objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 17. februar 2014 ob 07:05

Na zajtrku. Zakaj je minister za finance Čufer sedel z Jasno Coustaury?
Na sredinem srečanju Ameriške trgovinske zbornice, kjer je Uroš Čufer napovedal rezanje pokojnin in plač javnega sektorja, je minister presenetil tudi z damo na svoji desni - podjetnico Jasno Coustaury
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Nastop ministra za finance Uroša Čuferja na poslovnem zajtrku Ameriške trgovinske zbornice (AmCham) je med nekaterimi politiki vladne koalicije naletel na številne kritike. Predvsem zato, ker jer Čufer govoril stvari (kako bo treba zarezati v pokojnine in plače javnega sektorja), ki jih v novi koalicijski pogodbi, podpisani v petek, dva dni pozneje po sredinem zajtrku AmCham - ni. Minister za zunanje zadeve in predsednik Desusa Karl Erjavec je dejal, naj si Čufer prebere koalicijsko pogodbo, Čuferja pa so se lotili tudi v četrtek popoldne na seji predsedstva Socialnih demokratov.
Nič čudnega torej, da se je Uroš Čufer ob podpisu nove koalicijske pogodbe v državnem zboru - po pripovedovanju prisotnih ministrov in poslancev - komajda želel fotografirati.
No, po koncu zajtrka AmCham v ljubljanskem Austria Trend hotelu pa so se pozornejši opazovalci čudili tudi temu, kje je minister za finance Čufer med zajtrkom sedel?! Na njegovi levi strani je - protokolarno povsem pravilno - zajtrkoval Matej Potokar, bivši menedžer Microsofta v Sloveniji ter predsednik AmCham, na Čuferjevi desni strani pa veliko presenečenje: sedela je Jasna Coustaury.
VPLETENA V POSLE MIRA SENICE
Gre za namreč za razvpito podjetnico ter lastnico številnih podjetij, prek katerih je vpletena v sporne posle odvetnika Mira Senice (Bomor, Nuntius, JMMC ...), ki so tudi že tarča kriminalističnih preiskav. Od zloglasnega poskusa nakupa Večera do spornih poslov Vegrada in Delamarisa.
Jasna Coustaury je tudi dobra prijateljica nekdanje političarke Katarine Kresal (mimogrede, Kresalova naj bi zadnje čase, vsaj po pripovedovanju nekaterih virov, vedno več "potovala" v Švico, menda iz "zasebnih" razlogov) ter žena bivšega direktorja zelo hitro propadlega telekomunikacijskega podjetja Vega Juliena Coustauryja.
Slednji je sicer eden od solastnikov znane ljubljanske japonske restavracije Sushimama, skupaj s podjetnikom Jurijem Schollmayerjem.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroša Čuferja karl erjavec Matej Potokar Jasna Coustaury VPLETENA V POSLE MIRA SENICE Mira Senice Katarine Kresal Juliena Coustauryja Jurijem Schollmayerjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na zajtrku. Zakaj je minister za finance Čufer sedel z Jasno Coustaury?