objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 5. april 2014 ob 06:56

Semoliču je ušlo. Očitno tudi on prodaja Telekom Slovenije - Nemcem?!
Vodilni sindikalist presenetil na krovni skupini socialnih partnerjev. Tudi on, kot se je sam pohvalil, se z nemškimi politiki pogovarja o prodaji slovenskega Telekoma
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na zadnjem sestanku tako imenovane krovne skupine socialnih partnerjev za socialni sporazum, minulo sredo dopoldne na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je po dveh urah "pogovora" presenetil dolgoletni predsednik Svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič.
Dušan Semolič se je namreč nenadoma javno pohvalil, da ima stike z nekaterimi "nemškimi politiki", ki so mu povedali, da bo Deutsche Telekom, ko bo kupil Telekom Slovenije, poskrbel za zaposlene?!
Te besede vodilnega slovenskega sindikalista pa odpirajo celo vrsto vprašanj.
Ja, predvsem - kako je sploh mogoče, da se ta slovenski sindikalist o prodaji državnega Telekoma Slovenije pogovarja z njemu znanimi nemškimi politiki, ki tudi z morebitnimi poslovnimi potezami nemškega komunikacijskega velikana teoretično ter praktično ne bi smeli imeti prav nobene zveze.
In seveda obratno, Dušan Semolič pa "tukaj" ne bi smel imeti nobene zveze z načrtovano prodajo Telekoma Slovenije.
Pravzaprav je še huje. Na podlagi izrečenih Semoličevih besed na omenjenem sestanku je razvidno, da se je sindikalist Dušan Semolič z nemškimi politiki okoli prodaje slovenskega komunikacijskega operaterja pogovarjal (ali lobiral?!), celo preden sta Slovenska odškodninska družba ter Telekom Slovenije uradno sploh začela postopke za prodajo!
Prvi uradni postopki prodaje so bili namreč sproženi praktično isti dan, ko se je odvijal omenjeni sestanek, na katerem se je z "Nemci" hvalil - Semolič.
In zanimivo, na sestanku so bili med drugim tudi minister za notranje zadeve Gregor Virant, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, državna sekretarka na ministrstvu za finance Mateja Vraničar, pa se nihče ni obregnil ob nenavadne izjave Dušana Semoliča ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dušan semolič Gregor Virant Anja Kopač Mrak Mateja Vraničar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Semoliču je ušlo. Očitno tudi on prodaja Telekom Slovenije - Nemcem?!