objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 5. april 2014 ob 14:55

Menjava liste SDS. Zofijo Mazej Kukovič odnesla razvpita resolucija Lunaček
Zofija Mazej Kukovič naj bi za takšno odločitev izvedela šele zadnji hip in potem na sejo sveta stranke sploh niti ni prišla
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Včerajšnja seja sveta Janševe SDS na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je le prinesla "presenečenje" na končni kandidatni listi stranke za skorajšnje volitve v Evropski parlament. Na kandidatni listi namreč ni (več) dosedanje evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič, ki je doslej sicer velja za "praktično zanesljivo" kandidatko za drugo mesto - takoj za že prej predvidenim nosilcem kandidatne liste Milanom Zverom.
Po naših informacijah (kar nam je potrdilo več različnih virov znotraj SDS) je Zofijo Mazej Kukovič "odneslo" glasovanje v Evropskem parlamentu za razvpito "resolucijo Lunaček", to je uradnem "časovnem načrtu Evropske unije za boj proti homofobiji in diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti ter spolne identitete," medtem ko nasprotniki resolucije zatrjujejo, da gre - v imenu boja proti tako imenovani homofobiji - za omejevanje svobode govora zoper tiste, ki "javno zagovarjajo spoštovanje materinstva in očetovstva."
Resolucija je dobila ime po avstrijski poslanki Ulriki Lunaček.
Ko so evropski poslanci 4. februarja letos glasovali o tej resoluciji, je Evropska ljudska stranka (EPP), ki ji pripada SDS, svetovala glasovanje na podlagi vesti posameznih poslank in poslancev, resolucija pa je bila sprejeta s 394 glasovi za in 176 glasovi proti. No, od slovenskih poslancev so za resolucijo glasovali Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan (obe SDS), Tanja Fajon (Socialni demokrati) in Jelko Kacin (LDS), Lojze Peterle (Nova Slovenija) je seveda glasoval proti, Milan Zver (SDS), Ivo Vajgl (Zares) ter Mojca Kleva Kekuš (SD) pa se tega glasovanja niso udeležili.
 
ŠOKIRANA IN SESUTA
Zofija Mazej Kukovič je za takšno odločitev o kandidatni listi izvedela v zadnjem hipu. Po navedbah naših virov je bila "šokirana in sesuta", saj se je lobiralo ter čakalo do zadnjega, zato potem na sejo sveta sploh ni prišla.
Uradno je Zofija Mazej Kukovič od kandidature sicer odstopila sama ...
Da bo eno od vodilnih mest na kandidatni listi SDS na koncu prevzela poslanka ter podpredsednica državnega zbora Romana Tomc in da na kandidatni listi najverjetneje ne bo Romane Jordan, smo že pred časom napovedali v članku z naslovom Hud ženski ravs v SDS.
Na petem mestu kandidatne liste pa je pristal odvetnik Damijan Terpin, tudi deželni tajnik Slovenske skupnosti iz Italije in znan kot dolgoletni odvetnik naše smučarske prvakinje Tine Maze. Damijan Terpin sicer ni član stranke SDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševe Zofije Mazej Kukovič Milanom Zverom Ulriki Lunaček romana jordan Tanja Fajon Jelko Kacin lojze peterle Ivo vajgl Mojca Kleva Kekuš ŠOKIRANA IN SESUTA Romana Tomc Hud ženski ravs v SDS Damijan Terpin Tine Maze

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Menjava liste SDS. Zofijo Mazej Kukovič odnesla razvpita resolucija Lunaček