objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 11. april 2014 ob 06:50

Nove kadrovske poteze Nataše Pirc Musar: Tanja Starič in Nataša Briški?!
Govorice o prihodu Tanje Starič in Nataše Briški vsaj za zdaj pritrjujejo napovedim, da bo kadrovska metla nove generalne direktorice RTV bazirala na političnih koncesijah ter zasebnih prijateljstvih
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Poleg prvih treh že znanih imenih, ki jih namerava nova generalna direktorica RTV Slovenija Nataša Pirc Musar pripeljati v stavbo RTV (Natašo Mahne, Rosano Lemut Strle in Gorazda Slaka - kot svoje pomočnike, pri čemer naj bi slednji kmalu postal novi direktor TVS namesto Janeza Lombergarja), se bo pri prvih kadrovskih zamenjavah znotraj programske elite na RTV Slovenija hitro videlo, kakšne "koncesije" je Nataša Pirc Musar obljubila tistim politikom oziroma političnim garnituram, ki so ji zagotovile izvolitev znotraj programskega sveta.
Zaenkrat je slišati, da naj bi Ksenijo Horvat Petrovčič, odgovorno urednico informativnega programa TV, zamenjala Tanja Starič, sedanja novinarka in komentatorka časopisa Delo, ki je pred leti že bila odgovorna urednica informativnega programa TVS. Tanja Starič velja za novinarko "zelo blizu" nekdanjemu predsedniku stranke Zares Gregorju Golobiču, trenutno pa kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek, pri čemer prvo še zdaleč ne izključuje drugo.
Če se bo Staričeva res vrnila na svojo bivšo uredniško pozicijo na TV Slovenija, bo to pravzaprav samo še ena potrditev, da je bila Nataša Pirc Musar izbranka kabineta premierke in Pozitivne Slovenije.
 
KO DAMJANIĆ PRIKIMA (EKS) ČLANU ZARESA
Mimogrede, član programskega sveta RTV Nikola Damjanić, sicer direktor agencije za meritve javnega mnenja Ninamedia, ki je član programskega sveta postal na listi PS, je bil med ponedeljkovo sejo sveta, ko so volili novega generalnega direktorja, ves čas tiho, nič ni razpravljal, potem ko je bila Pirc Musarjeva izvoljena, pa je čez mizo rahlo prikimal drugemu članu programskega sveta, glasbeniku Matjažu Steržetu iz Vuzenice, ki ni samo "blizu" stranke Zares, (bil) je celo vodja pokrajinskega odbora Zaresa za celotno Koroško, in je že pred sejo napovedal, da bo glasoval za Natašo Pirc Musar.
Ampak pozor - v programski svet RTV Slovenija je bil glasbenik Matjaž Sterže izvoljen pod krinko nepolitične civilne družbe! Sterže nam je po objavi članka sicer sporočil, da naj bi že pred enim letom izstopil iz Zaresa ...
Kseniji Horvat Petrovčič mandat odgovorne urednice sicer poteče novembra, toda Pric Musarjeva naj bi računala (pričakovala?!), da bosta Lombergar in Horvat Petrovčičeva že prej sama - odstopila. Janez Lombergar ima mandat do marca prihodnje leto, o svojem predčasnem odhodu pa menda ne razmišlja.
Za novo urednico Multimedijskega centra in spletnega portala javne televizije (MMC RTVSLO.si) pa naj bi Nataša Pirc Musar pripeljala svojo prijateljico in urednico spletnega portala Metina lista Natašo Briški, sicer nekdanjo športno novinarko ter pozneje tudi dopisnico Pop TV iz Združenih držav Amerike.
Metina lista, "spletna postaja za osebe širokih pogledov in aktivnega duha," sicer velja za "kadrovsko bazo" Nataše Pirc Musar, med zadnjo predvolilno kampanjo za predsednika države se je Metina lista (sicer skozi formo vidnih sodelavcev Metine liste) tudi aktivno postavila na stran potem poraženega predsedniškega kandidata Danila Türka. Metina lista se je skozi podobno metodo podpisala tudi pod "propadlo" kandidaturo Nataše Pirc Musar za varuhinjo človekovih pravic.
Govorice o prihodu Tanje Starič in Nataše Briški tako, vsaj za zdaj, tudi pritrjujejo nekaterim napovedim, da bo kadrovska mreža Nataše Pirc Musar na RTVS bazirala na političnih koncesijah ter zasebnih prijateljstvih.
 
PIRC MUSARJEVA KOT GROŽNJA DEMOKRACIJI
Zanimivo je tudi, kako smo se "vsi tisti", ki z razumljivo dozo poklicne ter poznavalske kritične distance ocenjujemo prihod Nataše Pirc Musar na čelo RTV (kolumnist Marko Crnkovič, varuh pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Lado Ambrožič in tudi moja malenkost), nemudoma znašli pod "hudimi" ideološkimi napadi Borisa Vezjaka, nekdanjega medijskega ideologa stranke Zares ter bivšega člana programskega sveta RTV, po novem pa tudi člana vodstva stranke Solidarnost - na njegovem, resda minimalno branem blogu.
No, direktor poslovnega časopisa Finance Peter Frankl po drugi strani javno ugotavlja, da je (bila) "Nataša Pirc Musar večja grožnja demokraciji na položaju informacijske pooblaščenke kot (bo zdaj na vrhu) direktorice RTV ..."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nataša pirc musar Natašo Mahne Rosano Lemut Strle Gorazda Slaka Janeza Lombergarja Ksenijo Horvat Petrovčič Tanja Starič Gregorju Golobiču Alenke Bratušek KO DAMJANIĆ PRIKIMA (EKS) ČLANU ZARESA Nikola Damjanić Matjažu Steržetu Natašo Briški Danila Türka PIRC MUSARJEVA KOT GROŽNJA DEMOKRACIJI marko crnkovič lado ambrožič Borisa Vezjaka Peter Frankl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nove kadrovske poteze Nataše Pirc Musar: Tanja Starič in Nataša Briški?!