objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 23. marec 2014 ob 14:49

Na RTV eni že tuhtajo, kako se na hitro znebiti kandidature Dimitrija Rupla
Nekdanji minister za zunanje zadeve menda spet na uradu zaradi določb famoznega Zakona o uravnoteženju javnih financ
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanjega dolgoletnega ministra za zunanje zadeve Dimitrija Rupla, ki se je preseneljivo prijavil na javni razpis za generalnega direktorja RTV Slovenija, se po naših informacijah "nekateri na RTV Slovenija" želijo znebiti po hitrem postopku.
In "tuhtajo" ter preigravajo, kako bi skozi sito posebne razpisne komisije programskega sveta RTV Ruplovo kandidaturo zavrnili iz formalnih razlogov. Rupel in drugi kandidati, skupno jih je sedem, so na podlagi razpisnih pogojev sicer morali predložiti program dela z vizijo razvoja, na seznamu pogojev pa je bilo poleg univerzitetne izobrazbe tudi najmanj deset let delovnih izkušenj in poznavanje problematike RTV Slovenija.
Ker Dimitrij Rupel te pogoje skoraj zanesljivo izpolnjuje, se zdaj išče možnost, da bi njegovo kandidaturo zavrnili po določbah Zakona o uravnoteženju javnih financ, bolj poznanega kot Zujf. Češ - Dimitrij Rupel je upokojenec, funkcija generalnega direktorja pa javna služba, kjer je po Zujfu upokojitev obvezna.
Spomnimo, Dimitrija Rupla je na podlagi določb Zujfa že junija lani minister za zunanje zadeve Karl Erjavec odpoklical iz Trsta, kjer je bil Rupel generalni konzul, ter ga upokojil. Rupel pa je to označil kot "politično čistko."
Bo pa zanimivo videti, ali bo ideja o zavrnitvi Ruplove kandidature prodrla tudi skozi razpisno komisijo, ki jo sestavljajo Miha Klun - kot predsednik, ter člani Milan Lovrenčič, Andrej Aplenc, Sašo Lap, Igor E. Bergant in Metka Hojnik Verdev ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dimitrija Rupla prijavil na javni razpis karl erjavec Miha Klun Milan Lovrenčič andrej aplenc Sašo Lap Igor E. Bergant Metka Hojnik Verdev

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na RTV eni že tuhtajo, kako se na hitro znebiti kandidature Dimitrija Rupla