objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 24. marec 2014 ob 14:55

Vojna za Beograd! Vilfan out, zdaj menda spopad med Klasinčevo in Jakičem
Poklicni diplomati že jadikujejo. Šlo bo za politično kadrovanje, v igri sta poslanka Pozitivne Slovenije Janja Klasinc in minister za obrambo Roman Jakič
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Pred dnevi smo poročali o lobiranju poslanca Pozitivne Slovenije Petra Vilfana, da bi postal slovenski veleposlanik v Beogradu. Te Vilfanove precej nerealne ambicije (saj poslanec nima niti primerne izobrazbe) so po naših zadnjih informacijah že padle v vodo, na ministrstvu za zunanje zadeve pa medtem poteka interni razpis za odprta veleposlaniška mesta, med njimi je seveda tudi "beograjsko".
Kljub temu, da med poklicnimi diplomati za "odhod v Beograd" vlada izjemno zanimanje, celo med uslužbenci zunanjega ministrstva prevladuje prepričanje, da bo v srbsko prestolnico na koncu odpotoval "nekdo iz politike."
Po Vilfanu se "vojna za Beograd" zdaj menda bije med Janjo Klasinc, poslanko PS in predsednico parlamentarnega odbora za zunanjo politiko, ter ministrom za obrambo Romanom Jakičem.
Po navedbah naših virov naj bi neprimerno več možnosti za imenovanje imela Klasinčeva, Jakič pa bistveno manj. Menda naj bi eden od srbskih diplomatov v Sloveniji že namignil "našim", da utegne Jakič, če bi ga Slovenija slučajno res imenovala za novega veleposlanika v Srbiji, imeti težave tudi s pridobitvijo tako imenovanega "agreementa", to je diplomatskega soglasja srbske vlade.
Janja Klasinc pa se menda sklicuje na obljubo Boruta Pahorja, ki naj bi ji še kot predsednik vlade na "štiri oči" zagotovil veleposlaniško mesto v Beogradu, pa tega ni uresničil. To naj bi bil tudi glavni razlog, zakaj je nekdanja poslanka Socialnih demokratov tik pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami leta 2011 prestopila v novoustanovljeno Pozitivno Slovenijo.
In zanimivo, vsi trije, Peter Vilfan, Janja Klasinc in Roman Jakič so (še prej) želeli postati nosilci kandidatne liste Pozitivne Slovenije na majskih volitvah v evropski parlament.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pred dnevi smo Petra Vilfana Janjo Klasinc Romanom Jakičem če bi ga Slovenija Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vojna za Beograd! Vilfan out, zdaj menda spopad med Klasinčevo in Jakičem