objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 27. marec 2014 ob 07:01

Napeto na Planet TV. Gerič zaenkrat ostaja, dokumentarec o Janši pa prihaja
Na moči in vplivu znotraj vodstva televizije Planet TV naj bi pridobil ženski del, ki menda sodi v lobi Telekoma Slovenije, programski direktor Igor Gajič pa je dobil žensko pomoč iz Slovaške
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko so lastniki komercialne televizije Planet TV čez noč odpustili Uroša Urbanijo, enega od treh dnevnih urednikov informativnega programa oziroma oddaje Danes (poleg Barbare Pance in Gregorja Gajška), je v zraku visela tudi zamenjava odgovornega urednika Rajka Geriča. Čeprav "nihče točno ne ve," kaj se je dogajalo včeraj, ko naj bi se z Geričem tudi "pogovorili", je slišati, da Rajko Gerič zaenkrat ostaja.
RAJKO GERIČ NAJ BI SE PRITAJIL
Po naših informacijah naj bi se Gerič taktično "pritajil", novinarji včeraj menda niso mogli do njega, uradnih informacij ni.
Toda nekaj se vendarle dogaja. Voditeljskih parov oddaje Danes tako ne bo več, saj bodo poslej Živa Rogelj, Tomaž Bratož ter Marko Potrč dnevno-informativno oddajo Danes vodili posamezno, Jerca Zajc Šušteršič pa je itak odšla na porodniško.
Prišlo naj bi tudi do "porazdelitve moči in vpliva" znotraj vodstva televizije. Tako naj bi na moči pridobil "ženski del" vodstva Planet TV, to je nova direktorica Planet TV Petra Šušteršič (ki je tudi vročila odpoved Urbaniji, potem ko naj bi Gerič to zavrnil), in vodja odnosov z javnostmi Urša Čadež Kastelic, obe pa naj bi sodili v tako imenovani lobi Telekoma Slovenije. Programski direktor Igor Gajič pa je dobil "žensko pomoč" iz Slovaške, od koder je pripotovala ena od uslužbenk korporacije Antenna Group (njenega imena nam žal še ni uspelo izvedeti), ki je Gajiču "pomagala" nekoliko predrugačiti obstoječo programsko shemo Planet TV.
DOKUMENTAREC O JANŠI BODO PREDVAJALI
To nedeljo zvečer pa bodo na Planet TV tudi predvajali prvi del dokumentarne serije "Maske demokracije", ki govori o "slovenski tranziciji" in "treh resničnih zgodbah procesov zoper Janeza Janšo."
Po navedbah iz programskega napovednika na Planet TV gre za serijo "Mask of Demokracy", posebnega "mednarodnega projekta", ki je nastal, kot pišejo, "v okviru prizadevanj širše medNarodne iniciative, pri katerem sodelujejo različni ustvarjalci iz Združenih država Amerike, Ukrajine, Slovenije in drugih držav Evropske unije." Ampak nič o konkretnih imenih, tema dokumentarne serije pa je "neuspela tranzicija v nekaterih pokomunističnih državah."
Serijo bodo premierno predvajali v Sloveniji, na Planet TV (na sporedu je v nedeljo zvečer ob 21.30), nato pa naj bi jo prihodnji mesec predvajali tudi na eni od mednarodnih televizij. Po nekaterih informacijah bi prvi del seriji sicer moral biti predvajan na Planet TV že na predvečer nedavne javne seje višjega sodišča v Ljubljani v "zadevi Patria", to je 18. marca, vendar do predvajanja - očitno - ni prišlo.
GRKE ŠE VEDNO ZANIMA NAKUP LUKE KOPER
No, ali je tudi "(ne)predvajanje" omenjene dokumentarne serije povezano z najnovejšimi odpuščanji ter napovedanimi zamenjavami znotraj Planet TV, še ni znano. Je pa v Slovenijo že pripotoval Theodore Kyriakou, direktor grške medijske korporacije Antena Group, večinskih lastnikov televizije Planet TV. Kyriakou danes predava na Slovenskem oglaševalskem festivalu v Portorožu, po nepreverjenih informacijah pa naj bi se že včeraj sestal tudi s predsednico vlade Alenko Bratušek. Govori se namreč, da naj bi znano, bogato in vplivno družino grških ladjarjev Kyriakou (kjer je šef še vedno oče Minos Kyriakou, tudi nekdanji dolgoletni predsednik grškega olimpijskega komiteja, sicer tudi znanec Janeza Janše), zanimal nakup oziroma prevzem Luke Koper.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroša Urbanijo Barbare Pance Gregorja Gajška Rajka Geriča zaenkrat ostaja RAJKO GERIČ NAJ BI SE PRITAJIL Živa Rogelj Tomaž Bratož Marko Potrč Jerca Zajc Šušteršič Petra Šušteršič Urša Čadež Kastelic Igor Gajič DOKUMENTAREC O JANŠI BODO PREDVAJALI Janeza Janšo GRKE ŠE VEDNO ZANIMA NAKUP LUKE KOPER Theodore Kyriakou Alenko Bratušek Minos Kyriakou

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Napeto na Planet TV. Gerič zaenkrat ostaja, dokumentarec o Janši pa prihaja