objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 17. marec 2014 ob 06:36

Isajlovićev kofetkar bo moral zapustiti kabinet. Bratuškovi gre za prestiž
Kave, intrige ter sobotne noči z novinarkami Pop TV. Klemnu Žibertu, tajniku šefa kabineta predsednice vlade, grozi sporazumna odpoved
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Natančno mesec dni po objavi našega članka z naslovom Skrivnost iz Maxija. Ko član kabineta Alenke Bratušek kofetka z Dragom Isajlovićem ... se "članu kabineta" Klemnu Žibertu že obeta "sporazumna odpoved" delovnega razmerja.
 
NE BI SMEL KOFETKATI Z ISAJLOVIĆEM
Po navedbah naših virov iz vladnega kabineta ni nobenega dvoma. Žibert mora oditi, saj si, kot pravijo, uradnik "nizkega ranga" v kabinetu predsednice vlade ne more privoščiti, da bi se med delovnim časom, četudi v času kosila, dobival s tako razvpitim lobistom, kot je Drago Isajlović. Klemen Žibert je zaposlen na delovnem mestu tajnika šefa kabineta premierke Jerneja Pavliča (no, Žibert ter Pavlič se dobro poznata še iz časov, ko sta bila oba še "študentska politika", in prav Pavlič naj bi "pomagal" pripeljati Žiberta v peto nadstropje Gregorčičeve ulice), v kvoti tako imenovanih zaposlitev na zaupanje ter vezanih na mandat predsednice vlade Alenke Bratušek.
Ker pa je Žibert tudi podpredsednik lokalnega odbora Socialnih demokratov v Ljubljani, so mu nekateri vidni politiki SD stopili v bran, med njimi, denimo, tudi vplivni vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Tako naj bi Žiberta nagovorili, naj ne podpiše ponujene sporazumne odpovedi, kar Klemen Žibert doslej tudi še ni storil.
Hkrati so se razširile govorice, da mora Klemen Žibert oditi tudi zato, ker naj bi Bratuškova "čistila" kadre, ki so blizu ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Žibert je namreč tudi vnuk znane Jankovićeve podpornice Julke Žibert.
Spisek Jankovićevih ljudi "za odstrel" naj bi sicer pripravljal vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer.
Mimogrede, Julka Žibert bi po odhodu Tamare Vonta za državno sekretarko v kabinetu Alenke Bratušek lahko celo postala poslanka, vendar je to možnost zavrnila.
Klemen Žibert pa je v izjavah sicer zelo previden.
Prejšnji teden nam je resda priznal, da se nekaj kuha, a hkrati - pravi - ne ve, od kod to prihaja in kdo stoji za tem.
Toda za predsednico vlade Alenko Bratušek ni dvoma. Klemen Žibert je prišel na zaupanje in bo moral oditi. Pravzaprav bi že moral oditi. Premierka je v ožjih krogih tudi dala vedeti, da je to zanjo vprašanje - prestiža.
Spomnimo. Klemen Žibert se "gre" tudi poslovneža. Do januarja letos je bil solastnik podjetja za hitro pripravo hrane Vrep d.o.o. (zato mu nekateri cinično pravijo "sendvičar"), do februarja 2012 pa tudi solastnik družbe Dolenova poslovne storitve d.o.o. (obe družbi pa sta registrirani na istem ljubljanskem naslovu Mesarska ulica 24), ki jo je potem prevzela javnosti neznana podjetnica Zinaida Rozhkova.
 
NOČ V TOPU SIX IN SUZANA PERMAN
Ima pa Klemen Žibert po vsem sodeč tudi odlične povezave z nekaterimi znanimi novinarji oziroma novinarkami ... Predprejšnjo soboto je namreč noč v ljubljanskem klubu Top Six "preživel" z novinarko oddaje 24ur na Pop TV Suzano Perman. Naši viri poročajo, da sta se "objemala in božala, ne pa tudi poljubljala." Žibert medtem pravi, da sta se s Suzano Perman srečala šele pred klubom, se pa, kot pravi, poznata.
Je pa takoj zanikal govorice, da Permanovi izdaja "skrivnosti iz kabineta" ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Klemnu Žibertu NE BI SMEL KOFETKATI Z ISAJLOVIĆEM Drago Isajlović Jerneja Pavlič a Alenke Bratušek Matjaž Han Zorana Jankovića Julke Žibert Jani Möderndorfer Tamare Vonta Zinaida Rozhkova NOČ V TOPU SIX IN SUZANA PERMAN Suzano Perman

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Isajlovićev kofetkar bo moral zapustiti kabinet. Bratuškovi gre za prestiž