objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 28. marec 2014 ob 06:53

Je Bratuškovo tokrat malo strah? Zato Bešič Loredan verjetno ne bo minister
Smešna in dokaj otročja poteza kandidata za novega ministra za zdravje. Še pred jutrišnjim sestankom s predsednico vlade se je sestal z Jasno Kuljaj in ji menda ponujal vstop v politiko
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah kirurg Danijel Bešič Loredan najverjetneje ne bo bo novi minister za za zdravje, saj si predsednica vlade Alenka Bratušek tokrat - po res sramotnem fiasku z Alenko Trop Skaza, ki je že pred imenovanjem dobila vzdevek "lokalna Katarina Kresal" - ne more privoščiti ponovnega tveganja s politično in značajsko tako nepopisanim listom, kot je Bešič Loredan.
Neznank in razlogov za prehudo tveganje premierke je namreč kar nekaj.
Danijel Bešič Loredan se za ministra ponuja sam ter na krilih medijev. Tovrstne in tako (pre)potentne samopromocije so res izjemno redke, kirurg že nekaj dni neprenehoma javno sporoča, kako si želi biti minister. Diskretnosti očitno ne premore niti za ščepec.
Alenka Bratušek je sicer prvake preostalih treh koalicijskih strank o njegovi kandidaturi obvestila že na ponedeljkovem sestanku "vrha koalicije", dan pred formalnim odstopom dosedanje 28-dnevne ministrice za zdravje Alenke Trop Skaza. Vsem trem, Igorju Lukšiču (SD), Gregorju Virantu (DL) in Karlu Erjavcu (Desus) je bilo tudi takoj jasno, da bo ime Danijela Bešiča Loredana nemudoma prišlo v medije.
Tokrat "upora" proti ministrski kandidaturi, podobnega, kot ga je v primeru Igorja Šoltesa demonstriral Lukšič, ni (bilo), ostaja pa zahteva, da mora Alenka Bratušek jasno povedati, ali Danijel Bešič Loredan na ministrski stolček prihaja iz kvote Pozitivne Slovenije?!
Kar pomeni, da se Lukšič in Erjavec popolnoma "distancirata" od prevzema odgovornosti za imenovanje Danijela Bešiča Loredana za novega ministra za zdravje. Ker Gregor Virant ter njegova Državljanska lista po Virantovi aferi z letalskimi kartami Adrie Airways in spornem poročilu Komisije za preprečevanje korupcije v tej zadevi ostajata zgolj vdani zaveznik Bratuškove, je Virantova brezpogojna podpora kandidaturi Danijelu Bešiču Loredanu pričakovana ter razumljiva, vendar brez prave politične teže, če bi z Bešičem Loredanom šlo kaj narobe ali po zlu.
In ravno v tem je problem - za Alenko Bratušek! Če bo Danijel Bešič Loredan slučajno uspešen minister, se bo s tem hvalila cela vlada, tudi Lukšič, Erjavec in Virant, če pa bo Danijel Bešič Loredan pogrnil, bo edina kriva Alenka Bratušek.
GAŠPAR GAŠPAR MIŠIČ ZDRAVSTVA
Danijel Bešič Loredan doslej po svojem slogu komuniciranja ponuja videz nekakšnega "Gašparja Gašparja Mišiča v zdravstvu," njegove reakcije so popolnoma nepredvidljive. Številni poznavalci, tudi nekateri naši viri znotraj vladne koalicije, ocenjujejo, da so po sedanjem vedenju - če se kaj zalomi - reakcije Danijela Bešiča Loredana popolnoma nepredvidljive. Če je Alenka Trop Skaza svoj odstop utemeljevala s pritiski lobijev, bi Danijel Bešič Loredan, v kolikor "ne bo vse po njegovem," lahko prav tako hitro ponudil odstop in za vse skupaj tokrat okrivil - Alenko Bratušek. Premierko in njene svetovalce pa je tega (upravičeno) - strah.
Danijel Bešič Loredan je pred časom skupaj z Igorjem Šoltesom, nedavnim propadlim kandidatom za ministra za zdravje, ustanovil društvo Verjamem, ki naj bi se sčasoma prelevilo v politično stranko. Ampak že čez nekaj dni sta se Šoltes in Bešič Loredan "ob pivu sprla ..." bogsigavedi zakaj, morda samo zato, ker je padla moška debata "kdo ima večjega," in Danijel Bešič Loredan je Šoltesa zapustil. Nista torej dolgo verjela drug drugemu ...
Alenka Bratušek je zdaj verjetno telefonirala Šoltesu, da se malo pozanima o Bešič Loredanu, in zanimivo bi bilo slišati, kaj ji je Igor Šoltes povedal o svojem nesojenem kompanjonu, ki se zdaj, hecno, poteguje za ministrsko mestu, kjer bi pravzaprav moral sedeti on - Šoltes!
Danijel Bešič Loredan in Alenka Bratušek se bosta na temo kirurgove ministrske kandidature prvič sestala jutri, v soboto, dopoldne.
ŽE DRUGI MINISTER JASNE KULJAJ
No, še prej, pred jutrišnjim sestankom s predsednico vlade, se je Danijel Bešič Loredan "na kavi" dobil s televizijsko voditeljico Jasno Kuljaj, kar je tudi s fotografijo ovekovečil novinar Slovenskih novic. Sodeč po besedah Jasne Kuljaj ji je kirurg Bešič Loredan (doslej se menda nista poznala) že ponudil "vstop" v politiko, menda celo delovno mesto piarovke na ministrstvu za zdravje, saj naj bi "potreboval nekoga iz sveta estrade."
Če navedeno v Slovenskih novicah drži, je to - po že znanih zmenkarijah v savni z ministrom za pravosodje Senkom Pličaničem - že drugi poskus Janje Kuljaj - kako "ujeti" ministra. Danijel Bešič Loredan sicer trenutno dela v Švici, kamor je lani odšel iz Ortopedske bolnišnice Valdoltra.
Ali v tej fazi dobivanje s Kuljajevo koristi ali škoduje Danijelu Bešiču Loredanu pri njegovemu osvajanju funkcije ministra za zdravje, pa si lahko mislimo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
danijel bešić loredan Alenka Bratušek Alenko Trop Skaza Katarina Kresal Igorju Lukšiču Gregorju Virantu Karlu Erjavcu Igorja Šoltesa GAŠPAR GAŠPAR MIŠIČ ZDRAVSTVA Gašparja Gašparja Mišiča ŽE DRUGI MINISTER JASNE KULJAJ Jasno Kuljaj Senkom Pličaničem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Je Bratuškovo tokrat malo strah? Zato Bešič Loredan verjetno ne bo minister