objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 5. april 2014 ob 06:58

Zorko in Jamnik na tajni kavi v Ljubljani, Pivovarna Laško pa breaking news
Borut Jamnik naj bi Dušanu Zorku prinesel ponudbo, naj odstopi z mesta predsednika uprave Pivovarne Laško, lahko pa ostane v službi kot dobro plačani svetovalec uprave. Rok za odgovor: do torka
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko smo včeraj zjutraj objavili članek z naslovom Groznik & zakulisje odstavljajo Dušana Zorka ter precej natančno popisali genezo zakulisnega dogajanja znotraj nadzornega sveta Pivovarne Laško v zadnjih dveh tednih, se je dobesedno "vsul plaz".
 
ČEZ DVE URI DEMANTI NA FINANCAH
Že cez dve uri so na spletni strani poslovnega časnika Finance objavili članek, ki je bil še najbolj podoben direktnemu demantiju našega članka. Zanikali so, da sta predsednik in član nadzornega sveta, Peter Groznik in Jože Bajuk, "nasprotnika" prodaje Mercatorja in da naj bi bil to eden od motivov poskusa zamenjave Dušana Zorka, ter zapisali, da ima Groznik "vso podporo" bank upnic ter nadzornega sveta za zamenjavo Zorka. Pri čemer ni jasno, zakaj Dušana Zorka potem že niso zamenjali ...
Potem so po naših informacijah v Pivovarno Laško prihitela vprašanja časopisa Finance "na temo" poslovnega sodelovanje pivovarne z družinskim podjetjem vodje poslanske skupine Socialnih demokratov ter nekdanjega župana Radeč Matjaža Hana, M&M International, katerega lastnica je sicer že od leta 2004 poslančeva soproga, in še - zakaj Dušan Zorko ne odstopi.
Nato je, že okoli treh popoldne, v ljubljanskem lokalu Tozd na Gallusovem nabrežju 27, prišlo do "tajnega" sestanka ob kavi med Dušanom Zorkom in Borutom Jamnikom, predsednikom uprave Modre zavarovalnice, ki ga nekateri viri omenjajo kot možnega "zakulisnega režiserja" menjavanja šefa Pivovarne Laško. Tako Jamnik kot Han sta bila omenjena tudi v našem članku.
 
VČERAJ OB KAVI, DANES ŽE V DNEVNIKU
Avtor teh vrstic je prav tako že včeraj dobil več namigov, da bo danes zjutraj sledil še članek v ljubljanskem časopisu Dnevnik (poslovnem Dnevniku), kjer bo vsebina "zelo podobna" včerajšnjemu demantiju iz časnika Finance. Kar naj bi bil, kot zatrjujejo naši viri, povračilni udarec Boruta Jamnika.
In res, tudi to se je zgodilo ...
Edina "majhna novost", ki jo je v tej zadevi - v primerjavi s Financami ter našim člankom - danes prinesel Dnevnik, je "informacija", da naj bi Dušan Zorko dobil ponudbo, da lahko po odstopu z mesta predsednika uprave ostane v pivovarni kot "dobro plačani svetovalec nove uprave", zadnji rok za njegovo odločitev (no, pri Dnevniku in Financah ob tem - zanimivo - uporabljajo popolnoma enak termin: "častni" odstop) pa naj bi Zorko imel do prihodnjega torka.
"Ponudbo", ki jo je Dnevnik danes tudi javno objavil, naj bi sicer Borut Jamnik prenesel Dušanu Zorku ob že omenjeni včerajšnji kavi v lokalu Tozd ..
Pri tem je pomenljivo, da na Financah in Dnevniku o zadnjih napetih dogajanjih znotraj Pivovarne Laško sploh niso poročali, tudi o četrtkovem sestanku med Groznikom, Bajukom in Zorkom ne, so se pa nemudoma, kot "breaking news", zbudili po našem včerajšnjem članku.
Ampak to več kot o samih akterjih dogajanj pove o slovenskih medijih!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Groznik & zakulisje odstavljajo Dušana Zorka ČEZ DVE URI DEMANTI NA FINANCAH Peter Groznik Jože Bajuk Matjaža Hana Borutom Jamnikom VČERAJ OB KAVI, DANES ŽE V DNEVNIKU

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zorko in Jamnik na tajni kavi v Ljubljani, Pivovarna Laško pa breaking news