objavi na
pozareport.si

forum

TV Pink 3

Četrtek, 13. marec 2014 ob 06:35

Tit Turnšek ali novi Janez Stanovnik - zatrjuje: Nisem prebegnil na levico
Ne prezrite, danes ob 22.00 na TV3 Medias. Današnji gost Bojana Požarja je novi predsednik Zveze združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe Tit Turnšek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

... Ne prezrite, danes ob 22.00 na TV3 Medias Intervju Današnji gost Bojana Požarja je novi predsednik Zveze združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe Tit Turnšek.
 Pred tremi meseci, konec lanskega decembra, je namesto Janeza Stanovnika, dolgoletnega kultnega prvega človeka Zveze borcev, prevzel vodenje borčevske organizacije. Do takrat je bil eden od podpredsednikov, zadolžen za mednarodno sodelovanje.
Čeprav današnji intervjuvanec pravi, da Stanovnika pač ni mogoče nadomestiti, dosedanja kariera Tita Turnška ponuja zelo zanimiva izhodišča. Bil je poslovnež, politik, diplomat in publicist. Minister za obrambo, veleposlanik na Kitajskem, menedžerskemu odkupu Iskre, kar mu je ponujal današnji lastnik Iskre Dušan Šešok, pa se ni hotel pridružiti. Bil je tudi tesen prijatelj in sodelavec Jožeta Pučnika. Prav Pučnik ga je poslal "pomagat" Slovenski ljudski stranki, bratoma Podobnik in Francu Zagožnu, potem ko je tedanjo Pučnikovo stranko osvojil Janez Janša.
V današnjem intervjuju zanika, da je iz pomladnih strank "prebegnil" na levico, demantira besede Igorja Lukšiča, da naj bi vodstvo Zveze borcev ustanavljajo kar svojo lastno politično stranko, in pojasnjuje nepremičninske posle Zveze borcev, ki naj bi se šli "biznis" pod krinko "partizanstva".
Tit Turnšek pa premore še eno zanimivost: doslej je bil kar šestkrat poročen!
Ponovitev intervjuja si lahko ogledate prihodnji ponedeljek ob 23.30.
Več o pogovorni oddaji Požareport na TV3 pa si lahko preberete tukaj.
 
PRIHODNJI ČETRTEK: ODVETNIK FRANCI MATOZ

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Intervju tit turnšek tukaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tit Turnšek ali novi Janez Stanovnik - zatrjuje: Nisem prebegnil na levico