objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 1. januar 2014 ob 07:47

(hiti leta) Napeto. Kučan prikorakal v kabinet AB, Janković na sedežu PS!
Na štiri oči. Predsednica vlade in nekdanji predsednik republike naj bi se pogovarjala o davku na dodano vrednost, o kongresu Pozitivne Slovenije pa menda ne ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Če so mediji sinoči poročali, da se je Zoran Janković "pojavil" na sedežu Pozitivne Slovenije, kjer je pri poslancih preverjal, kakšen vpliv še ima znotraj poslanske skupine PS, pa očitno niso vedeli, da se je prej pri predsednici vlade Alenki Bratušek oglasil nekdanji predsednik države Milan Kučan.
V NJENEM KABINETU NA ŠTIRI OČI, MENDA O DDV
Sestanek med Bratuškovo in Kučanom na Gregorčičevi ulici je potekal na "štiri oči", brez njenih sodelavcev, Kučan pa nam je pozneje povedal, da je bila tema pogovora "davek na dodano vrednost."
Na naše vprašanje, ali je premierki svetoval, naj DDV poviša ali ne, Milan Kučan pravi, naj "uganemo". Kar najverjetneje pomeni, da ji je to - odsvetoval.
Po besedah Milana Kučana pa z Alenko Bratušek nista govorila o morebitnem skorajšnjem kongresu Pozitivne Slovenije. Kučan namreč odgovarja, da se "s kongresi političnih strank ne ukvarja", vendar - v svojem slogu - dodaja, da ko je bil on "predsednik neke stranke, je vedel, kako in kaj s kongresi ..."
No ... Milan Kučan je na "zadnji" kongres Pozitivne Slovenije, januarja lani na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, kjer je Janković zamrznil svojo funkcijo predsednika stranke, tudi osebno prišel!
OVIRA ZA JANKOVIĆA - NIMA VEČINE V IZVRŠILNEM ODBORU
Župan Zoran Janković pa medtem močno pritiska na izvršilni odbor stranke, naj "čim prej" skliče kongres PS, Alenka Bratušek in vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer pa to blokirata.
Pri tem je za ljubljanskega župana hudo nerodno, ker znotraj maloštevilnega izvršilnega odbora "nima večine", saj naj bi bili skoraj vsi - razen generalnega sekretarja stranke Vasje Butine - na strani Bratuškove. Tudi zato se je lahko Möderndorfer že v torek pred novinarji suvereno "pohvalil", da izvršilni odbor ni še ničesar naredil v smeri kongresa stranke.
Jankovićevi "privrženci" kljub temu zagotavljajo, da kongres Pozitivne Slovenije kmalu - bo. 19. aprila najverjetneje res ne (kar smo sicer pisali v članku Konec za Bratuškovo?!), bo pa vsaj do konca aprila. Če Zoran Janković ne bo uspel prepričati izvršilnega odbora, pa mu po naših informacijah ne bo težko zbrati podpise tretjine članov sveta stranke, ki lahko takoj zahtevajo izredni kongres.
ČE JUTRI PADE VIRANT, VIRANTOVI ZAPUŠČAJO VLADO
Zdaj precej napeto dogajanje znotraj Pozitivne Slovenije pa pred jutrišnjo interpelacijo najeda ministra za notranje zadeve ter prvaka Državljanske liste Gregorja Viranta. Na eni strani so vsaj trije člani poslanske skupine PS že dali vedeti, da bodo interpelacijo podprli, na drugi strani pa Državljanska lista grozi, da če jutri v državnem zboru "Virant pade," bo Državljanska lista - kar je sicer tudi logično - zapustila vladno koalicijo. Gregor Virant pa napoveduje, da bo med petkovim glasovanjem o njegovi interpelaciji jasno, kdo dejansko vodi Pozitivno Slovenijo.
Ja, če poslanci PS interpelacije ne bodo podprli, pomeni, da to stranko vodi Alenka Bratušek, če pa bodo - nekateri - glasovali zoper Viranta, pa naj bi to pomenilo, da je "pravi vladar" Pozitivne Slovenije še vedno Zoran Janković oziroma, kot pravi Gregor Virant - "nekdo na ljubljanskem Magistratu."
 
Objavljeno: 3. marca 2014
Napeto. Kučan prikorakal v kabinet Alenke Bratušek, Janković na sedežu PS!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Alenki Bratuše Milan Kučan V NJENEM KABINETU NA ŠTIRI OČI, MENDA O DDV Jani Möderndorfer Vasje Butine Konec za Bratuškovo?! Gregorja Viranta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

(hiti leta) Napeto. Kučan prikorakal v kabinet AB, Janković na sedežu PS!