objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 10. april 2014 ob 06:50

Blamaža Pop TV. Maja Cestnik, njihova novinarka, nima pojma, o čem poroča!
Zlati časi informativnega programa Pop TV so res mimo, njihov novi val poceni novinarjev in novinark, ki ne poznajo niti politične poštevanke, pa dokazuje, kaj dobimo za ceno poceni novinarjev
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav se na Pop TV upravičeno hvalijo z visoko gledanostjo, pa njihov novi val "poceni" novinarjev in novinark dokazuje, da prejkone držijo navedbe tistih medijskih poznavalcev, ki pravijo, da so "zlati" programski časi Pop TV, vsaj glede informativnega programa, že zdavnaj mimo.
 
CENA POCENI NOVINARSKEGA VALA
Poročevalskega dometa Katje Šeruge, nekdanje paradne politične novinarke oddaje 24ur, niso uspele doseči niti ... Suzana Perman niti Vera Ladžić, kaj šele kakšna Eva Kobe.
Pri tem je tudi naravnost smešno, kako uredniki tej novi in cenejši novinarski garnituri (gre za novinarke ali novinarje, ki mesečno zaslužijo med 800 in 1.500 evrov bruto; zadnja novinarka, ki se je uspela finančno bolje prodati, je bila Katarina Matejčič, bivša novinarka časnika Finance, ki jo je finančno preplačal direktor informativnega programa Tomaž Perovič, menda v ihti, ko je hotel na hitro kompenzirati tedanji medijsko odmevni odhod Uroša Slaka in Bojana Travna ter politično motivirano ukinitev oddaje Trenja; vendar se je takoj izkazalo, da Matejčičeva za televizijo nima pravega talenta, kaj šele nastopa, razen dolgih blond las, in da je tudi bistveno slabša novinarka za "pokrivanje" gospodarstva od pozneje odpuščene Polone Križnar) narekujejo, da morajo med prispevki čim pogosteje izustiti besedno zvezico "po naših informacijah", čeprav se že na daleč vidi, da gre za povzemanje - drugih, že objavljenih virov.
Mimogrede, oddaji 24ur in Svet na Kanalu A veljata za "velike tatove" medijskih tem, ki jih razkrivajo drugi mediji, čeprav novinarski kodeks zahteva obvezno citiranje prvega vira.
Tipična predstavnica tega nesrečnega poceni vala je Maja Cestnik, nekdanja novinarka Planet TV in spletnega portala PlanetSiol.net, na Pop TV pa je kakor "prestopila" pred približno dvema mesecema.
Med včerajšnjim prispevkom na temo, ali pojde "slovenska levica družno na evropske volitve", se je namreč odlično razkrilo, kako Maja Cestnik preprosto nima pojma, o čem poroča!
Šlo je za pravo blamažo oddaje 24ur ter (informativnega) programa Pop TV. Šolski primer novinarke, ki ne bi smela delati za tako imenovano paradno informativno oddajo televizije, ki se glasno hvali, da je medijski "Tusted brand".
Ali drugače, Maja Cestnik je pokazala, kaj dobimo za ceno poceni novinarjev.
 
NE GRE ZA LAPSUS ALI NAPAKO GRAFIKOV, AMPAK NEZNANJE
Maja Cestnik, čeprav "pokriva" politiko, očitno ne pozna niti osnovnošolskih političnih pojmov ter ne loči "strank levice" od "liberalnega bloka". Prispevku da naslov "Bo šla levica družno na evropske volitve," potem pa razglablja o skupni listi liberalnih strank (Pozitivna Slovenija, Zares, LDS in Državljanska lista), članic Alde, to je zveze evropskih liberalnih in demokratskih strank, ki nimajo nobene zveze z levico. Maja Cestnik je celo toliko novinarsko neumna, da gledalkam in gledalcem pokaže grafiko z naslovom "Skupna lista slovenske levice," spodaj pa zapiše imena Jožeta Mencingerja, Melite Župevc, Tamare Vonta, Jelka Kacina in Darje Radič, torej kandidatk in kandidatov liberalnih(!) strank, ki so članice Alde.
Okej, saj nihče od Maje Cestnik ne pričakuje, da bo vedela ali znala insajdersko subtilno pojasniti, da - na primer - Jelko Kacin (LDS) skoraj zanesljivo ne bo nikoli pristal, da bi na morebitni skupni listi liberalnih strank na koncu ostal šele na praktično neizvoljivem mestu tretjem mestu (še zlasti potem, ko je vodja poslanske skupine Alde in kandidat liberalcev za novega predsednika evropske komisije Guy Verhofstadt slovenskim liberalcem svetoval, naj skupno liberalno listo vodi Kacin), pričakujemo pa, da bo znala "vsaj" tehnično ločiti med levico in liberalci ter med Aldo in evropsko skupino Naprednega zavezništva socialistov ter socialnih demokratov, kjer sedijo slovenski Socialni demokrati.
Gre namreč za poročevalsko poštevanko novinarjev, ki naj bi pokrivali politiko.
Če je to za Majo Cestnik pretežko, potem naj se raje ukvarja s selfiji ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
CENA POCENI NOVINARSKEGA VALA Katje Šeruge Suzana Perman Vera Ladžič Eva Kobe Katarina Matejčič Tomaž Perovič Uroša Slaka Bojana Travna Polone Križnar Maja Cestnik Jožeta Mencingerja Melite Župevc Tamare Vonta elka Kacina Darje Radič Guy Verhofstadt

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Blamaža Pop TV. Maja Cestnik, njihova novinarka, nima pojma, o čem poroča!