objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 28. februar 2014 ob 06:29

Viri iz koalicije: revček Dragonja, finančnik Čufer bo še vedno vse odločal
Novi minister za gospodarstvo Metod Dragonja menda nima možnosti poseči med razmerje predsednice vlade in ministra za finance Uroša Čuferja, ki mu Alenka Bratušek menda brezpogojno vse verjame
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Skoraj "dva dni" je potreboval novi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja, da je prek službe za odnose z javnostmi na svojem ministrstvu odgovoril na naše preprosto vprašanje, ali bo kot novi gospodarski minister znotraj vlade prevzel tudi vodenje gospodarskega odbora vlade, ki ga vodi minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan.
Odgovor, ki smo ga prejeli od Dragonje, pa se glasi, naj vprašanje "naslovimo na kabinet predsednice vlade ..."
Ta odgovor po eni strani dokazuje, kako pomembno in prestižno vprašanje je vodenje gospodarskega odbora (saj je za gospodarskega ministra praktično ponižujoče, če mu ta odbor vodi nekdo drug), po drugi strani pa odgovor potrjuje navedbe nekaterih naših virov iz vladne koalicije o "vprašljivem vplivu" novega ministra Metoda Dragonje, celo kar zadeva ekonomsko politiko vlade.
... VIDELO SE JE ŽE NA PRVI SEJI VLADE
Ja, Dragonja bo "revček, vse bo še vedno odločal" minister za finance Uroš Čufer, ki dejansko "vodi vlado". To naj bi se videlo tudi na včerajšnji seji vlade, prvi, ko sta med ministri sedela Metod Dragonja ter nova ministrica za zdravje Alenka Trop Skaza, ki naj bi itak bila "poglavje zase", kar se bo tudi še izkazalo.
Isti viri še pravijo, da Metod Dragonja nima možnosti poseči med "romantično" razmerje predsednice vlade Alenke Bratušek in finančnika Čuferja, ki mu Bratuškova brezpogojno vse verjame, Uroš Čufer pa naj bi postal neverjetno samozavesten, tako da se je z njim že "težko pogovarjati." Poleg tega doseže vse, kar hoče, vedno se zgodi po njegovem.
Minister Dragonja lahko tako zgolj le "sanja" o ustanovitvi sklada podrejenega kapitala v višini 500 milijonov evrov(?!), ki naj bi bil namenjen "kratkoročnemu spodbujanju gospodarske dejavnosti." Denarja v proračunu za to absolutno ni, pravijo naši vladni viri, zato bo edina naloga Metoda Dragonje, da bo prepričeval banke, naj lastniško vstopajo v prezadolžena slovenska podjetja, česar pa banke seveda - nočejo.
Kot je razvidno iz intervjuja v časopisu Delu, ki ga je Metod Dragonja dal pred dvema dnevoma, se minister za finance Čufer s kolegom Dragonjo o glavnih ukrepih ekonomske politike vlade sploh še ni pogovarjal. Kar Dragonja tudi sam priznava.
ŠE UGANKA: KDO JE SPLOH PREDLAGAL DRAGONJO?
Dodatna težava za Metoda Dragonjo naj bi bila tudi "precejšnja stopnja nezaupljivosti" do njega v vsaj dveh koalicijskih strankah, Socialnimi demokrati in Državljansko listo. Menda jih moti tudi to, da se (še) ne ve točno, kdo je Alenki Bratušek sploh predlagal - Dragonjo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
metod dragonja službe za odnose z javnostmi Dejan Židan ... VIDELO SE JE ŽE NA PRVI SEJI VLADE Uroš Čufer Alenka Trop Skaza Alenke Bratušek ŠE UGANKA: KDO JE SPLOH PREDLAGAL DRAGONJO?

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Viri iz koalicije: revček Dragonja, finančnik Čufer bo še vedno vse odločal