objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 16. februar 2014 ob 07:30

Skrivnost iz Maxija. Ko član kabineta Alenke Bratušek kofetka z Isajlovićem
Klemen Žibert, mladi ljubljanski poslovnež iz vladnih soban, se je zavil v molk, iz kabineta vlade pa sporočajo, da Žibert ni imel nobenega sestanka v imenu kabineta predsednice vlade
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Minuli četrtek, malo pred eno uro popoldne. Na "sceni" je završalo. Klemen Žibert, član kabineta predsednice vlade Alenke Bratušek je "sestankoval" z razvpitim poslovnežem in lobistom Dragom Isajlovićem, za lokacijo pa sta izbrala Maxi Klub, lokal v prvem nadstopju ljubljanskega Maximarketa, ki med politiki in poslovneži velja za eno bolj "diskretnih" lokacij.
"Običajni ljudje" namreč tja običajno ne zaidejo.
Viri gredo še dlje in poročajo, da naj bi Žibert predal Isajloviću "mapo", ki  je po videzu - tako isti viri - spominjala na vladne dokumente. Zraven pa je prišel še Anton Colarič, nekdanji poslanec Socialnih demokratov, predsednik SD v Ljubljani, svetovalec uprave ljubljanske energetike, menda pa tudi eden od protagonistov ideje o združitvi Holdinga slovenske elektrarne ter Gen energije.
Ko smo zadevo preverjali pri akterjih, je zgodba izpadla nekoliko drugače.
KAJ ZDAJ ŠE NA KAVO VEČ NE SMEM?!
Drago Isajlović zatrjuje, da v Maxiju ni bil dogovorjen z Žibertom, ampak je zgolj "prisedel", ko sta tam "že sedela" Žibert in Colarič. In tudi nobenih vladnih dokumentov ni bilo na mizi, dodaja Isajlović. Podobno verzijo nam je povedal Anton Colarič. Pravi, da sta se za kavo zmenila s Klemnom Žibertom, ki je tudi podpredsednik Socialnih demokratov v Ljubljani. "Kaj zdaj še na kavo ne smem več hoditi?" se sprašuje in čudi Colarič, Isajlović pa dodaja, da če bi se želel z nekom dobiti zares diskretno, potem zanesljivo ne bi šel v Maxi, pa tudi v gostilno Florjančkov hram ne, kjer so drugi viri pred nekaj dnevi opazili Janeza Zemljariča in eks predsednika Slovenske ljudske stranke Janeza Podobnika.
Mimogrede, tudi Janez Podobnik trdi, da je Janeza Zemljariča takrat "samo pozdravil," ker se to pač spodobni.
Oba, Isajlović in Colarič, sta še povedala, da je na koncu zraven prisedel tudi Mitja Rotovnik, letos "odhajajoči" generalni direktor Cankarjevega doma. Je pa ena mini podrobnost, kjer je poročanje naših virov ter Isajlovića in Colariča povsem enako: med tem kofetkanjem je Klemen Žibert jedel sendvič, ki ga je prinesel s seboj.
KABINET POJASNJUJE, ŽIBERT MOLČI
Potem ko smo na kabinet predsednice vlade Alenke Bratušek poslali vprašanja, povezana s srečanjem Klemna Žiberta in Draga Isajlovića (zanimalo nas je predvsem, za kakšen sestanek in dokumente naj bi šlo, ali je Bratuškova vedela za omenjeno srečanje in ali je Klemen Žibert srečanje z Dragom Isajlovićem prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije ...?), so nam iz kabineta nemudoma sporočili, da "Klemen Žibert v tem času ni imel nobenega sestanka v imenu kabineta predsednice vlade (resda so pri tem, verjetno predvsem zaradi hitrosti odgovora, pomotoma zapisali "predsednika" vlade), zato se je srečanja lahko udeležil le zasebno, v času malice oziroma zasebnega izhoda."
Medtem pa se je Klemen Žibert, čeprav so nas v kabinetu predsednice vlade - kar zadeva naša vprašanja - še posebej napotili tudi nanj, presenetljivo zavil v nenavaden molk.
Klemen Žibert sicer ni kar tako, vsaj glede svojega "biznisa" ne.
MED VLADO, SENDVIČI IN ŠPAGETI
Je namreč soustanovitelj podjetja Vrep d.o.o. (ustanovil ga je skupaj z javnosti manj znanim Tomislavom Mariničem), podjetje pa se ukvarja s prodajo sendvičev na Kongresnem trgu (zato se je Žiberta med vladnimi uslužbenci ter novinarji že prijel vzdevek "prodajalec sendvičev") in ljubljanski železniški postaji, v lasti pa ima tudi špageterijo Republica Pasta v centru Ljubljane. Po javno dostopnih bilancah je podjetje Vrep leta 2012 ustvarilo dobrih pol milijona evrov prihodkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Klemen Žibert Alenke Bratušek Dragom Isajlovičem Anton Colarič KAJ ZDAJ ŠE NA KAVO VEČ NE SMEM?! Janeza Zemljariča Janeza Podobnika mitja rotovnik KABINET POJASNJUJE, ŽIBERT MOLČI MED VLADO, SENDVIČI IN ŠPAGETI Tomislavom Mariničem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Skrivnost iz Maxija. Ko član kabineta Alenke Bratušek kofetka z Isajlovićem