objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 16. marec 2014 ob 06:32

Spet nove skrivalnice. Štefanec noče razkriti, koliko zasluži kot odvetnik!
Komisiji za preprečevanje korupcije, ki jo bo vodil sam, bo razkril svoje premoženje; nikomur pa nisem dolžan razkrivati finančnega poslovanja svoje odvetniške pisarne, se priduša Boris Štefanec
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Boris Štefanec, razvpiti novoimenovani predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, slovenski javnosti očitno ni pripravljen "transparentno" razkriti, koliko zasluži kot odvetnik v Murski Soboti oziroma vso finančno poslovanje svoje odvetniške pisarne.
Na naše vprašanje, ali je pripravljen javno razkriti prihodke odvetniške pisarne v letih 2011, 2012 in 2013, nam je namreč odgovoril, "da je, kot Boris Štefanec, po prevzemu funkcije v skladu z zakonom dolžan Komisiji za preprečevanje korupcije razkriti svoje svoje premoženjsko stanje, nisem pa dolžan nikomur razkrivati finančno poslovanje moje odvetniške pisarne."
Je pa na Supervizorju razviden obseg prihodkov njegove odvetniške pisarne iz poslovanja z državnimi organi in drugimi uporabniki javnega denarja. V zadnjih desetih letih je Štefanec od države pokasiral točno 123 tisoč in 712,82 evrov, največ od okrožnega sodišča v Murski Soboti - nekaj več kot 85 tisoč evrov.
BORIS ŠTEFANEC NI MIRO SENICA
Ta znesek je sicer "smešno nizek" v primerjavi z "državnimi" prihodki nekega drugega, "še malo bolj" razvpitega odvetnika Mira Senice, ki je uporabnikom javnega denarja v enakem času zaračunal kar 1.819.474,12 evrov.
Kljub temu je po eni strani zanimiva primerjava strukture državnih prihodkov obeh odvetnikov, Mira Senice in Borisa Štefaneca.
Slednji je namreč na "majhnem" murskosoboškem sodišču zaslužil komaj štiri tisoč evrov manj kot Miro Senica na "velikem" okrožnem sodišču v Ljubljani. Kar sicer pomeni, da precejšenj delež prihodkov Štefanečeve odvetniške pisarne temelji na odvetniških primerih, ki jih od sodišča dobiva po uradni dolžnosti.
PO NOVEM PA OD PLAČE DO PLAČE ...
Nenazadnje, Boris Štefanec je na svoji tiskovni konferenci tudi sam priznal, da on v Murski Soboti "ni preveč poznan odvetnik ..." Njegova bodoča mesečna plača predsednika Komisije za preprečevanje korupcije pa bo znašala okoli 2.200 evrov neto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boris Štefanec BORIS ŠTEFANEC NI MIRO SENICA Mira Senice PO NOVEM PA OD PLAČE DO PLAČE

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spet nove skrivalnice. Štefanec noče razkriti, koliko zasluži kot odvetnik!