objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 29. marec 2014 ob 07:02

Blamaža z Janšo na Planet TV. Nedeljskega dokumentarca zdaj menda ne bo?!
Maske demokracije. Peter Smith, novi regijski direktor grške medijske korporacije Antenna Group, ukazal cenzuro in umik že napovedanega dokumentarnega filma s programa komercialne televizije Planet TV
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Televizijskega dokumentarnega filma z naslovom Maske demokracije, ki naj bi ga na komercialni televiziji Planet TV predvajali v nedeljo zvečer ob 21. uri in 30 minut, po zadnjih informacijah ne bo. Čeprav je še vedno zapisan na sporedu, so ga - menda - že umaknili v bunker.
Gre sicer za prvi del televizijske serije o "tranzicijah bivših komunističnih držav," ki je nastajal pod režisersko taktirko Igorja Prodnika, nekdanjega direktorja Vibe filma, in producenta Tomislava Cegnarja, pri snemanju filma pa naj bi sodelovali tudi ustvarjalci iz Združenih držav Amerike, Ukrajine in še nekaterih drugih držav.
O dokumentarcu Maske demokracije ter (ne)predvajanju na Planet TV so se v minulih dneh že razpisali tudi drugi slovenski mediji.
Serijo naj bi predvajala grška medijska korporacija Antenna Group, in sicer na vseh televizijah, ki sodijo v medijsko mrežo Antenna Group. Tako je nosilec avtorskih pravic za Slovenijo podjetje Nova Obzorja (tudi izdajatelj tednika Demokracija) podpisalo pogodbo s Planet TV - oziroma družbo Antenna SL, o predvajanju dokumentarca. Potem ko je dokumentarec že mesec dni "ležal" na policah Planet TV, sta v Slovenijo pripotovala novi direktor Antenna Group za jugovzhodno Evropo Pete Smith ter eden od lastnikov grške korporacije Theodore Kyriakou, sicer tudi CEO korporacije, pa je prišlo do nenavadnih zapletov.
NA SESTANKU Z ALENKO BRATUŠEK
Mediji smo že poročali, da so odpustili enega od urednikov informativne oddaje Danes Uroša Urbanijo, odgovorni urednik Rajko Gerič pa naj bi začasno "preživel". Kyriakou, ki je predaval tudi na Slovenskem oglaševalskem festivalu v Portorožu, se je po naših informacijah dobil z direktorji "deset največjih" slovenskih podjetij, nekaterim sogovornikom pa naj bi potožil, da je Antenna Group v Sloveniji pod velikim "pritiskom oglaševalcev". Srečal naj bi se tudi s predsednico vlade Alenko Bratušek (kar smo že poročali), ta pa naj bi mu med pogovorom očitala, da je Planet TV preveč kritičen do dela njene vlade, in to zato, ker je grška družina Kyriakou v "prijateljskem" odnosu s prvakom SDS Janezom Janšo, ki v spornem dokumentarcu "igra" eno od glavnih vlog.
CENZURA IN UMIK FILMA
Direktor Pete Smith pa je na Planet TV poslal posebno zahtevo, naj se iz že napovedanega dokumentarnega filma Maske demokracije izrežejo posamezni "kritični" deli - menda do trenutne oblasti, vendar so takšno cenzuro režiser Prodnik in drugi sodelavci dokumentarca - razumljivo - zavrnili. Nato pa naj bi Pete Smith, kot poročajo naši viri, film celo "osebno" vrgel s programa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
po zadnjih informacijah Igorja Prodnika Tomislava Cegnarja Pete Smith Theodore Kyriakou NA SESTANKU Z ALENKO BRATUŠEK Uroša Urbanijo Rajko Gerič Alenko Bratušek že poročali Janezom Janšo CENZURA IN UMIK FILMA

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Blamaža z Janšo na Planet TV. Nedeljskega dokumentarca zdaj menda ne bo?!