objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 1. april 2014 ob 06:58

Konec za Bratuškovo?! Janković jo ruši, gre na kongres. Pa to ni prvi april
Kongres Pozitivne Slovenije naj bi bil že 19. aprila, pravijo naši viri iz Pozitivne Slovenije in blizu Alenke Bratušek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Jankovič gre na kongres Pozitivne Slovenije, ki naj bi bil že 19. aprila. Njegov prvi cilj je zrušiti Alenko Bratušek in ponovno prevzeti vodenje Pozitivne Slovenije. To nam je včeraj potrdilo več različnih virov, tudi blizu predsednice vlade. In pozor - ne gre za današnjo prvoaprilsko šalo!
Zoran Janković je očitno (po)čakal na pravi trenutek, na hudo vladno krizo, ki je nastopila po petkovem padcu davka na nepremičnine, ocenjujejo naši viri iz Pozitivne Slovenije, Alenka Bratušek pa je videti izgubljena bolj kot kdajkoli prej (kar se vidi tudi iz njenih zadnjih javnih nastopov, kjer premierka še stopnjuje precej moteči "indijanski" način govora v tretji osebi ednine - sama sebi ves čas pravi Alenka Bratušek). Zdaj bo on, Zoran Janković, ne pa, denimo, prvak SDS Janez Janša, zrušil njeno vlado.
JANKOVIĆ TOKRAT OČITNO MISLI RESNO
Da Zoran Janković tokrat "misli resno", se je videlo včeraj ob dveh popoldne, ko je sklical posebno tiskovno konferenco, dan pred svojimi običajnimi tiskovnimi konferencami ob torkih dopoldne na Magistratu. Pred novinarji je nastopil popolnoma politično, čisto nič "župansko". Verbalno je dodobra sesul direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darka Majheniča, češ - njegov preiskovalni urad je navadna "oglaševalska agencija." Za petek je pri sebi celo napovedal novo hišno preiskavo, ker je takrat na dnevnem redu interpelacija zoper ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta (Janković namreč trdi, da vedno, kadar je Virant interpeliran, nato sledijo hišne preiskave ...), kazenske ovadbe NPU, vložene minuli teden, pa je označil za "odvračanje pozornosti" od posledic padca nepremičninskega davka.
Medtem so trije Jankovićevi poslanci, Jože Kavtičnik, Tina Komel in Stanko Stepišnik, že napovedali, da bodo v petek - med glasovanjem o interpelaciji zoper ministra Viranta - podprli interpelacijo.
No, Zoran Janković je pred nekaj dnevi že zahteval tudi "zamenjavo" vodje poslanske skupine Pozitivne Slovenije Janija Möderndorferja, predlaga pa tudi Möderndorferjev odstop z mesta predsednika ljubljanskega košarkarskega kluba Union Olimpija, kjer naj bi njegovo mesto prevzel nekdanji sloviti košarkar Rašo Nesterović. Župan Zoran Janković in Jani Möderndorfer se trenutno - potem ko je Möderndorfer odločno prestopil na stran Alenke Bratušek - kot pravijo naši viri, "ne moreta niti več gledati ..."
Hkrati pa naj bi po šivih pokalo tudi znotraj same poslanske skupine Pozitivne Slovenije, kjer naj bi Jani Möderndorfer vladal s preveč trdo roko.
Po naših informacijah iz Pozitivne Slovenije bi Zoran Janković v tem trenutku in takšnih okoliščina lahko dosegel, da kongres pripravijo v dobrih dveh tednih.
ODPISANA?!
Je pa tudi slišati, da naj bi številni vplivni ljudje iz zakulisja levice v zadnjem času opazno prenehali "bildati" Alenko Bratušek. Po nekaterih ocenah bo to lahko pomenilo, da so jo zdaj dokončno odpisali ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Alenko Bratušek Janez Janša JANKOVIĆ TOKRAT OČITNO MISLI RESNO Darka Majheniča Gregorja Viranta Jože Kavtičnik Tina Komel Stanko Stepišnik, Rašo Nesterović ODPISANA?!

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Konec za Bratuškovo?! Janković jo ruši, gre na kongres. Pa to ni prvi april