objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 21. marec 2014 ob 06:47

Dokumenti KPK. Miro Senica celo grozil politikom, naj Raščanu prodajo Večer
Kako bo presodil sodnik Zvjezdan Radonjić ...?! Danes ob 12.30 na ljubljanskem okrožnem sodišču epilog štirih kazenskih tožb odvetnika Senice zoper Bojana Požarja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

24. januarja 2012 smo objavili članek z naslovom Pismo insajderja. Kako so Miro Senica in klapa kupovali Večer. Tekst ter objavljeno anonimno pismo sta razkrivala zakulisje poskusa nakupa mariborske hiše Večer, ki naj bi ga kupoval javnosti neznani murskosoboški podjetnik Denis Čeh (oziroma njegovo podjetje 3Lan), dejansko pa takratni lastnik kasneje propadlega ljubljanskega založniškega podjetja Delo revije Matej Raščan, "mastermaind" ali "veliki mojster" tega načrta prek cele verige zasebnih podjetij do Nove kreditne banke Maribor pa je bil razvpiti odvetnik Miro Senica, partner nekdanje ministrice za notranje zadeve ter bivše predsednice LDS Katarine Kresal.
Senica znotraj tega posla ni bil zgolj režiser, zagotovil je namreč celo del začetnega kapitala, pri čemer je seveda tudi - zaslužil. Navedbe v našem članku je do zadnjih podrobnosti potrdila ter dokazala tudi preiskava Komisije za preprečevanje korupcije, ki je zdaj že bivšega predsednika uprave mariborske banke Matjaža Kovačiča in njegovo članico uprave Manjo Skernišak tudi uradno obtožila korupcije.
Miro Senica morebitnih sankcij protikorupcijske komisije ni bil deležen, ker ni javni uslužbenec, je pa njegova vloga zelo natančno opisana v dokumentih preiskave Komisije. Del te dokumentacije, zaslišanje dveh zaščitenih prič, ki sta pred komisijo za preprečevanje korupcije dobil posebni kodni imeni "Jastreb" in "Pelikan", objavljamo v nadaljevanju.
Mimogrede, kot je razvidno iz pričujočih dokumentov, je preiskavo vodil visoki uradnik komisije Darko Stare, odstopljeni član novega senata protikorupcijske komisije pod vodstvom Borisa Štefanca.
Iz dokumentov se vidi, kako je Miro Senica, čeprav je bil odvetnik časopisne hiše Delo, ki je prodajala Večer, na skrivaj in prefinjeno, skrit pod plaščem odvetniških storitev, deloval v korist kupca Večera Denisa Čeha, in kako je celo grozil tedanjemu državnemu sekretarju na ministrstvu za kulturo Stojanu Pelku ter ministrici Majdi Širca, naj se zaveda, da ne bo večno ministrica ...?!
PO OBJAVI ČLANKA SENICA VLOŽIL ŽE 6 KAZENSKIH TOŽB!
Po objavi tega članka je odvetnik Senica zoper avtorja teh vrstic doslej vložil že šest(!) kazenskih tožb. Očitki in dikcije v tožbah pa dokazujejo vsaj dvoje: gre za poskuse ustrahovanja novinarjev ter evidentno zlorabo slovenske kazenske zakonodaje, ki žal še vedno dopušča kazenske pregone novinarjev (kar v preostalih državah Evropske unije sicer že dolgo ni več mogoče!) in osebno maščevanje Mira Senice, ki v ožjih družbah jezno razlaga, da je avtor teh vrstic neposredno kriv za politični zlom in propad Katarine Kresal.
Štiri vložene tožbe, med njimi tudi "tista" za članek o poskusu prevzema Večera, ki jih je okrožno sodišče predhodno združilo v "en postopek", bodo epilog doživele na današnji obravnavi na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer je sodnik Zvjezdan Radonjić že napovedal razglasitev sodbe. Pred razglasitvijo sodbe bosta sicer pričala še dva nekdanja vidna politika in funkcionarja LDS.
Današnja javna obravnava na Okrožnem sodišču v Ljubljani se začne ob 12.30 v razpravni dvorani številka 327.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Denis Čeh Matej Raščan miro senica Katarine Kresal Matjaža Kovačiča Manjo Skernišak Darko Stare Borisa Štefanca Stojanu Pelku Majdi Širca Zvjezdan Radonjič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti KPK. Miro Senica celo grozil politikom, naj Raščanu prodajo Večer