objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. april 2014 ob 06:21

Janković jezen na Roberta Goloba, ker ni hotel napisati pisma članom PS
Zoran Janković je doslej zmagal na vsakih volitvah, kjer je sodeloval, na županskih 2006 in 2010 ter parlamentarnih volitvah 2011, zakaj ne bi zmagal še na volitvah za šefa stranke, ki jo je sam ustanovil?!
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Deset dni pred "usodnim" kongresom Pozitivne Slovenije (usodnim predvsem za nadaljno politično kariero ljubljanskega župana in ustanovitelja stranke PS Zorana Jankovića ter predsednico vlade Alenko Bratušek ...) so največjo vladno stranko dobesedno preplavile številne zakulisne zgodbe, ki jih bomo na našem portalu objavljali do samega začetka kongresa 25. aprila na Brdu pri Kranju. Vsak dan "najmanj" eno novo ekskluzivno zgodbo.
Tako naj bi se Zoran Janković pred dnevi "razšel" z Robertom Golobom, prvim človekom družbe Gen-I d.o.o. in podpredsednikom Pozitivne Slovenije, ker Golob "ni hotel" napisati pisma članom PS - v smislu podpore Jankoviću, potem ko je znano pismo vsem članom stranke napisala ter razposlala Alenka Bratušek. Zakaj Robert Golob ni napisal pisma kljub temu, da ga je Janković to prosil, ni znano. No ja, pred dvema dnevoma je Janković povedal novinarjem, da bo pismo članom pred kongresom napisal in poslal pač sam.
Sicer je tudi slišati, resda bolj iz tabora Alenke Bratušek, da Roberta Goloba prepričujejo, da bi na kongresu tudi javno nastopil proti - Zoranu Jankoviću. Ob tem pa nekateri naši viri ocenjujejo, da se razmerje sil znotraj stranke zelo hitro "spreminja v korist" Jankovića, zato je vprašanje, kam se bo čez deset dni resnično (spet) obrnil Robert Golob ...?! Bomo videli ...
Namreč, večina bolj spretnih politikov znotraj PS, zlasti onih, ki premorejo vsaj nekaj politične kilometrine, bo že nekako poskrbela, da bodo na koncu na vsak način pristali na strani zmagovalca, Zorana Jankovića ali pač Alenke Bratušek.
 
PREMIERKO, KI MOLČI, SO PRAKTIČNO ŽE VSI ODPISALI
Sicer pa je bilo za včerajšnji dan značilno, da so se vodilni politiki preostalih treh strank vladne koalicije odločneje postavili na stališče, da bi v primeru zmage Jankovića na kongresu Pozitivne Slovenije vlada skoraj zagotovo razpadla, sledile bi predčasne volitve, po drugi strani pa so Alenko Bratušek tako rekoč "že odpisali", saj skoraj vsi, "on the record" ali "off the record," zmago na prihajajočem kongresu Pozitivne Slovenije napovedujejo - Jankoviću.
Češ - saj Janković je doslej slavil še na vsakih volitvah, kjer je sodeloval, na županskih volitvah 2006 in 2010 ter parlamentarnih volitvah leta 2011, zakaj potemtakem ne bi zmagal na volitvah za predsednika stranke, ki jo je celo sam ustanovil?! Janković je doslej izgubil zgolj volitve za predsednika Evropske rokometne zveze, daljnega maja 2004 na kongresu EHF na Cipru, ampak tam je šlo za lobiranje med državami.
On, Janković, pa medtem vedno bolj odločno napoveduje, kako bo "njegova" stranka PS po kongresu imela predsednika stranke, ki bo hkrati tudi župan Ljubljane, in še predsednico vlade, ki naj bi ostala Alenka Bratušek.
No, premierka te dni bolj ... molči.
Medijem se zdaj podobno izogiba tudi večina poslancev Pozitivne Slovenije, razen tistih (samozavestnih), ki so že dlje časa povsem odkrito na strani Zorana Jankovića, skratka tisti, ki so tudi med nedavno interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve ter prvaka Državljanske liste Gregorja Viranta v državnem zboru, ko so glasovali za interpelacijo ter "proti" Virantu, pravzaprav poimensko (Tina Komel, Jože Kavtičnik ...) "reševali čast" Pozitivne Slovenije ...
 
IZJAVA DNEVA - FRANC BOGOVIČ
Za izjavo dneva pa je včeraj poskrbel prvak Slovenske ljudske stranke Franc Bogovič. Za Jankovića je ugotovil, da je, podobno kot pred leti v Mercatorju, do "tega mesta prišel s pomočjo političnih botrov, ko je postal prvi, pa se je botrom strgal z verige ..."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Alenko Bratušek Robertom Golobom Gregorja Viranta Tina Komel Jože Kavtičnik IZJAVA DNEVA - FRANC BOGOVIČ franc bogovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković jezen na Roberta Goloba, ker ni hotel napisati pisma članom PS