši ... ampak bojim se, da je to vedno bolj realni scenarij ...," napoveduje Smiljan Mekicar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenko Trop Skaza novo ministrico za zdravje Roman Šumak Smiljan Mekicar PETER ČERNELČ PA NAJ SE UMAKNE Peter Černelč Boruta Miklavčiča Boža Dimnika Samo Fakin MOLLIER OD KANGLERJA DO KEBRA Francu Kanglerju Dušanu Kebru

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Uradnik ministrstva: Alenko Trop Skaza podpira največji zdravstveni tajkun!