objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 2. april 2014 ob 07:01

Ne odhajam - najmanj na Večer. Na Požareport pa res prihaja Marko Crnkovič
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Če bi moral izbirati med dvema - sicer resničnima - identitetama, mednarodnim mojstrom medijskih potegavščin Joeyjom Skaggsom ter slavnim avstralsko-ekvadorskim ustanoviteljem WikiLeaksa Julienom Assangeom, bi se takoj odločil za slednjega.
Razumljivo, bližje mi je novinarstvo, ki raziskuje in razkriva tisto, kar želijo centri moči - vplivni, bogati in slavni - prikriti pred javnostjo.
Vse ostalo, še zlasti poročanje s tiskovnih konferenc, je namreč zgolj piar.
Zato še enkrat, NE odhajam za urednika nedeljske izdaje mariborskega časopisa Večer, včerajšnji članek z naslovom Sedem let skomin Požareporta... je bil moj prispevek za - letošnji prvi april.
Kljub temu sem presenečen, kako je še mogoče v dandanašnji dobi totalnih komunikacij potegniti za nos tolikšno in takšno cenjeno občinstvo, četudi gre za splošno znani ljudski "praznik lažnivcev". Moj mobilni telefon mi je praktično neprestano zvonil, elektronska pošta je ponorela. Ker medijska potegavščina takšnega ranga zahteva tudi "disciplino in odrekanje", se na klice, esemese ter mejle tekom včerajšnjega dne nisem odzival. Zato se vsem opravičujem in hvala za razumevanje.
Med obiskovalci spletnega portala www.Pozareport.si - po neodvisnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice in projekta Moss - namreč prevladujejo visoko izobraženi (indeks-177) in dobro situirani bralci (indeks-204), zato so bili številni njihovi odzivi celo zame, že vajenega vsega mogočega, veliko presenečenje.
 
PLIZ DONT GO ... ČEPRAV SI TI ZADNJA REŠITEV ZA VEČER
Poglejmo nekaj sporočil, brez omembe imen, navajam zgolj funkcije:
"Bojan ... vem, da danes sms-ji kar dežujejo, pa vendar: Čestitke! Predvsem zato, ker takšnega urednika, kot si mi bil ti, žal sicer prekratek čas, nisem imela nikoli več. Nekoga, ki je znal ceniti delo na terenu, ker ga seveda poznaš. Dobro se vrača z dobrim, očitno, in upam, da še vedno. Srečno še naprej!"
Čez nekaj časa pa: "Okej, padla na finto, prvo, kar sem poslala, res mislim, nad opisom celotne scene sem pa navdušena!
Škoda, da ni res, bi bilo lahko zanimivo." (novinarka)
"Ej, je že res, da je prvi april, ampak si kar preveč prepričljiv."
(univerzitetna profesorica)
"Bojan, berem da odhajaš ... Škoda! Saj ne da ti ne privoščim lagodnejše, manj stresne službe. Le pogrešal bom tvoj pronicljivi portal. Nočem pa pozabit da si bil v začetku kar oster do mene." (bivši vodilni politik)
"Nedelo sem ravno odpovedala, bom zdaj lahko naročila NeVečer. Glej, da boš Večer še kupil." (vodilna televizijka)
"Večer je popizdil na tvoj tekst. Mimogrede, Aljoša Stojič, ki bo urednikoval nedeljo, je len ko nedelja ... to bo propad časopisa."
(mariborska reporterska legenda)
"No, to je pa presenečenje ... Ti želim, da v polni meri užiješ radosti redne zaposlitve in urednikovanja ekipi. Jaz pa sem ... obvestila ... da zaključujem delo v podjetju. Grem na svoje. Tu je razsulo, razgradnja sistema, dvoličnost, sprenevedanje in predvsem nesposobnost. Bodi dobro ... in kaj dobimo mi, ki smo do konca leta plačali dostop do tvojih plačljivih člankov?"
(visoka uslužbenka velikega podjetja)
"Bojan, ta šala z Večerom pa ni neumna ... Mogoče si ti zadnja rešitev za njih."
(predsednik uprave velikega podjetja)
"Bojan, zdravo, čestitke za nove izzive in veliko uspehov!
Lep pozdrav tudi Barbari." (bivši predsednik uprave velikega podjetja)
"Ti ziher tudi veš, da so z Adrio zastonj letele tudi najboljše urednice najboljše redakcije na svetu. Pa to ni prvoaprilska. Tvoja je odlična" (bivša novinarka)
"Hellou! Dajva se videti predenj greš na Večer!" (prijatelj iz velikega podjetja)
"Kaj odhajaš? Pa ne na Večer ..." (znan odvetnik)
"Splača se prebrati današnji Požareport. Redko videna medijska resnica!
@BojanPozar Cestitke!" (znan lobist)
"Pliz dont go ...!" (komentator na spletu)
Predsednica vlade Alenka Bratušek se ni oglasila. Se je pa, po navedbah mojih virov, včeraj prvič, odkar je premierka, pojavila na kosilu v kultni ljubljanski restavraciji Pen, skupaj s poslanko in podpredsednico Pozitivne Slovenije Mašo Kociper. Bratuškova si je privoščila jetrca ...
 
KOMENTAR ZA VEČER-OVCE: OJOJ, KAKŠNI SUCKERJI
Še najbolj so se po objavi mojega članka blamirali kolegi na Večeru. Že dve ali tri ure kasneje so na prvi strani spletne izdaje Vecer.com objavili nekakšen demanti mojega prihoda na Večer in hoteli pojasnjevati, da gre za prvoaprilsko šalo.
Potem so na bolj počasnem Večeru strahovito pohiteli ter v naslednjih minutah objavili še priložnostni intervju z resničnim urednikom bodoče nedeljske izdaje Večera Aljošo Stojičem (doslej sicer športnim novinarjem, ki ga ne smemo zamenjevati z Aljošo Peršakom) in začeli nedeljsko izdajo Večer na veliko reklamirati. Objavili so "gasilsko fotografijo" celotnega uredništva bodoče nedeljske izdaje, da bi se ja videlo, kako moje malenkosti ni med njimi.
Ko je to videla ena od mojih novinarskih kolegic v Ljubljani, je vrle Večer-ovce pokomentirala takole: "Ojoj, kakšni suckerji, hahaha ..."
So pa hkrati svojim bralkam in bralcem ob teh novitetah spet gladko zamolčali, da časopisna hiša Večer ukinja legendarni tednik 7D.
 
PA VENDAR, NA POŽAREPORTU SE NEKAJ DOGAJA ...
Prihaja namreč zagotovo najbolj znani slovenski kolumnist Marko Crnkovič.
MC je donedavnega še pisal za Sobotno prilogo časopisa Delo, poslej pa bomo njegove pronicljive kolumne brali na Požareport.si ...
... vsak ponedeljek, od 14. aprila naprej.
P.S. Včerajšnjo številko časopisa Večer so po doslej dostopnih podatkih prodali v približni nakladi 25 tisoč izvodov. Naš članek o mojem prvoaprilskem prestopu na Večer pa je samo včeraj dočakal 81.616 klikov ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Joeyjom Skaggsom Julienom Assangeom ne Sedem let skomin Požareporta... Aljoša Stojič Barbari Alenka Bratušek Mašo Kociper KOMENTAR ZA VEČER-OVCE: OJOJ, KAKŠNI SUCKERJI Aljošo Peršakom PA VENDAR, NA POŽAREPORTU SE NEKAJ DOGAJA ... marko crnkovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ne odhajam - najmanj na Večer. Na Požareport pa res prihaja Marko Crnkovič