objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 25. marec 2014 ob 14:58

Vojna za Beograd, drugič. Janja Klasinc se spreneveda in laže!
Sedanja poslanka Pozitivne Slovenije ter bivša poslanka Socialnih demokratov se je sama hvalila, tudi avtorju teh vrstic, kaj vse naj bi ji obljubil Borut Pahor
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj smo poročali o najnovejšem kadrovskem mešetarjenju med poslanko Pozitivne Slovenije in predsednico parlamentarnega odbora za zunanje zadeve Janjo Klasinc ter njenim strankarskim kolegom in ministrom za obrambo Romanom Jakičem. Klasinčeva naj bi se, sodeč po informacijah iz politike in tudi ministrstva za zunanje zadeve, potegovala za zaželeno ter prestižno diplomatsko službo novega slovenskega veleposlanika v Beogradu.
V članku smo med drugim zapisali, da naj bi se Janja Klasinc menda sklicevala tudi na "obljubo" sedanjega predsednika države Boruta Pahorja, ki naj bi ji še kot predsednik vlade na "štiri oči" zagotovil veleposlaniško mesto v Beogradu, pa tega ni uresničil. Kar naj bi bil tudi glavni razlog, zakaj je nekdanja poslanka Socialnih demokratov tik pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami leta 2011 prestopila v novoustanovljeno Pozitivno Slovenijo.
Danes zjutraj nam je Janja Klasinc poslala elektronski sporočilo, kjer "demantira" kadrovski spopad z Jakičem (no, med politiki na twitterju je po včerajšnji objavi članka završalo, da imata oba, Klasinčeva in Jakič, že dovolj izkušenj iz njunega "prejšnjega spopada" za prvo mesto na kandidatni listi Pozitivne Slovenije na bližajočih se volitvah v Evropski parlament), z "ogorčenjem" pa je zavrnila tudi namigovanja, da ji je predsednik države Borut Pahor še kot predsednik vlade karkoli obljubljal.
"... S predsednikom Pahorjem o tem nikoli nisva govorila," navaja Janja Klasinc, njeno sporočilo pa v celoti objavljamo v nadaljevanju.
Toda poslanka Janja Klasinc se tukaj debelo spreneveda in celo laže.
Avtorju teh vrstic je namreč ona sama, in to celo večkrat, povedala, da ji je Borut Pahor obljubil veleposlaniško mesto v Beogradu. Celo pohvalila se je, da jo je tedanji prvak Socialnih demokratov Pahor na ta način pridobil, da je leta 2008 kandidirala za poslanko na listi SD.
Kolikor vem, se je s tem hvalila tudi nekaterim drugim, predvsem tedanjim kolegicam in kolegom iz stranke SD, kar so mi nekateri danes ponovno potrdili.
Sam sicer dvomim, da bi ji Borut Pahor res "karkoli obljubil", najverjetneje se je Klasinčeva takrat in zdaj vsem enako (z)lagala.
Čeprav sem bil pri pisanju včerajšnjega članka kot vedno doslej profesionalno korektno diskreten ter Janje Klasinc nisem citiral, pa zdaj, potem ko je spisala svoj sprenevedavi demanti, ne morem drugače, kot da jo postavim na laž ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
najnovejšem kadrovskem Janjo Klasinc Romanom Jakičem Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vojna za Beograd, drugič. Janja Klasinc se spreneveda in laže!