objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 9. marec 2014 ob 07:35

Zarota?! Melita Župevc vedela, da je Štefanec član Pozitivne Slovenije
Neverjetno in škandal brez primere. Posebna izbirna komisija, ki jo je večinsko obvladovala poslanka vladajoče stranke, je izbrala točno tistega kandidata, ki je bil edini član Pozitivne Slovenije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po našem razkritju strankarskega članstva Borisa Štefaneca, neznanega odvetnika iz Murske Sobote, ki je minuli četrtek postal novi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, in njegovemu priznanju, da je iz Pozitivne Slovenije izstopil takoj potem, ko je izvedel, da je "resen kandidat" za predsednika (ker naj bi se "želel izogniti očitkom o politični pristranskosti ..."), se izbor Štefaneca in njegovo imenovanje na tako pomembno ter občutljivo javno funkcijo kaže kot škandal brez primere.
Kljub temu, da so mainstream mediji (z izjemo televizije Pop TV, ki o tem sploh ni poročala) v "bran" odvetniku Štefanecu hitro postregli z izjavami nekdanjega predsednika komisije Draga Kosa in profesorja na ljubljanski pravni fakulteti Rajka Pirnata, češ - članstvo v politični stranki "samo po sebi ne preprečuje" imenovanja na to funkcijo, pa ravno to dejstvo že dokazuje, da Boris Štefanec svoje funkcije pač ne bo mogel kredibilno opravljati.
Zakaj? Ker nekatere "posebne okoliščine" pri njegovem imenovanju mejijo celo na politično zaroto.
OD VSEH IZBRALI TOČNO TISTEGA, KI JE ČLAN PS
Izbirni komisiji, prvo je sicer formalno "vodila" predstavnica uradniškega sveta Polona Kovač, drugo pa predsednica društva Integriteta Simona Habič, v resnici pa, kot pravijo naši viri, poslanka Pozitivne Slovenije Melita Župevc (Župevčeva je petčlansko komisijo potihoma obvladovala s "tričlansko koalicijo", skupaj s Tanjo Šarabon, generalno sekretarko vlade Alenke Bratušek, in pa Simono Habič - prav Župevčeva ter Habičeva sta se po včerajšnjem razkritju članstva odvetnika Borisa Štefaneca v Pozitivni Sloveniji zavili v pomenljivi molk), je namreč med vsemi prijavljeni kandidatkami ter kandidati za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije izbrala ravno tistega edinega kandidata, ki je (bil) član Pozitivne Slovenije!
Kako so Župevčeva, Šarabonova in Habičeva obvladovale izbirno komisijo, se je videlo tudi med zaslišanjem posameznih kandidatov, ki zdaj o tem pod zaupno - pripovedujejo novinarjem.
Melita Župevc je kot ustanovna članica in tudi (bivša) podpredsednica Pozitivne Slovenije namreč zelo dobro vedela, da je Boris Štefanec član njene stranke.
Ali je Župevčeva to tudi povedala preostalim članom izbirne komisije, ni znano, je pa (spet) dejstvo, da je v času, ko je izbirna komisija predsedniku republike Borutu Pahorju pisno posredovala (beri: podtaknila) edini predlog za novega predsednika KPK - torej Borisa Štefanca, slednji še vedno bil(!) član Pozitivne Slovenije. Sestavo izbirne komisije, seznam vseh prijavljenih kandidatov ter potek izbora objavljamo v nadaljevanju.
ŠLO JE ZA URE, MORDA CELO ZA MINUTE
Spomnimo, Boris Štefanec pravi, da je iz Pozitivne Slovenije izstopil 6. marca. Kar pomeni, da je šlo za ure, morda celo za minute, saj ga je predsednik Pahor za novega predsednika komisije za preprečevanje korupcije imenoval istega dne - 6. marca! Skratka, Štefanec je kalkuliral do zadnjega.
Pri tem je treba še enkrat opozoriti, da je Pozitivna Slovenija vladajoča stranka, da je ena od glavni tarč Komisije za preprečevanje korupcije ustanovitelj in (prvi) predsednik Pozitivne Slovenije ter ljubljanski župana Zoran Janković, in da se stranka PS kot takšna še nikoli ni distancirala od Jankovića - vsaj kar zadeva očitke KPK, ki letijo na Jankovića.
Po razvpitem poročilu Komisije za preprečevanje korupcije o Janezu Janši in Zoranu Jankoviću (januarja 2013) je bil Janša kot predsednik vlade prisiljen odstopiti, Janković pa je še vedno ljubljanski župan. Na javni funkciji je ostal tudi po zaslugi Pozitivne Slovenije.
ZASEDA ZA PAHORJA TUDI V PRIMERU NADE CESAREC
Ko govorimo o "politični zaroti", se moramo spomniti še na značilno bližnjo karierno zgodovino poslanke Melite Župevc. V prejšnjem sklicu državnega zbora je bila poslanka Socialnih demokratov ter poznana kot "velika nasprotnica" tedanjega predsednika vlade in prvaka SD Boruta Pahorja. Še najbolj naj bi mu zamerila, ker je "ni vzel" v vlado.
Potem je Župevčeva prestopila v Pozitivno Slovenijo, vendar šele po razpustitvi državnega zbora in razpisu novih volitev.
Po naših informacijah naj bi precej podobno "zasedo" za Pahorja "nekateri na levici" pripravljali že lani septembra, ko Borut Pahor ni hotel pomilostiti razvpite zdravnice Nade Cesarec, obsojene na pol leta zaporne kazni, ker ni želela nuditi zdravniške pomoči delavcu Slovenskih železnic, ki je padel z droga ter pozneje žal umrl v bolnišnici. Nada Cesarec je pred nekaj dnevi sicer predčasno že zapustila zapor in prenehala prestajati kazen.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Po našem razkritju Borisa Štefaneca Draga Kosa Rajka Pirnata OD VSEH IZBRALI TOČNO TISTEGA, KI JE ČLAN PS Polona Kovač Simona Habič Melita Župevc Tanjo Šarabon Alenke Bratušek Borutu Pahorju ŠLO JE ZA URE, MORDA CELO ZA MINUTE zoran janković Janezu Janši Nade Cesarec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zarota?! Melita Župevc vedela, da je Štefanec član Pozitivne Slovenije