objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 26. april 2014 ob 06:20

Janković spet uradno velik boss PS, Bratuškova brez besed pobegnila z Brda
Bo premierka držala besedo in kot predsednica vlade tudi odstopila?! Po zmagi Zorana Jankovića je Alenka Bratušek hitro ter brez stiska roke zmagovalcu zapustila kongresno dvorano
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću je le uspelo spet postati uradni predsednik Pozitivne Slovenije. Na včerajšnjem kongresu stranke na Brdu pri Kranju je od 763 prisotnih "delegatov" zanj glasovalo 422 članov kongresa (ali 55,53 odstotka), za Alenko Bratušek pa 338 prisotnih članov stranke, oziroma 44,47 odstotka, medtem ko so bile tri glasovnice neveljavne.
Rezultati tajnega glasovanja so bili razglašeni šele dobre pol ure po polnoči, po drugem štetju šestnajstih članov volilne komisije.
Po razglasitvi rezultatov je pred delegate na oder stopil "novi" boss Pozitivne Slovenije Zoran Janković, zraven pa je vzel poraženo Alenko Bratušek.
"Hvala predsednici vlade za korektnost. Ne delimo se ... To je v tem trenutku odraz ljubezni. Alenka naj ne potegne nobene poteze."
To so bile prve Jankovićeve besede po zmagi. Potem pa še ... "Izvršni odbor stranke naj se sestane čim prej. Možno je, da imamo še naprej predsednico vlade. Alenka je dosegla izjemno dober rezultat. Ostal je odnos do očeta stranke. Hvala za zaupanje. Enotni smo lahko up za Slovenijo. Želim, da Alenka še naprej vodi vlado. Naj razmisli o tem."
Alenka Bratušek pa je bila kratka.
"Čestitke predsedniku Pozitivne Slovenije. Hvala vsem, ki ste glas namenili meni. Upam, dragi Zoran, da boš uspel povedano uresničiti. Srečno."
Nato je predsednica vlade, ne da bi se rokovala z Jankovićem, stopila z odra in takoj zapustila dvorano.
Ključno vprašanje, ali bo "držala svojo besedo" ter "odstopila kot predsednica vlade," kar je sama večkrat napovedala pred kongresom, če ne bo postala tudi predsednica stranke, je tako obviselo v zraku - brez odgovora.
Po navedbah njenih sodelavcev si namerava Bratuškova vzeti "tri dni časa" za razmislek, kako in kaj - naprej ...
Prve reakcije Janeza Janše, Gregorja Viranta ter Karla Erjavca po volilni zmagi Zorana Jankovića in porazu Alenke Bratušek si lahko preberete tukaj.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoranu Jankoviću Alenko Bratušek Janeza Janše Gregorja Viranta Karla Erjavca tukaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković spet uradno velik boss PS, Bratuškova brez besed pobegnila z Brda