objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 23. april 2014 ob 06:59

Janković in Janša zanikata govorice, da naj bi se dobivala pri Raubarju
Za koga pred kongresom Pozitivne Slovenije dela Stojan Petrič, prvi človek Kolektorja in še nesojeni prevzemnik Letrike, Litostroj Powerja ter morda celo Cimosa?
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković in prvak opozicijske SDS Janez Janša vsak po svoje zanikata govorice, da naj bi se dobivala v ljubljanski restavraciji Raubar za Bežigradom. Po nekaterih informacijah naj bi se pri Raubarju v zadnjem času srečala vsaj dvakrat.
Zoran Janković nam je bolj na kratko sporočil, da "to ne drži," Janez Janša pa, da "očitno želijo diskreditirati protikandidata na prihajajočem kongresu Pozitivne Slovenije in druge vmešavajo v njihove interne zdrahe."
Po navedbah virov blizu Jankovića in Janše naj bi šlo za govorice oziroma spine, ki prihajajo predvsem iz kabineta predsednice vlade Alenke Bratušek in od vodje poslanske skupine PS Janija Möderndorferja, razširjali pa naj bi jih tudi v stranki Socialnih demokratov (češ, pazite se takšne "velike koalicije"), čeprav nekateri naši sogovorniki zatrjujejo, da naj bi to slišali tudi od osebja v omenjeni restavraciji.
V zadnjem času sicer zelo popularna restavracija Raubar je locirana blizu sedeža SDS na Trstenjakovi ulici 8, restavracija pa je v lasti Radovana Bogičevića Radeta, nekdanjega obsojenega "fužinskega strelca" ter znanega podjetnika na področju varovanja.
No, po mnenju nekaterih poznavalcev pa bi se Janša in Janković zdaj res težko srečevala, saj naj bi šlo za "preveliko tveganje", da bi eden od njiju to - mimo ter na škodo drugega - posredoval novinarjem. Poleg tega bi bilo tudi skrajno nenavadno, da bi se kazala sredi Raubarja.
KAKO SE BO OPREDELIL STOJAN PETRIČ?
Tik pred kongresom Pozitivne Slovenije je zanimiva še ena podrobnost. V celi seriji izdaj, ki jih med famoznimi "romarji na Magistrat (Miran Goslar, Lojze Ude, Janko Kenda ...)" podoživlja Janković, pa ni zaznati vodilnih poslovnežev blizu Pozitivne Slovenije. Ti očitno raje previdno čakajo na volilni razplet na kongresu, je pa, vsaj po mnenju naših virov, izjemno pomembno, kako se bo kapital na levici opredelil v zakulisju dogodkov.
Eden od najvplivnejših v tej shemi naj bi bil Stojan Petrič, prvi človek skupine Kolektor, ki si prizadeva za poceni prevzem Letrike (skriti namen Kolektorja na bi bil izčrpanje Letrike in prenos sredstev v eno od davčnih oaz), Litostroj Powerja (kjer naj bi Petriču že uspelo "pregnati" češkega kupca Energo-pro) ter pozneje tudi Cimosa. Petrič je blizu Alenke Bratušek, saj ga je postavila za predsednika vladnega sveta za razvoj, toda hkrati je tudi dovolj blizu Zoranu Jankoviću.
Mimogrede, Petričeva zveza znotraj vlade Alenke Bratušek je tudi Miranda Groff Ferjančič, namestnica generalne sekretarke vlade in hčerka Marijana Groffa, nekdanjega predsednika nadzornega sveta Letrike, že obsojenega na 5 let in šest mesecev zaporne kazni zaradi oškodovanja Letrike pri spodletelem menedžerskem odkupu. Stojan Petrič, ki ima prek sestrične in višje sodnice Jane Petrič tudi odlične zveze na gospodarskem oddelku sodišča v Kopru, po zamenjavi predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča z novim finančnikom Luke Koper Jožetom Jaklinom (velja za Petričev kader) pa je Petrič dobil tudi močan vpliv v Luki Koper.
Zato bo tik pred kongresom Pozitivne Slovenije, so prepričani naši viri, še kako pomembno, na katero karto stavi Stojan Petrič - Bratuškovo ali Jankovića?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Janez Janša Alenke Bratušek Janija Möderndorferja Radovana Bogičevića Radeta KAKO SE BO OPREDELIL STOJAN PETRIČ? Miran Goslar lojze ude Janko Kenda stojan petrič Miranda Groff Ferjančič Marijana Groffa Jane Petrič Gašparja Gašparja Mišiča Jožetom Jaklinom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković in Janša zanikata govorice, da naj bi se dobivala pri Raubarju