objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 17. april 2014 ob 06:53

Če bo izvoljen Janković, bo moral Möderndorfer odstopiti. Ker je izdajalec!
Zoran Janković bi po kongresu Pozitivne Slovenije Alenko Bratušek predlagal za vodenje strokovne vlade. To je podobno, kot če bi Janez Janša za tehnično mandatarko predlagal Evo Irgl
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav ljubljanski župan in ustanovitelj Pozitivne Slovenije Zoran Janković pred prihajajočim kongresom PS molči o predvidenih kadrovskih potezah v primeru svoje izvolitve za prvaka stranke, je njegova "lista za odstrel" očitno že pripravljena.
To je sinoči javno "izdal" nekdanji poslanec PS in pravkar odstavljeni šef uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, ko je v oddaji Vroči stol pri Vladimirju Vodušku (Top TV) povedal, da če bo Zoran Janković spet postal predsednik stranke, bo moral Jani Möderndorfer odstopiti kot vodja poslanske skupine PS. Zato, pravi GG Mišič, ker je Möderndorfer "izdajalec".
Prvi naslednji po spisku na Jankovićevi črni listi za odstrel pa naj bi bil tiskovni predstavnik Pozitivne Slovenije Slavko Gegič.
Jani Möderndorfer v krogu Zorana Jankovića res velja za "največjega izdajalca", še zlasti potem, ko naj bi Möderndorfer in Gegič osebno poskrbela, da nihče od članov ožjega vodstva Pozitivne Slovenije pred časom ni prišel v oddajo Tarča na TV Slovenija - braniti Jankovića. Zoran Janković je sicer že pred samo interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve ter prvaka Državljanske liste Gregorja Viranta na sestanku s poslanci PS zelo jasno zahteval, naj zamenjajo Möderndorferja (ki je molče sedel zraven ... čeprav na pogovor menda ni bil povabljen), Gegiča pa vržejo iz službe.
Če bo na kongresu za predsednico stranke izvoljena Alenka Bratušek, pa bo Gašpar Gašpar Mišič izstopil iz Pozitivne Slovenije. Tako je vsaj napovedal.
Mimogrede, predsednica vlade Alenka Bratušek, ki zadnjih nekaj dni, kot smo že pisali, javnih izjav, povezanih s kongresom PS, ne daje, pa naj bi "izgubila živce" na torkovem sestanku znotraj poslanske skupine stranke PS. Tako naj bi poslancu Jožetu Kavtičniku, ki izrazito podpira Zorana Jankovića, Bratuškova celo očitala, da je "nesramen in agresiven."
 
PS NI PRVA, AMPAK ŽE ČETRTA STRANKA ALENKE BRATUŠEK
Viri blizu Alenke Bratušek pa tudi pravijo, da bo Bratuškova, če na kongresu izgubi proti Jankoviću, nemudoma odstopila kot predsednica vlade, iz poslanske skupine PS pa odpeljala 21 poslancev ter vzpostavila svojo poslansko skupino.
Njene besede na omenjenem torkovem sestanku poslanske skupine, da je Pozitivna Slovenija prva stranka, v katero je vstopila, in da o kakšni drugi stranki sploh ne razmišlja, je namreč potrebno jemati z veliko mero rezerve. Saj je Bratuškova še pred nekaj meseci javno izjavila, da če bo Zoran Janković na kongresu kandidiral z predsednika stranke, potem se mu bo ona umaknila, poleg tega se ve, da je svojo politično kariero začela v LDS, pod patronatom Jelka Kacina ter Antona Ropa, pozneje pa je na listi Golobičeve stranke Zares kandidirala za poslanko v državnem zboru. Vmes je poskušala postati občinska svetnica v Kranju, na listi županske kandidatke Hermine Krt.
Z malce domišljije bi zdaj lahko ugotovili, da je Pozitivna Slovenija pravzaprav že četrta stranka Alenke Bratušek!
 
RAZKOL GOLOB-JANKOVIĆ: GRE ZA VPLIV NA HSE
Danes, dan potem, ko smo objavili, da je Robert Golob, prvi človek Gen-I in podpredsednik Pozitivne Slovenije, zavrnil "prošnjo" Zorana Jankovića, da bi poslal pismo članom PS, kjer bi podprl Jankovića (Janković jezen na Roberta Goloba), tudi že postaja bolj razumljivo, zakaj Golob ni poslušal Jankovića.
Vlada namreč ne bo zamenjala predsednika uprave HSE Blaža Košoroka, namerava pa razširiti upravo HSE vsaj še z dvema članoma uprave, za finančne in tehnične zadeve. Robert Golob pa prek Alenke Bratušek (tukaj mu Janković, vsaj po njegovem mnenju, očitno ne more kaj dosti pomagati, ker Golob zelo verjetno ocenjuje, da bo vlada, če bo Janković ponovno prevzel PS, padla, in sledile bi predčasne volitve) za člana uprave, pristojnega za tehnične zadeve, poskuša inštalirati Sama Žolgerja, svojega svetovalca na Gen-I, ki ga je že aprila lani neuspešno lansiral na funkcijo državnega sekretarja za energetiko.
Če bi v upravo HSE prišel Žolger, potem bi Golob dobil močan vpliv na celoten prvi energetski steber v državi, vsaj do naslednjih parlamentarnih volitev. Dodatno podporo za imenovanje Sama Žolgerja za člana uprave HSE pa naj bi pri Socialnih demokratih lobirala kar Žolgerjeva soproga Nevenka Hrovatin, sicer profesorica na ljubljanski ekonomski fakulteti.
IZJAVA DNEVA: TEHNIČNA MANDATARKA
Za "izjavo dneva" pa je včeraj poskrbel Zoran Janković, ko je dejal, da bi v primeru svoje zmage na kongresu PS premierka Alenka Bratušek lahko vodila "strokovno vlado" kot "tehnična mandatarka".
No, to je nekaj podobnega, kot če bi Janez Janša za tehnično mandatarko predlagal poslanko SDS Evo Irgl ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Gašpar Gašpar Mišič Vladimirju Vodušku Jani Möderndorfer Slavko Gegič Gregorja Viranta Alenka Bratušek j ožetu Kavtičniku Jelka Kacina Antona Ropa Golobičeve Hermine Krt Robert Golob Janković jezen na Roberta Goloba Blaža Košoroka Sama Žolgerja Nevenka Hrovatin IZJAVA DNEVA: TEHNIČNA MANDATARKA Janez Janša Evo Irgl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če bo izvoljen Janković, bo moral Möderndorfer odstopiti. Ker je izdajalec!