objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 19. marec 2014 ob 07:04

Virant. Kurji tat naše politike ali Richard Nixon iz Doba pri Domžalah?!
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ko je predsednica vlade Alenka Bratušek včeraj javno govorila o Gregorju Virantu in njegovi najnovejši aferi, je izjavljala banalne neumnosti. Češ - Virant je "velik borec proti korupciji," zato je ona kakor "prepričana, da bo Virant vedel, kaj mu je narediti, če bo Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila, da je storil kaj narobe."
V "ožjih družbah" pa so stvari - kot ponavadi - drugačne, bolj realne. Tudi na ponedeljkovem vrhu koalicije na Brdu je Bratuškova menda letala od enega do drugega ter modrovala resnico: "Mi smo vsi ujetniki Gregorja Viranta."
Pri tem je golo dejstvo, da je Virant sicer realno politično že popolnoma mrtev, tukaj in zdaj žal popolnoma nepomembno. Saj je po drugi strani Gregor Virant objektivno še edini pravi zaveznik Alenke Bratušek.
Tudi Virant, minister za notranje zadeve in prvak "liberalne" Državljanske liste, govori bedarije. Češ - jaz, Virant, bom "odstopil takoj potem, če bo Komisija za preprečevanje korupcije ali kak drugi pristojni organ ugotovil, da sem storil kaj narobe ..." Itak.
To so namreč precej nižji standardi politične odgovornosti, kot jih sicer Gregor Virant rad narekuje drugim.
Gregor Virant bi namreč moral funkcijo ministra zapustiti že zdaj, nemudoma!
Potem ko je postalo jasno, da je:
pod a - lagal javnosti,
in pod b - oviral preiskavo pred Komisijo za preprečevanje korupcije.
VIRANTGATE = WATERGATE
Spomnimo se na slavni Watergate. Ameriški predsednik Richard M. Nixon ni odletel (odstopil) zaradi naročenega vloma v pisarne Demokratske stranke, ampak zato, ker je lagal javnosti ter oviral preiskavo.
Žal pa Gregorju Virantu ta hip še "ni treba" odstopiti. Če gre on, pade vlada, sledijo predčasne volitve, na oblast se lahko vrne celo Janez Janša. To pa je hudičev scenarij, ki ga strici iz ozadja že ne bodo dopustili.
So se mar zastonj borili januarja 2013?!
Ob tem za Gregorja Viranta danes v politiki, celo njegovi zavezniki, domala vsi pravijo takole. On je tipičen "kurji tat". Nekaj evrov tu, malo evrov tam (jasno, nikoli ni nič ... kriv), velikih poslov, kjer se "obračajo milijoni", pa se ne upa ali ni sposoben dotakniti.
Mimogrede ... Alenka Bratušek, Igor Lukšič, Gregor Virant in Karl Erjavec počnejo tako rekoč čisto vse - za skorajšnji comeback Janeza Janše in Zorana Jankovića! To so pač dejstva.
Mene pa, kot novinarja, opazovalca in malo insajderja, zanima še nekaj - več.
Ta famozni "odnos" med Gregorjem Virantom in Goranom Klemenčičem ter njegovo Komisijo za preprečevanje korupcije. Sila skrivnostno razmerje, ki se očitno razteza nekje med nekje političnim incestom ter teorijo zarote.
Bodimo realni. Janša lani ni padel zato, ker je Klemenčič objavil tisto razvpito poročilo KPK. Ne, to je bil samo povod. Vlada Janeza Janše se je razletela zato, ker je Virant nemudoma sklical tiskovno konferenco ter napovedal svoj odhod iz koalicije. Še preden so vsi ostali politiki (razen predsednika republike Boruta Pahorja) poročilo protikorupcijske komisije sploh uspeli - prebrati. Če Gregor Virant tega takrat ne bi storil, bi poročilo KPK zelo verjetno obviselo v zraku in se še danes valjalo po raznih upravnih, ustavnih ter drugih sodiščih.
Je Gregor Virant tistega januarja 2013, tik pred omenjeno ah hoc tiskovno konferenco v prostorih državnega zbora, res dobil strogo zaupno ponudbo, da bo postal predsednik vlade, če zdaj in takoj zahteva odstop Janeza Janše, sicer pa napove svoj odhod iz koalicije in praktično novo vlado?
Je Virant temu res nasedel, ker naj bi uvidel, da mu je Klemenčičevo poročilo v bistvu "nadomestilo" manjkajoče glasove na volitvah ter ga postavilo v pozicijo, ko bi Virant res lahko postal (vsaj tehnični) mandatar.
In kdo je takrat vlekel vse te niti? Milan Kučan? Američani (Cia)?
Naj povem, da se je pred parlamentarnimi volitvami - novembra 2011, govorilo, da naj bi Viranta, po ustanovitvi Državljanske liste, celo fizično, operativno - ampak na skrivaj, diskretno, varovali "Američani"?
Vsekakor pa teorijo zarote potrjujejo najnovejša medijska razkritja znotraj drobovja Klemenčičeve KPK.
Nemogoče je namreč, da Klemenčičeva komisija, ki je Janšo dobesedno scefrala od najmanjše položnice za elektriko na kmetiji sredi vasice Šentilj nad Velenjem do golfa na Mauritiusu (kar je sicer popolnoma pravilno, da ne bo pomote!), v primeru Gregorja Viranta pa ni odkrila niti ključnih elektronskih sporočil med Virantom in nekdanjim komercialnim direktorjem Adrie Airways Tomažem Kostanjškom, niti tega, da sta bila sošolca (Virant ga v mejlih imenuje dragi Tomaž), niti dejstva, da je skrivnostna M.B. (Mojca Braz), sicer spet sošolka Virantove žene Nane Brejc Virant, vidna članica Državljanske liste ter kot podjetnica poslovno povezana z državnim podjetjem Adrio?! 
Če kdo (še) verjame v takšna naključja, mu bog pomagaj ...
Že konec minulega tedna mi je eden od članov odhajajočega senata Komisije za preprečevanje korupcije med zasebno korespondenco okoli afere Virant potožil, da oni kot državni organ ne morejo in ne smejo "streči pričakovanjem javnosti," če ne razpolagajo z dokazi ... Ključen problem pa naj bi bil Tomaž Kostanjšek, ki menda ni hotel pričati.
No, zdaj pa Klemenčičeva komisija te dokaze ima. Še več, vsi tudi vemo, da jih ima. Zato naj takoj obnovi(jo) postopek, ne pa, da se vse skupaj pilatovsko prelagajo na novi senat, ki ga pod res hecno prekmursko kreaturo Borisom Štefancem očitno še dolgo ne bo ...
OSUMLJENIH PET - ZA POKOP KPK
Če se to ne bo zgodilo ... nas je tukaj že "osumljenih pet," ki smo dokončno pokopali Komisijo za preprečevanje korupcije: moja malenkost, ker sem javno razkril, da je Štefanec taktično izstopljeni član Pozitivne Slovenije, Borut Pahor, ker je (ne)srečnega Štefanca kljub temu imenoval za novega predsednika KPK, Boris Štefanec - ker trmasto noče odstopiti, in pa, seveda, Gregor Virant ter Goran Klemenčič, ki sta uspela pokazati, kako se vse da fino zmanipulirati.
P.S. Pri tem je edini zabavni vložek moje vedenje, da tudi Gregor Virant zelo dobro ve, kdo je zanj tako uničujoče podatke lansiral časopisu Dnevnik.
Prijatelj njegovega "dobrega" prijatelja, ha ha ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Gregorju Virantu VIRANTGATE = WATERGATE Richard M. Nixon Janez Janša Igor Lukšič Gregor Virant karl erjavec Zorana Jankovića Goranom Klemenčičem Boruta Pahorja Milan Kučan Tomažem Kostanjškom Mojca Braz Nane Brejc Virant Borisom Štefancem OSUMLJENIH PET - ZA POKOP KPK

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant. Kurji tat naše politike ali Richard Nixon iz Doba pri Domžalah?!