objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 22. april 2014 ob 14:28

Zdenko Roter in Peter Jamnikar delata. Novo stranko Mira Cerarja mlajšega!
Maske so padle, tehnologija je znana: nastaja nova politična stranka na slovenski levici, ki jo bo vodil Miro Cerar mlajši
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič v današnjem intervjuju za tednik Reporter povedal, kdo so ljudje, ki delajo novo politično stranko Mira Cerarja mlajšega (citiramo Igorja Lukšiča: "Stranko Mira Cerarja delajo tisti, ki so stavili na Staneta Kavčiča, nato na Igorja Bavčarja in Janeza Janšo, nato na Gregorja Golobiča, četrti v tej vrsti pa je Miro Cerar ..."), pri tem pa ni omenil konkretnih imen, nam je nekaj vodilnih članov SD potrdilo, da gre za Zdenka Roterja, dolgoletnega svetovalca bivšega predsednika države Milana Kučana, in Petra Jamnikarja, nekdanjega generalnega sekretarja in bivšega direktorja LDS.
Zdenko Roter je "svojo" tehnologijo "delanja" vedno novih in novih strank na slovenski politični levici dokaj natančno ter slikovito pojasnil v svoji nedavno izdani knjigi Padle maske (kjer Roter med drugim podrobno opisuje, kako so prvo kandidaturo Zorana Jankovića za ljubljanskega župana leta 2006 izumili na nekem kosilu v gostilni Brunskole na Hrastu pri Jugorju - kar smo na našem portalu sicer že poročali 6. januarja letos v članku z naslovom Igor Šoltes in njegov Verjamem, kandidaturo Danila Türka pa na belokranjskem kmečkem turizmu Nevenke Bajuk v Radovici, in vedno so bili zraven Milan Kučan, Niko Toš ter Zdenko Roter), Peter Jamnikar pa novi politični stranki prinaša delček lokalne infrastrukture nekdanje velike LDS.
 
JAMNIKAR TUDI PRI LUKŠIČU, KI PA NI BIL ZA
Mimogrede, del teh "kadrovskih kapacitet" bivše LDS je Peter Jamnikar, danes visoki uradnik na ministrstvu za gospodarstvo, pred časom ponujal tudi Igorju Lukšiču, vendar Lukšič ni bil - za.
No, da Zdenko Roter ter Peter Jamnikar resnično stojita v ozadju nastajajoče politične stranke Mira Cerarja ml., nam je potrdil tudi eden od prej omenjenih v današnjem članku, ki pa želi ostati neimenovan, saj "zadeva" po njegovih besedah še ni tako daleč, da bi se lahko izpostavil.
 
BLAŽA KAVČIČA MENDA ŠE NI ZRAVEN
Ni pa v tej fazi zraven (še) Blaža Kavčiča, nekdanjega predsednika državnega sveta, sicer prijatelja Petra Jamnikarja, ki je, spomnimo, na kongresu LDS - maja leta 2011 poskušal na čelu stranke LDS neuspešno zamenjati tedanjo predsednico LDS Katarino Kresal. Blaž Kavčič se po odhodu iz aktivne politike kot samostojni podjetnik ukvarja s poslovnim svetovanjem.
Ampak kjer je Peter Jamnikar, tudi Blaž Kavčič ni daleč, pravijo naši viri ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Lukšič Mira Cerarja Staneta Kavčiča Igorja Bavčarja Janeza Janšo Gregorja Golobiča Zdenka Roterja Milana Kučana Petra Jamnikarja Zorana Jankovića Igor Šoltes in njegov Verjamem Danila Türka Nevenke Bajuk niko toš JAMNIKAR TUDI PRI LUKŠIČU, KI PA NI BIL ZA BLAŽA KAVČIČA MENDA ŠE NI ZRAVEN Blaža Kavčiča Katarino Kresa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zdenko Roter in Peter Jamnikar delata. Novo stranko Mira Cerarja mlajšega!