objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 27. april 2014 ob 07:27

Kolaps zvezde Alenke Bratušek. Magistrirala iz Brda, ugasnila na Brdu
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Brdo pri Kranju ima za predsednico vlade Alenko Bratušek poseben pomen. Tam je kot nekdanja visoka uradnica na ministrstvu za finance zasedala funkcijo predsednice nadzornega sveta ter sporno magistrirala (hja, celo iz "trženja" protokolarnega podjetja Brdo), od tam izvira njena prva velika afera, ko so ji vrtnarji Brda urejali okolico domače hiše, in tam je v petek zvečer na kongresu Pozitivne Slovenije tudi politično kolapsirala.
Čeprav se ni držala javno dane besede, da bo v primeru volilnega poraza na kongresu stranke nemudoma odstopila tudi kot predsednica vlade (odločitev naj bi odložila do torka), ji oklepanje premerske funkcije ter ponovno snedenje javne besede pri morebitnem nadaljevanju politične kariere še najmanj koristi.
Da Bratuškova spet ni držala obljube ter odšla "po moško", ji iz dneva v dan jemlje tudi še tisti kanček preostale kredibilnosti.
 
ALENKA BRATUŠEK NASEDE SVOJIM MEDIJSKIM SPINOM
Na petkov odločilni kongres pa je itak prišla naivno in povsem nepripravljena.
Alenka Bratušek in njeni svetovalci so računali, da bo z nenavadnim sklicem ure in kraja kongresa (petek pozno popoldne na Gorenjskem) ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću otežila pot do volilne zmage. Hkrati je bil tabor Alenke Bratušek samozadostno prepričan, da bodo (so) Milan Kučan in nekaj tistih famoznih "romarjev z Magistrata (Miran Goslar, Lojze Ude ... pa vplivna "mati levice" Spomenka Hribar)" ter mainstream mediji opravili svoje - to je: obračunali z Jankovićem in primerno prestrašili članstvo Pozitivne Slovenije.
Toda Zoran Janković, ustanovitelj PS, je na prizorišče Brda pri Kranju prišel po to, kar "mu pripada." Očitno tudi zelo dobro pripravljen (avtobusi LPP, ki so prevažali delegate, so pač njegov teren), po vsem sodeč je petkov kongres na terenu Pozitivne Slovenije pripravljal dva do tri mesece ..., potem pa zgolj počakal na ugoden politični trenutek.
Že nekaj dni pred kongresom je bilo članstvo natančno prešteto. Medtem ko je Jankovićev tabor računal celo na zmago 70 proti 30 odstotkov, so Alenka Bratušek in njeni prišepetovalci bizarno nasedali medijskim spinom o "terenski" in "evropski" podpori premierki, ki so jih medijem naročali - sami. Pravzaprav zelo podobna scena, kot se je zgodila v času propadle političarke Katarine Kresal, kjer je Kresalova začela verjeti svoji podobi iz naročenih časopisnih člankov in televizijskih prispevkov, ki so jih prav tako naročali njeni sodelavci.
No, saj bo tudi Pozitivna Slovenije po tem kongresnem razkolu najverjetneje šla po poti LDS in Zares.
 
KUČAN JANKOVIĆU ODNESE 10 ODSTOTKOV
Potem je v sredo, kot veliki finale obračuna z Jankovićem, zoper Jankovića javno nastopil nekdanji predsednik države Milan Kučan. Tudi po ocenah naših virov iz tabora Zorana Jankovića jim je Kučan "spodnesel" 10 odstotkov podpore, in zanimivo, Janković tako brutalnega Kučanovega napada menda ni pričakoval.
Tudi obrazi ter imena "delegatov" na kongresu (Uroš Ogrin, direktor podjetij Grep in Gradis B, Semir Hajdarpašić, najemnik lokala Pločnik na ljubljanskem Tromostovju ... ali pa Marko Jaklič, nekdanji predsednik uprave Lekarne Ljubljana ... gre sicer za delegate, za katere poznavalci pravijo, da nimajo prav nobene "politične odgovornosti") so filmsko napovedovali, da Alenka Bratušek na kongres na Brdo pri Kranju prihaja kot "ovca na klanje" sredi volilne klavnice. Že njen prihod - na kongres je zamujala dvajset minut - je pokazal na realno razmerje moči.
Po drugi strani je Zoran Janković med prihodom na kongres uprozoril že videno turbo folk ikonografijo iz novembra leta 2011, ko je prvič zakorakal v državno politiko. Pod roko z ženo Mijo, zadaj pa družina brez obeh razvpitih sinov Damijana in Jureta, toda z obvezno mamo Ivanko, znamenitim Virantovim "tastom s pištolo" in ponovno "pojačani" z "izgubljeno hčerko" Vesno Dolenc Janković.
Res pa je, da se je Vesna tokrat pripeljala ločeno, s svojim avtom.
Nadajnjih pet odstotkov volilnih glasov na kongresu je Alenka Bratušek verjetno pridelala s svojim govorom, ki ni bil tako "čustven" kot Jankovićev, imel pa je svoj značilni birokratsko-arogantni slog in ki je vseboval opozorila "dragemu Zoranu."
Zato je bil Zoran Janković po razglasitvi volilnih rezultatov zares presenečen, ko je povedal, da je Alenka dosegla "dober" rezultat (okroglih 55 odstotkov proti 45).
 
PLANA B NI - BRATUŠKOVA IN JANKOVIĆ OČITNO NE RAZUMETA
In če je Alenka Bratušek spet snedla besedo (verjetno se še ne zaveda, kaj se je zgodilo) ter upa na čudež (nekakšen plan B Janija Möderndorferja, vodje poslanske skupine Pozitivne Slovenije, ki ga zdaj sicer čaka odstop, če ne pa razrešitev), je Zoran Janković ponovno dokazal, da on politike enostavno ne razume. In da se še ni čisto ničesar naučil.
Z besedami, ko je Alenki Bratušek poniževalno blagovolil "ostati" na funkciji predsednice vlade, vendar z jasnimi navodili, kako bo ona bo premierka, toda z Gregorjem Virantom in Karlom Erjavcem se bo Janković pogajal sam. Tako bi Bratuškova kot predsednica vlade tudi uradno postala marioneta!
Očitno pa niti Janković niti Bratuškova ne razumeta, da nihče od njiju ne odloča več, kdo bo (novi) predsednik vlade ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenko Bratušek ALENKA BRATUŠEK NASEDE SVOJIM MEDIJSKIM SPINOM Zoranu Jankoviću Milan Kučan Miran Goslar lojze ude Spomenka Hribar Katarine Kresal KUČAN JANKOVIĆU ODNESE 10 ODSTOTKOV Uroš Ogrin Semir Hajdarpašić Marko Jaklič Mijo Damijana Jureta Ivanko, Virantovim Vesno Dolenc Janković PLANA B NI BRATUŠKOVA IN JANKOVIĆ OČITNO NE RAZUMETA Janija Möderndorferja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kolaps zvezde Alenke Bratušek. Magistrirala iz Brda, ugasnila na Brdu