objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 17. marec 2014 ob 13:46

V senci afere Štefanec-KPK je Zoran Janković potihoma osvojil državni Sod
Minuli petek uresničena velika želja ljubljanskega župana. Kuntarič odšel, Janković dobil šefa uprave Slovenske odškodninske družbe
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan in nepredsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je nastale razmere v senci velike afere okoli famoznega imenovanja Borisa Štefaneca za novega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije po vsem sodeč odlično izkoristil za okrepitev (osvojitev) svojih pozicij na čelu Slovenske odškodninske družbe. Po sprejetju odstopa predsednika uprave Soda Tomaža Kuntariča je nadzorni svet - pod vodstvom Sama Lozeja, direktorja ljubljanske Energetike in tesnega sodelavca Zorana Jankovića - za novega šefa uprave namreč imenoval dosedanjega člana uprave Mateja Pirca.
To se je skoraj neopazno zgodilo minuli petek, tako rekoč na medijskem višku afere Štefanec-KPK.
Spomnimo. Zoran Janković je že prej hotel zamenjati Tomaža Kuntariča in je za predsednico uprave Soda sprva ponujal Zdenko Grozde, direktorico Holdinga Ljubljana, potem Karmen Dietner iz Prve pokojninske družbe, vendar je Kuntariču, predvsem ob asistenci Socialnih demokratov ter vplivnega Boruta Jamnika (Modra zavarovalnica), uspelo ohraniti položaj. Obvladovanje Soda in prek njega tudi prevladujoči vpliv na državna podjetja, to je bila Jankovićeva velika - želja.
JE KONČNO LE DOBIL PREDSEDNIKA UPRAVE SODA ...?
Maja lani pa je v upravo Slovenske odškodninske družbe nenadoma vskočil eden od tedanjih izvršnih direktorjev Mercatorja Matej Pirc. Potem ko smo njegovo zakulisno kandidaturo razkrili prav na našem portalu, so bili presenečeni tudi v upravi Mercatorja, saj Pirc ni nikomur povedal, da se poteguje za člana oziroma celo za predsednika uprave Soda. Kar je pomenilo, da se je njegova kandidatura pripravljala v popolni konspiraciji.
Matej Pirc nesporno velja za "Jankovićev kader". Svojo kariero je že od vsega začetka gradil znotraj Mercatorja. Po pripravništvu je začel na področju financ ter računovodstva, pozneje na nepremičninah, bil pa je tudi direktor Mercatorja v Makedoniji.
Drugi član uprave Slovenske odškodninske družbe Matej Runjak, sicer tudi predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, naj bi bil "blizu" Državljanski listi. Po nekaterih informacijah naj bi Runjaka "zanimal" stolček predsednika uprave Luke Koper, kjer še vedno sedi razvpiti Gašpar Gašpar Mišič.
Tomaž Kuntarič (kot predsednik uprave Soda je odstopil po sprejetju zakona o Slovenskem državnem holdingu) pa še pred poletjem odhaja na Dunaj, kjer bo član uprave Holdinga Gorenje Beteiligungesellschaft m.b.h., družbe, ki jo vodi nekdanji prvi človek Mercatorja Žiga Debeljak.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Borisa Štefaneca Tomaža Kuntariča Sama Lozeja Mateja Pirca Zdenko Grozde Karmen Dietner Boruta Jamnika JE KONČNO LE DOBIL PREDSEDNIKA UPRAVE SODA ...? Maja lani pa je v upravo Matej Pirc Matej Runjak Gašpar Gašpar Mišič Žiga Debeljak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

V senci afere Štefanec-KPK je Zoran Janković potihoma osvojil državni Sod