objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 12. april 2014 ob 07:03

Virant tokrat držal obljubo! Oba svetnika DL glasovala za Natašo Pirc Musar
Jelka Stergel in Sašo Lap, članica in član programskega sveta RTV iz orbite Državljanske liste, sta na glasovalnem lističu trikrat zapored disciplinirano obkrožila ime Nataše Pirc Musar
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Minister za notranje zadeve in prvak Državljanske liste Gregor Virant je tokrat držal besedo. Oba "njegova" svetnika v programskem svetu RTV Slovenije sta namreč disciplinirano glasovala za Natašo Pirc Musar, kar naj bi Virant že pred glasovanjem tudi obljubil "bodoči" generalni direktorici RTV.
Da je Gregor Virant oba svoja glasova Državljanske liste - gre pa za nekdanjo direktorico Filmskega sklada Jelko Stergel ter uslužbenca ministrstva za finance Saša Lapa, sicer bolj znanega kot nekdanjega poslanca Jelinčičeve Slovenske nacionalne stranke - zagotovil Nataši Pirc Musar, so nam vedeli povedati naši viri iz Pozitivne Slovenije, že okoli dva tedna pred sejo sveta RTV. To je bil verjetno tudi tisti paket podpore, ki ga je imela v mislih Nataša Pirc Musar, ko je po twitterju razlagala, da zgolj podpora Pozitivne Slovenije še ni dovolj.
Nataša Pirc Musar je sicer že pred vložitvijo uradne kandidature za generalno direktorico RTV imela sestanek v poslanski skupini DL - na temo podpore svoji kandidaturi. Viranta takrat ni bilo zraven, prav tako ne Jelke Stergel, prišel pa je Sašo Lap. Po besedah ene od poslank Državljanske liste se poslanska skupina takrat ni izrekla, kako naj glasujeta Stergelova in Lap, je pa to pozneje, ko se je začelo medsebojno dogovarjanje strank vladne koalicije, očitno določil kar Gregor Virant.
Da sta Jelka Stergel in Sašo Lap v vseh treh krogih glasovanja na programskem svetu glasovala za Natašo Pirc Musar (torej proti Marku Filliju ali Ljerki Bizilj), se je izvedelo nekaj dni po glasovanju. Med razpravo pred in med glasovanjem sta namreč vzbujala vtis, da Nataše Pirc Musar ne bosta podprla. Jelka Stergel je bila v programski svet izvoljena na listi DL, Sašo Lap pa kot "civilna družba".
 
BAŠKOVIČ JE PRESTOPIL ŽE V DRUGEM KROGU ...
Zanimivo je tudi, kako je Ciril Baškovič, programski svetnik, izvoljen na listi Socialnih demokratov, v prvem krogu glasoval za Marka Fillija, v drugem krogu pa že za Natašo Pirc Musar, čeprav je bila njegova glasovnica v drugem krogu neveljavna, ker se Baškovič na glasovnico ni - podpisal. Medtem ko je Jože Osterman (prav tako SD) v prvem ter drugem krogu glasoval za Marka Fillija in šele v tretjem krogu, potem ko je Filli izpadel, za Natašo Pirc Musar.
Nikola Damjanić, programski svetnik na listi Pozitivne Slovenije, je pričakovano trikrat glasoval za Natašo Pirc Musar, res pa je, da se je tudi Damjanić v drugem krogu "pozabil" podpisati, zato je bila njegova glasovnica neveljavna.
Še Igor E. Bergant - v prvem in drugem krogu je glasoval za Marka Fillija, v tretjem krogu pa je na glasovalnem lističu obkrožil ime Nataše Pirc Musar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Natašo Pirc Musar Jelko Stergel Saša Lapa Jelinčičeve Marku Filliju Ljerki Bizilj BAŠKOVIČ JE PRESTOPIL ŽE V DRUGEM KROGU Ciril Baškovič Jože Osterman Nikola Damjanić Igor E. Bergant

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant tokrat držal obljubo! Oba svetnika DL glasovala za Natašo Pirc Musar