objavi na
pozareport.si

forum

TV Pink 3

Četrtek, 6. marec 2014 ob 06:29

Denis Kuljiš. Vedno sem bil radikalec. Danes pa sem radikalni liberalec!
Ne prezrite, danes ob 22.00 na TV3 Medias. Današnji gost Bojana Požarja je legendarni hrvaški novinar in publicist Denis Kuljiš
2014 Pozareport

Odpri galerijo

... Ne prezrite, danes ob 22.00 na TV3 Medias Intervju Današnji gost Bojana Požarja je legendarni hrvaški novinar in publicist Denis Kuljiš.
 Le kdo ga ne pozna?! Bil je med uredniki slovite jugoslovanske liberalne revije Start, potem pa cele vrste hrvaških revij, od Globusa, Nacionala, Playboya in Penthousa do Story. Kolumne je objavljal za časopisa Vjesnik in Večernji list ter vodil pogovorno oddajo Kult osebnosti na televiziji Z3, prvi zasebni televiziji v tranzicijski Evropi. Poleg tega je napisal kopico knjig, med njimi uspešnico z naslovom Opice, gangsterji in heroji, pred nekaj meseci pa kontroverzno knjigo o Titu (Nepovedane zgodbe), tokrat skupaj s hrvaškim zgodovinarjem mlajše generacije Williamom Klingerjem.
Med branjem skoraj trilerske knjige Denisa Kuljiša in Williama Klingerja tako prvič izvemo, da je tovariš Tito v ljubljanskem kliničnem centru umiral s svojo pištolo na nočni omarici, ker ni zaupal nikomur, razen samemu sebi ...
V nocojšnjem intervuju pa tudi o tem, kako se je Denis Kuljiš zaradi svojih člankov ter domnevnih razžalitev znašel na sodišču že približno 150-krat (avtor teh vrstic je, skratka, kar se tiče sodnih postopkov, zanj še vedno - pionirček), zakaj je danes "radikalni liberalec", in da urednika revije Nacional, Iva Pukanića, niso ubili zaradi novinarskega dela, ampak zaradi njegovih razmerij z mafijo.
Denis Kuljiš je rojeni Splitčan, čeprav po rodu ruski Kozak, po izobrazbi lingvist in sociolog, zdaj pa živi v Zagrebu, z ženo in dvema otrokoma ter pripravlja nov medijski projekt, tokrat, logično - na spletu.
Ponovitev intervjuja si lahko ogledate prihodnji ponedeljek ob 22.50.
Več o pogovorni oddaji Požareport na TV3 pa si lahko preberete tukaj.
 
GOST PRIHODNJI ČETRTEK:
NOVI PREDSEDNIK ZVEZE ZDRUŽENJ BORCEV ZA VREDNOTE NOB
TIT TURNŠEK

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Intervju Denis Kuljiš tukaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Denis Kuljiš. Vedno sem bil radikalec. Danes pa sem radikalni liberalec!