objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 26. februar 2014 ob 13:39

Se je minister Židan pripravljen umakniti kolegu Dragonji? Pravi, da ja!
Bo Metod Dragonja, ki velja za nekoliko močnejšo politično figuro od prejšnjega gospodarskega ministra Stanka Stepišnika, prevzel tudi vodenje gospodarskega odbora vlade, iz rok SD-jevca Dejana Židana?
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Bo novi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja postal tudi predsednik gospodarskega odbora vlade, ki ga vodi minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan?!
Gre za vladno telo, kjer se usklajujejo gospodarske dejavnosti vlade, Židan pa je vodenje tega odbora prevzel na podlagi izrecne zahteve prvaka Socialnih demokratov Igorja Lukšiča, potem ko je ob lanskem formiranju vlade Alenke Bratušek minister za gospodarstvo postal celjski poslanec Pozitivne Slovenije Stanko Stepišnik. Ker Stepišnik ni (bil) močna politična figura, je Igor Lukšič to zlahka dosegel. Dejan Židan, ki je tudi podpredsednik vlade ter hkrati podpredsednik SD, pa je na funkciji predsednika gospodarskega odbora vlade večkrat uspešno blokiral kadrovske in še nekatere druge zahteve ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki so romale na vlado.
DRAGONJA MALO MOČNEJŠI OD STEPIŠNIKA
Ker Metod Dragonja, Stepišnikov naslednik na stolčku gospodarskega ministra, vendarle velja za "nekoliko" močnejšo politično figuro od Stanka Stepišnika (ne pa tudi zelo močno, saj se je po koncu mandata vodje predstavništva Nove ljubljanske banke v Moskvi - konec lanskega leta, tako rekoč znašel na trgu delovne sile, zato tudi ni okleval ob prispeli ponudbi, da postane minister za največ eno leto in pol, pač do konca mandata sedanje vlade), je vprašanje, ali bo Dragonja hotel prevzeti tudi gospodarski odbor vlade.
Dejan Židan pravi, da če Metod Dragonja "misli, da bo lažje delal kot minister za gospodarstvo, če bo tudi predsednik tega odbora, potem je potrebno tako tudi narediti. Sem prvi," dodaja Židan, "ki ga bom pri tem podprl."
Stališče novega ministra Metoda Dragonje pa še čakamo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
metod dragonja Dejan Židan Igorja Lukšiča Alenke Bratušek Stanko Stepišnik Zorana Jankovića DRAGONJA MALO MOČNEJŠI OD STEPIŠNIKA

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Se je minister Židan pripravljen umakniti kolegu Dragonji? Pravi, da ja!